panos Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2009 Μα αυτό είναι θέμα της αρχιτεκτονικής μελέτης που σχεδόν πάντα αποτυπώνει τα φέροντα στοιχεία.
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2009 Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας αρχιτέκτονα - στατικού. θα πρέπει όμως οι διαστάσεις του ξυλοτύπου σου να είναι έτσι ώστε να μπορείς να τοποθετήσεις τη θερμομόνωση χωρίς να υπερβείς την κάλυψη/δόμηση
erling Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2009 Μα Αλέξανδρε οι διαστάσεις του ξυλοτύπου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τις διαστάσεις του αρχιτεκτονικού. Επίσης η θερμομόνωση μπαίνει στην εξωτερική πλευρά και το υποστύλωμα κατασκευάζεται εσωτερικά αυτής σε απόσταση όσο είναι το πάχος αυτής. Πως αυτό θα φανεί στην μελέτη? Οταν δηλαδή ο αρχιτέκτονας δείχνει ένα υποστύλωμα με "δόντι" 15εκ μέσα στον χώρο, τότε ο πολιτικός θα πρέπει να υπολογίσει 35εκ υποστύλωμα, ώστε να κατασκευαστεί 40εκ μαζί με την μόνωση, έστω 5εκ αυτή, για να συνεχίσει να έχει "δόντι" 15εκ μέσα στον χώρο? Μηπως το σωστό θα ήταν ο αρχιτέκτονας να περάσει σωστά τα υποστυλώματα στην κάτοψή του? Δηλαδή αντί η κολώνα να είναι 40/40 (έστω γωνιακή) να την σχεδιάσει 45//45 ? Το ίδιο ιχύει και για τις δοκούς. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς.
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2009 Παράδειγμα: έχεις κτίριο 10μχ10μ. Αν ο ξυλότυπός σου έχει αυτές τις διαστάσεις εξωτερικά, χωρίς να φαίνονται οι μονώσεις το πιθανότερο (το έχω δει να συμβαίνει!) είναι οι ταλιμπάν της οικοδομής να προσθέσουν +5εκ. εκατέρωθεν για να μπει η θερμομόνωση. Το αποτέλεσμα είναι η διάσταση του κτιρίου από 10χ10 να γίνει 10,10χ10,10=102μ2 δηλαδή 2μ2 υπέρβαση στη δόμηση. Μπορεί όλα αυτά να σας φαίνονται λίγα αλλά σε έλεγχο φέροντος οργανισμού από την υπηρεσία θα τρέχεις και δε θα φτάνεις!! Αυτό που κάνω είναι στον ξυλότυπο να συπεριλαμβάνω τη θερμομόνωση έτσι ώστε οι εξωτερικές διαστάσεις που φαίνονται να είναι απολύτως συμβατές με των αρχιτεκτονικών σχεδίων.
sundance Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2009 Μηπως το σωστό θα ήταν ο αρχιτέκτονας να περάσει σωστά τα υποστυλώματα στην κάτοψή του? Δηλαδή αντί η κολώνα να είναι 40/40 (έστω γωνιακή) να την σχεδιάσει 45//45 ? δυστυχως αυτη η διαδικασια της ευρεσης των πραγματικων διαστασεων (χωρις την μονωση) ετσι ωστε να στησεις τον κανναβο στο στατικο μοντελο,ειναι επιπονη ιδιαιτερα σε πολυωροφα κτιρια.
panos Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2009 Παιδιά μη τρελαθούμε εαν θέλει ο αρχιτέκτονας μπορεί να το προβλέψει και να τραβήξει πχ το κτίριο 5 εκ. πιο μέσα απο την αρχική του θέση, δεν είναι δουλειά του στατικού να επέμβει στο σχεδιασμό ούτε στη χάραξη μετά που θα αλλάξουν οι διαστάσεις του σπιτιού τι θα πει ο ιδιοκτήτης?
sundance Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6 , 2009 παντως η ολη μανουρα για τον πολιτικο παραμενει. αν ειναι πχ μια πλευρα στο αρχιτεκτονικο 10 μετρα τοτε στο στατικο θα πρεπει να ειναι 9,90... φυσικα αν εχει σπασιματα και ειναι και μεγαλης κατοψης καταλαβαινετε οτι οι διαστασεις που πρεπει να επαναυπολογιστουν ειναι παρα πολλες... παντως δεν ξερω αν το κανουν ολο αυτο στην πραξη,ή αν το περνανε το στατικο με τις διαστασεις που φαινονται στο αρχιτεκτονικο.(?)
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Παιδιά μη τρελαθούμε εαν θέλει ο αρχιτέκτονας μπορεί να το προβλέψει και να τραβήξει πχ το κτίριο 5 εκ. πιο μέσα απο την αρχική του θέση, δεν είναι δουλειά του στατικού να επέμβει στο σχεδιασμό ούτε στη χάραξη μετά που θα αλλάξουν οι διαστάσεις του σπιτιού τι θα πει ο ιδιοκτήτης? Γι' αυτό επιμένω πως ο σχεδιασμός πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεχούς συνεργασίας και όχι αλυσίδα, δηλαδή τελείωσα εγώ τώρα κάνε εσύ μετά ο επόμενος κτλ. Όσον αφορά τους 5 πόντους μέσα αυτό αλλάζει κάλυψη και δόμηση και δε γίνεται.
gekozy Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μελετών τα αρχιτεκτονικά σχέδια πρέπει να περιέχουν " [...] γ) τα φέροντα κατακόρυφα στοιχεία στις πραγματικές τους διαστάσεις με διαφοροποίηση σχεδίασης, δ)τα στοιχεία πλήρωσης σε συνάρτηση με τη μελέτη θερμομόνωσης και τη λειτουργία των κουφωμάτων Αρ. πρωτ.ΥΠΕΧΩΔΕ 82070/22-12-1989. Επομένως σε μια σωστή αρχιτεκτονική μελέτη φαίνεται κανονικά η θερμομόνωση και τόσο ο ξυλότυπος όσο και η χάραξη κατά την έναρξη των εργασιών γίνεται με αυτό το σχέδιο
pk10gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Εγω παντως αυτο κανω.. Χαραξη με βαση το αρχιτεκτονικο και απο εκει και μεσα ολη τη δουλεια.. Στην ουσια "κοντενω" 5 εκ τα δοκαρια..
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα