Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μονώροφη κατοικία από μεταλλικό σκελετό και οπτοπλινθοδομή


 

Recommended Posts

Πρόσφατα μου τέθηκε το ερώτημα κατά τον σχεδιασμό μονώροφης κατοικίας με εμφανή στέγη (επομένως χωρίς πλάκα οροφής) τυχόν κατασκευής του κτιρίου με μεταλλικό σκελετό και τοιχοποιία από οπτοπλινθοδομή (τουλάχιστον για τους εξωτερικούς τοίχους), κατά την κλασσική μέθοδο. Ο κύριος του έργου είναι Γάλλος και του φαίνεται απλή η εφαρμογή μιας τέτοιας τεχνικής στην εξοικονόμηση χρόνου και κυρίως χρήματος. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι πέραν της δυνατότητας μείωσης του τελικού κόστους κατασκευής (πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν όχι μόνον το χαμηλό κόστος του χάλυβα αλλά και το τυχόν αυξημένο κόστος εργατικών), οι απαιτήσεις για την ορθή συνεργασία των δύο υλικών συνυπολογίζοντας και τον σεισμό. Επιπλέον δεν πρέπει να παραμεληθεί και η έλλειψη τεχνογνωσίας των τεχνιτών/εργατών ειδικά στην επαρχία (οι μεταλλικές κατασκευές περιορίζονται σε κάποιες βιομηχανικές αποθήκες/γραφεία).

Διάβασα και τα μηνύματα στο thread του 3-δ πάνελ με χάλυβα αλλά δεν είμαι σίγουρος για την εξασφάλιση ποιοτικού αποτελέσματος για μια πολυτελή κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Για το 3Δ δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις με το εργοστάσιο και να δεις κατασκευές. Στην Αθήνα έχω δει αρκετές πολυτελείς κατασκευές επωνύμων σε Δροσιά, Εκάλη, Θρακομακέδονες, στην Αρχαία Κόρινθο κα. Αν και νομίζω ότι στη βόρεια Γαλλία είναι γνωστό σαν υλικό (ή Βέλγιο; δηλαδή ο πελάτη σου μπορεί και να το γνωρίζει) μη σου πω και ξεπερασμένο.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν έχω δει εργοτάξιο ή κατοικία στην Αττική με αυτή την μέθοδο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε φωτογραφίες από παρόμοια οικοδομή μετά την κατασκευή της οπτοπλινθοδομής. Τα υποστυλώματα πάντως υποθέτω ότι θα είναι από κοιλοδοκούς και όχι 2-πλό ταυ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.