Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 (edited) 5 ώρες πριν, zafsko said: Και όχι αυτό? Το επάγγελμα του λογοθεραπευτή μπορεί να ασκηθεί από το σπίτι μέχρι σε ειδική μονάδα ψυχικών παθήσεων. On 12/2/2024 at 4:18 ΜΜ, sikyonios said: Δεν χρειάζεται ειδική άδεια από κάποιον φορέα πάντως. Αν ανήκε λοιπόν το εν λόγω λογοθεραπευτήριο στις μονάδες υγείας και πρόνοιας ο Ιατρικός Σύλλογος θα απαιτούσε πιστοποιητικό. Άρα δεν υπαγόμαστε στην κατηγορία "υγεία και πρόνοια". Επειδή όμως μερικές φορές οι ιδιοκτήτες πολλά πράγματα τα εννοούν λάθος, δεν είναι κακό να ερωτηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Θα έλεγα ότι είναι το πρώτο βήμα. Σωστή λοιπόν η μία παρατήρηση. Αν όμως, ξαναλέω "αν", υπαχθεί τελικά στην κατηγορία με χρήση "γραφεία" τότε η μόνη προϋπόθεση υποχρεωτικού πιστοποιητικού μπαίνει από την Π.Δ. 13/2021. Εκεί η "κατηγορία C" έχει να κάνει με τις προδιαγραφές του κτιρίου και μόνο. Αν λοιπόν το κτίριο έχει γενική χρήση γραφείων και εντάσσεται στην κατηγορία C (διάβασε τη 13/2021) θα έχει ήδη ΜΥΠΔ και πυρανίχνευση τουλάχιστον...Ε, τότε ο συνάδελφος θα κάνει σίγουρα μια βόλτα μέχρι την Πυροσβεστική. Edited Φεβρουάριος 16 by Konstantinos IB Link to comment Share on other sites More sharing options...
zafsko Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τίποτε από όσα λες. Γραφεία (μόνο σε αυτό αναφέρομαι) χαμηλότερα <23μ, άρα όχι κατηγορία C , δεν πας βόλτα στην πυροσβεστική..ή Αρχειοθετείς (κατηγορία Β) ή απλώς μελέτη στην επιχείρηση (κατηγορία Α) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 (edited) Μάλλον. Όταν το ισόγειο με το πατάρι του είναι μόνα τους σε ένα οικόπεδο (σίγουρα το ύψος θα είναι <23m), ΔΕΝ θέλει πιστοποιητικό. Όταν όμως το ισόγειο με το πατάρι του ανήκει σε ΚΤΙΡΙΟ γραφείων>23m, ή λειτουργεί ως εμπλεκόμενη χρήση π.χ σε πολυκατοικία >28m πάμε να ρωτήσουμε στην Πυροσβεστική μήπως η επιχείρησή μας που θα λειτουργήσει στο ισόγειο πρέπει να έχει και αυτή πιστοποιητικό αυτοτελώς. Διότι... 17 ώρες πριν, Konstantinos IB said: Υπάρχει παράδειγμα. Σε πολυώροφο κτίριο της Αθήνας. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα. Υ.Γ. Διόρθωσα και αυτό 13/2019 και το έκανα 13/2021 Edited Φεβρουάριος 16 by Konstantinos IB Link to comment Share on other sites More sharing options...
zafsko Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Ok , απλώς εγώ απαντούσα , αυτόνομα στο δικό σου post , χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα post που αναφερόσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 (edited) Δεν πειράζει . Μερικοί προσπαθούμε (ίσως ανεπιτυχώς μερικές φορές) να συμπυκνώνουμε αυτά που θέλουμε να πούμε γιατί, κακά τα ψέματα, τα μακροσκελή post δεν διαβάζονται. Καλύτερα να δημιουργηθεί μια απορία και να την παλέψεις, παρά να δώσεις ένα άχρηστο "σεντόνι" που δεν θα το διαβάσει κανείς. Edited Φεβρουάριος 16 by Konstantinos IB Link to comment Share on other sites More sharing options...
alej Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 Επειδή το ΦΕΚ το αφήνει κάπως στον αέρα για τις οριζόντιες αποστάσεις κουφωμάτων μεταξύ πυροδιαμερισμάτων, έχει δοθεί κάποια διευκρίνιση; Αναφέρομαι στο σχήμα 26 του 41/2018. Εγώ θεωρώ πως είμαι ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 Στο σχήμα 27 πρέπει να δώσεις βάση και όχι τόσο στο 26. Θεωρώ ότι είσαι ΟΚ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alej Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 Thanks! Κι εγώ την ίδια άποψη έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-Nikos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 On 9/26/2023 at 1:28 PM, stag94 said: Καλησπέρα σας, σε μία 6όροφη πολυκατοικία, δείχνω τα διαμερίσματα με πυραντίσταση 90min, λόγω του παρακάτω πίνακα (στάθμη δαπέδου απόληξης κλιμακοστασίου σε βατό δώμα >15m). Ωστόσο το πυράντοχο κλιμακοστάσιο θα πρέπει να είναι 120min, λόγω της παρακάτω παραγράφου. Η ερώτηση είναι η εξής: οι εξώπορτες των διαμερισμάτων προς το κλιμακοστάσιο γενικά πρέπει να είναι πυράντοχες; Και αν ναι, βάσει της παρακάτω παραγράφου θα πρέπει να είναι (βάσει πυραντίστασης κλιμ/σίου:) 120-30=90min ή (βάσει πυραντίστασης κατοικιών:) 90-30=60min Στις ειδικές διατάξεις για τις κατοικίες λέει ότι οι πυράντοχες πόρτες αν απαιτούνται, μπορούν να υπολείπονται 30min ως προς τον Δ.Π. του κτιρίου. Καλησπέρα σε όλους, επισυνάπτω το παραπάνω μήνυμα συναδέλφου γιατί έχω παρόμοια περίπτωση: Πολυκατοικία με Υπόγειο-Pilotis-A-B-Γ-Δ και απόληξη κλιμακοστασίου. Ως προς το ύψος για τον Πίνακα 7 είμαι στην κατηγορία <=15μ. άρα πυραντίσταση 60mins. Ως προς το κλιμακοστάσιο, η απαίτηση για την πυραντίσταση αλλάζει, όταν η πυροπροστατευμένη όδευση εξυπηρετεί έως 4 ορόφους και πάνω από 4 ορόφους. Με βάση την περιγραφή των ορόφων που έχω κάνει, η όδευσή μου εξυπηρετεί τους 4 ορόφους χρήσης κατοικίας (άρα 60mins), ή εξυπηρετεί και Υπόγειο - ισόγειο (άρα 120mins); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 Πιστεύω ότι εννοεί και το ισόγειο. Διότι το ζητούμενο είναι μήκος της όδευσης διαφυγής το οποίο καθορίζει και τον χρόνο παραμονής του θεωρητικού πληθυσμού σε αυτήν. Το υπόγειο δεν επηρεάζει τον Δ.Π. του κλιμακοστασίου γιατί ο θεωρητικός πληθυσμός δεν περνάει από εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα