μαν.πετρ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2009 καλημερα παιδια! ηθελα να ρωτησω τι οργανα χρειαζεται καποιος για να κανει μια συντηρηση φωτοβολταικων παρκων;
pankou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2009 Από όσο γνωρίζω ένα φωτοβολταϊκό πάρκο έχει ελάχιστη συντήρηση και η συντήρηση αφορά τον καθαρισμό των ηλιακών συλλεκτών. Με τι προιόντα ή μέσα γίνεται αυτός ο καθαρισμός δεν το γνωρίζω. Για περιστρεφόμενους ηλιακούς συλλέκτες ίσος χρειάζεται μεγαλύτερη συντήρηση όπως η λίπανση των κινούμενων μερών.
CostasV Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2009 καλημερα παιδια! ηθελα να ρωτησω τι οργανα χρειαζεται καποιος για να κανει μια συντηρηση φωτοβολταικων παρκων; Οχι ότι έχω εμπειρία από συντηρήσεις ΦΒ πάρκων αλλά θα εξαρτάται από το πόσο μεγάλο πάρκο, πού βρίσκεται το πάρκο (δίπλα σε θάλασσα, στην Σαχάρα, ή στη Πίνδο) , τι επι μέρους εξοπλισμό έχει το πάρκο, κτλ Εϊναι σαν να ρωτάς : τι συντήρηση χρειάζεται μία εγκατάσταση Η/Ζ. Μπορεί καθόλου (αν είναι μια οικιακή γεννήτρια, μπορεί όμως να απαιτεί και κάποιο βασικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2009 -εξαμηνιαιος έλεγχος όλων των συσφίξεων (μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. - Εξαμηνιαία λίπανση τυχόν κινούμενων μερών - Εξαμηνιαίος καθαρισμός όλου του εξοπλισμού - Εξαμηνιαία αντισκωριακή προστασία - Αλλάγή όποτε αναγνωριστεί φθορά τυχόν φθαρμένων΄υλικών - Ετήσιος έλεγχος Μ/Σ από εξιδικευμένο συνεργείο (εργαστηριακή ανάλυση λαδιού - αν ο Μ/Σ είναι λαδιού) -Ετήσιες μετρήσεις αντίστασης καλωδίων - Ετήσιες μετρήσεις αντικεραυνικής προστασίας και μετρήσεις γειώσεων - Αν χρειάζεται, ακόμα και εβδομαδιαίος καθαρισμός των κατόπτρων. - Τριμηνιαίος οπτικός έλεγχος όλης της εγκατάστασης (ή και συχνότερα αν αυτό είναι δυνατόν) . Νομίζω ότι από τα παραπάνω μπορείς να καταλάβεις τι όργανα και τι εργαλεία απαιτούνται. 1
μαν.πετρ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2009 ευχαριστω πολυ παιδια. σπυρο μηπωσ ξερεις και να μου προτηνεις κανενα οργανο για τις μετρησεις. ειδα καποια της fluke.νομιζω οτι με ενα πολυμετρο δεν κανεις δουλεια. πχ οργανο που αναλυει την ποιοτητα της ενεργειας χρειζεται;
stamatiskal Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Ωραια με τις εργασίες, γνωρίζει κανένας τι τιμές παίζουν στην αγορά σχετικά με την συντήρηση τόσο σταθερών όσο και trackers;
NIKOS ASTROS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2017 Εκτός απο πολύμετρα υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα εργαλεία για τον εντοπισμό των βλαβών στα πλαίσια αλλά πως λέγονται δεν το έχω ψάξει. Όποιος γνωρίζει και τα εχει δουλεψει καλό θα ηταν να μας εκανε μία ενημέρωση.
akaliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2017 Για τα φωτοβολταϊκα, έχουμε τα όργανα I-V όπως αυτό: http://www.transcat.com/ht-instruments-i-v-400-hv00400v-241123 Επίσης μία καλή θερμοκάμερα και κάποιος με εξειδίκευση στην θερμογραφία καλό είναι να υπάρχει.
NIKOS ASTROS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2017 (edited) Κατι ποιο οικονομικό δεν υπάρχει? Αυτά στοιχίζουν μία περιουσία... Ένας συνάδελφος μου είπε οτι βγάζει η metrel και η Elemko καποια? Edited Φεβρουάριος 7 , 2017 by miltos
akaliak Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2017 Η elemko από όσο ξέρω δεν έχει. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα