myri Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2008 Εξομοίωση / Ισοτίμηση των Διπλωμάτων ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών με τα ευρωπαϊκά Master emp29012008_126.pdf
thodoris1982 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Ακομα ενα χαρτι χωρις κανενα αντικρυσμα που προσφερει το ελληνικο κρατος. Το συγκεκριμενο μαστερ θα ειναι το master of engineering και οχι το master of science το οποιο εχει επαγγελματικη αναγνωριση. Δηλαδη θα παιρνεις ενα χαρτι το οποιο θα εχει ακαδημαικη ισχυ (θα μπορεις να κανεις απευθειας διδακτορικο) αλλα καμμια επαγγελματικη ισχυ.
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Που εξακολουθει λοιπον να σημαινει οτι,ενας αποφοιτος μηχανικος ελληνικου πολυτεχνειου(5τεις σπουδες) θα ειναι εργασιακα υποδεεστερος απο τον αντιστοιχο μηχανικο αγγλοσαξωνικου πανεπιστημιου(3ετεις σπουδες) + Master(1 χρονος)....Ας προβληματιστουμε
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Όχι μόνο αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ένας χρόνος που μπορεί να κάνει ο διπλωματούχος μηχανικός στην Αγγλία για να πάρει το εκεί master θεωρείται μεταπτυχιακό. Τελείωσα το ΑΠΘ. Αν πάω στο ΔΠΘ και κάνω ξανά το τελευταίο έτος των σπουδών και μια ακόμα διπλωματική θα έχω κάνει μεταπτυχιακό; Συνάδελφος πήγε με το Erasmus στην Αγγλία, στο τελευταίο έτος των σπουδών μας στο ΑΠΘ πριν πάρει το δίπλωμα του. Έκανε ένα εξάμηνο εκεί και αν καθόταν και λίγο ακόμα για να κάνει μια διπλωματική θα του έδιναν το master πριν πάρει το εδώ δίπλωμα! Στην περίπτωση τού δηλαδή θα είχε το μεταπτυχιακό πριν από το προπτυχιακό! Εννοείται ότι τα μαθήματα ήταν ακριβώς τα ίδια και δεν είχαν τίποτα παραπάνω απ' αυτά που κάναμε στην Ελλάδα. Προσωπικά μεταπτυχιακό θεωρώ αυτά που κάνουν τα Ελληνικά Πολυτεχνεία μετά τα 5 χρόνια σπουδών και όχι τα ξένα που κάνουν μετά τα 3 ή 4 χρόνια σπουδών. Νερό στον μύλο της εκπαιδευτικής μπίζνας των Εγγλέζων ρίχνουμε.
erling Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Συνάδελφος πήγε με το Erasmus στην Αγγλία, στο τελευταίο έτος των σπουδών μας στο ΑΠΘ πριν πάρει το δίπλωμα του. Έκανε ένα εξάμηνο εκεί και αν καθόταν και λίγο ακόμα για να κάνει μια διπλωματική θα του έδιναν το master πριν πάρει το εδώ δίπλωμα! Στην περίπτωση τού δηλαδή θα είχε το μεταπτυχιακό πριν από το προπτυχιακό! Χάρη μόλις το διάβασα, ανοιγόκλεισα τα μάτια. Και ξέρεις τι με ήρθε στο μυαλό? οτι τελικά δεν είναι μόνο η Nατασα που πήρε δοκτορά πριν το πτυχίο. Πολλά γίνονται εκτός Ελλάδας
CVENG Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Χαρη Σε ποιο πανεπιστημιο συνεβη το παραπανω ?? Τα κριτηρια για να σε δεχθει ενα πανεπιστημιο για μεταπτυχιακο ειναι να προσκομισεις το διπλωμα σου ειτε ελληνικο ειτε αγγλικο + πτυχιο αγγλικων (advanced / proficiency / Toefl / Ielts) . Μαστερ επισης δεν παιρνεις σε 6 μηνες αλλα minimum σε 12, οπως επισης η διπλωματικη ξεκιναει απο το day1 που πατας το ποδι σου στο πανεπιστημιο ! Μπας και εκανε κανα HND ή BSc και το περιεγραφε για MSc ή το πανεπιστημιο δεν ηταν τιποτα αξιολογο ??
Aris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Υπάρχουν πανεπιστήμια και "πανεπιστήμια" εδώ στην Αγγλία. Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς σας, να είστε σίγουροι ότι όσοι τελειώσαμε εδώ έχουμε αντίστοιχους προβληματισμούς για τα πανεπιστήμια και αποφοίτους της Ελλάδας. Αν δεν έχετε ιδία πείρα μην προτρέχετε γιατί δημιουργείτε bad feelings.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Πανεπιστήμιο του Liverpool που απ' ό,τι είχα ακούσει τότε ήταν απ' τα καλά για υδραυλικούς μηχανικούς. Τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα περιέγραψα. Στην Αγγλία πήγε με Erasmus και επειδή είμασταν στο τελευταίο έτος των εδώ σπουδών πήγε στο έτος που κάνουν το master από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μαρτίου ή Απριλίου, δε θυμάμαι καλά. Ανεξάρτητα απ' αυτό εκείνο που ρωτώ είναι αν τελειώνοντας εγώ το ΑΠΘ μπορώ να πάω στο ΕΜΠ ή στο ΔΠΘ ή όποιο άλλο πανεπιστήμιο Ελληνικό με δεχθεί, να παρακολουθήσω ξανά το 5ο έτος, να κάνω ξανά μια νέα διπλωματική και να πάρω τίτλο μεταπτυχιακού χωρίς να έχω διδαχθεί ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω. Αυτό κάνουν όσοι πηγαίνουν στην Αγγλία μετά απ' τις εδώ σπουδές τους και παίρνουν μόνο το master (δε συνεχίζουν για διδακτορικό) στο ΙΔΙΟ ακριβώς αντικείμενο που σπούδασαν στην Ελλάδα. Το master για την Αγγλία, αλλά και για τις ΗΠΑ είναι ο προθάλαμος του διδακτορικού. Επειδή δε οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι δεν αναγνωρίζουν (τουλάχιστον αρκετά χρόνια πίσω) την ισοτιμία του διπλώματος του Ελληνικού Πολυτεχνείου με το master το δικό τους, παρόλο που τα χρόνια σπουδών και τα διδασκόμενα μαθήματα είναι τα ίδια, σε βάζουν να κάνεις πρώτα το δικό τους master. Αυτό έχει νόημα για κάποιον που θα συνεχίσει για διδακτορικό. Αν δεν συνεχίσεις τι νόημα έχει; Εκείνοι (Εγγλέζοι - Αμερικάνοι κλπ) το έχουν δει business. Εμείς τους "ταϊζουμε". Aris Δεν εξετάζω την "ποιότητα" των Πανεπιστημίων, Ελληνικών ή ξένων ούτε κάνω σύγκριση μεταξύ τους. Άλλωστε για το Ελληνικό δημόσιο δεν έχει σημασία είτε τελείωσες το καλύτερο Ελληνικό Πανεπιστήμιο είτε το χειρότερο, είτε πήρες το master από το καλύτερο Αγγλικό Πανεπιστήμιο είτε από το χειρότερο. Το ερώτημα που έθεσα είναι σαφέστατο και αν εσύ ή κάποιος άλλος έχει απάντηση, ευχαρίστως να την ακούσω.
Aris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Χάρη, Προφανώς δεν μπορώ να σου απαντήσω μιας και δεν γνωρίζω την Ελληνική κατάσταση. Αυτό που μπορώ να σου πώ και επιμένω ότι μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί, είναι πως στο Μάστερ εδώ (είτε MEng, Msc κλπ) δεν κάνεις τα ίδια πράγματα, δεν έκανα δλδ finite elements στο 3ο έτος, και στο Μάστερ θα τα ξανακάνω. Τώρα αν εννοείς ότι αυτό που εσύ έχεις κάνει στα 5 σου έτη εκεί, ερχόμενος εδώ πιθανώς να το ξανακάνεις, τότε ναί, είναι πιθανό να συναντήσεις παρόμοια πράγματα. Και εγώ έπρεπε να κάνω Analysis 1 εως 3, και δεν μπορούσα να τους πώ "παιδιά, Analysis 1 έκανα στο γυμνάσιο..." Ελπίζω να βοήθησα στην απορία σου.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2008 Μα αυτά που εσύ κάνεις στο master ένας απόφοιτος Ελληνικού Πολυτεχνείου με την ίδια κατεύθυνση τα έχει διδαχθεί, δεν μαθαίνει κάτι καινούριο. Για να κάνει ένας master που έχει ξεκινήσει από την αρχή τις σπουδές του στην Αγγλία δεν έχει κάνει προηγουμένως 5 χρόνια σπουδών! Γιατί λοιπόν το Αγγλικό master να είναι μεταπτυχιακό;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα