Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό σε εντός σχεδίου περιοχή χωρίς μελέτη


Recommended Posts

Καλημέρα..

 

Υπαρχει ενα οικοπεδο εντος σχεδιου οπου ο μελετητης εχει κανει μια προεργασια, αλλα ακομα δεν εχει δωσει τιποτα στο δημο.. Το ερωτημα ειναι αν και απο που μπορει καποιος μηχανικος να παρει στοιχεια για τον σχεδιασμο που εχει κανει με απωτερο σκοπο την συνταξη τοπογραφικου για κτηματολογιο αλλα και εκδοση οικοδομησιμοτητας..

 

Με αλλα λογια, ο μελετητης εχει καποια υποχρεωση απεναντι σε καποιον μηχανικο να του δωσει στοιχεια του σχεδιου που ετοιμαζει για το συγκεκριμενο ΟΤ ή εστω μονο για το οικοπεδο που με αφορα???

 

Αν δεν εχει καποια τετοια υποχρεωση, αλλα βασιζομαστε μονο στην καλη του θεληση, τοτε πια ειναι η προτινομενη διαδικασια???

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε pk10gr

επίσημα μπορείς να πάρεις στοιχεία με την ολοκλήρωση της μελέτης

πάντα υπάρχουν στοιχεία απο την δουλεία κάποιου άλλου συναδέλφου που μπορείς να χρησιμοπιήσεις και στοιχεία που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως αποκλειστικά δικά σου

(π.χ αναπαραγωγή και πιστή αντιγραφή διαγράμματος)

κατά κανόνα υπάρχει συνεργασία και συναδελφικότητα τώρα άν πέσεις σε ιδαίτερη περίπτωση θα κάνεις υπομονή

εξέτασε πάντως την περίπτωση αν υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις να ολοκληρώσεις την δική σου δουλεία και να την κοινοποιήσεις στον συνάδελφο μελετητή

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

εξέτασε πάντως την περίπτωση αν υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις να ολοκληρώσεις την δική σου δουλεία και να την κοινοποιήσεις στον συνάδελφο μελετητή

 

Κατ,αρχην ευχαριστω για την απαντηση σου..

Εχω σκοπο σημερα να παω μια επισκεψη απο τον μελετητη.. Ελπιζω οπως λες και εσυ να δειξει συναδελφικοτητα, περισσοτερο δε γιατι απ'οτι εχω καταλαβει μαλλον τα στοιχεια που εχει λαβει υπ'οψη του για την αρχικη του μελετη δεν συμβαδιζουν απολυτα με τα στοιχεια της/των ιδιοκτησιας/ων.. Βεβαια αυτο δεν μπορω να το ξερω απολυτα καθως δεν γνωριζω ΑΝ και ΤΙ στοιχεια εχει ο μελετητης.. Απο την απαντηση σου παιρνω αυτο που δυστυχως φοβομουνα (αν και ειναι τυπικα λογικο) οτι δεν εχει καμια υποχρεωση να με "βοηθησει"..

 

Οσο για την προταση σου, μπορεις να μου το κανεις λιγο πιο αναλυτικο??? Η δικη μου δουλεια δεν τελειωνει στην αποτυπωση της αρχικης ιδιοκτησιας, η οποια σημειωτεων και αυτη αποτελει συνδιαστικη δουλεια απο μετρησεις τωρινες και τοπογραφικες μετρησεις παλιοτερες, πριν πεσουν καποια συρματοπλεγματα και γινουν διαφορες αλλες επεμβασεις που χαλανε την ολη εικονα.. Δεν προτεινεις φανταζομαι να ορισω ΡΓ και ΟΓ μονος μου και κατα προσεγγιση με βαση το προχειρο φωτοτυπημενο αποσπασμα σε 1:100 που εχω στα χερια μου..

Link to comment
Share on other sites

Στο σχέδιο πόλης Χαλκίδας σε μια συνοικία επειδή ο μελετητής δεν έχει πληρωθεί απο το δήμο για τη δουλειά του, στοιχεία για το οικόπεδο (συντεταγμένες κτλ) τα παίρνεις αφού πληρώσεις σε λογαριασμό τράπεζας τον μελετητή.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητοί συνάδελφοι ο μελετητής πληρώνεται απο την Υπηρεσία η απο αυτόν που του ανέθεσε την μελέτη

συνάδελφε pk10gr χωρίς να έχεις απάντηση απο τον μελετητή μόνο υποθέσεις εργασίας κάνουμε

διευκρίνισέ του σχετικά με την υπόθεσή σου και επεδίωξε συνεργασία

πολλά χρόνια τώρα δεν αρνήθηκα ποτέ χορήγηση στοιχείων που μου ζητήθηκαν απο συναδέλφους με την λογική ότι όλοι χρειαζόμαστε όλους και κινούμενος με το εθιμικό δίκαιο που υπαγορεύει και οριοθετεί η συναδελφικότητα

έτσι τα πράγματα είναι καλύτερα,συντομότερα και διασταυρωμένα

έστω και αν μοιάζει ρομαντικό εφάρμοσέ το και δεν θα βγείς ζημιωμένος

αν τελικά καταλήξεις να προηγηθεί η δική σου εργασία ολοκλήρωσε την ως το σημείο

που τα πράγματα είναι προφανή

αυτοί που προηγούνται θα υποστούν εκ των πραγμάτων δουλειά και κόπο παραπάνω

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να γίνει ΦΕΚ η πολεοδομική μελέτη υπάρχουν μόνο προτάσεις και έχετε καμία υποχρέωση και καμία δυνατότητα να περάσετε στο σχέδιο την τελική ρυμοτομία αφού ακόμα δεν υπάρχει (!). Ασε που θα υπάρξει αργότερα και κάποια πράξη εφαρμογής που θα αλλάξει και τα οικόπεδα.

Η πρόταση του μελετητή μπορεί να χρησιμέψει μόνο ενδεικτικά σε αυτόν που θα βγάλει την άδεια για να χτίσει ώστε να βάλει το κτίσμα σε βολική θέση, χωρίς βέβαια να είναι σίγουρος ότι η ρυμοτομία θα παραμείνει όπως φαίνεται στην ανάρτηση. Και εφόσον πρόκειται να γίνει και πράξη εφαρμογής, ούτε για το τελικό σχήμα/θέση του οικοπέδου μπορεί να είναι σίγουρος κανείς.

 

Όσον αφορά αυτόν που πουλάει συντεταγμένες, πρόκειται για μελέτη που έχει παραδοθεί; Αν όχι τί πουλάει; :)

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να έχει παραδωθεί ημιτελής. Πάντως συντεταγμένες οικοπέδων παρέχει με αμοιβή και καλά κάνει κατα τη γνώμη μου αφου είναι απλήρωτος. Για Π.Ε. μιλάω.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να γίνει ΦΕΚ η πολεοδομική μελέτη υπάρχουν μόνο προτάσεις και έχετε καμία υποχρέωση και καμία δυνατότητα να περάσετε στο σχέδιο την τελική ρυμοτομία ......Η πρόταση του μελετητή μπορεί να χρησιμέψει μόνο ενδεικτικά σε αυτόν που θα βγάλει την άδεια για να χτίσει ώστε να βάλει το κτίσμα σε βολική θέση..

 

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν η πολεοδομική μελέτη έχει θεωρηθεί έστω και σε στάδιο πρώτης ανάρτησης από την επιβλέπουσα αρχή , τότε στην έκδοση της άδειας κανονικά προηγείται έλεγχος από το τμήμα Πολεοδομικού σχεδιασμού της Πολεοδομίας για τη θέση του κτιρίου σε σχέση με την προτεινόμενη ρυμοτόμηση. Και γράφουν επάνω στο τοπογραφικό ότι η θέση της νέας οικοδομής δεν επηρεάζει την προτεινόμενη μελέτη. Και κανονικά , πρέπει να ενημερώνουν σχετικά και την μελετητική ομάδα , έτσι ώστε σε τυχόν τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης να λαμβάνουν υπόψη τους και τα νέα κτίρια.Αρα στην ουσία , οι ρυμοτομικές είναι υποχρεωτικές ακόμα και σαν πρόταση. Υπό την προυπόθεση πάντα ότι η πολεοδομική μελέτη έχει κατ' αρχήν θεωρηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Pk10gr,

απ' ότι καταλαβαίνω έχεις στα χέρια σου μόνο το σχέδιο της πολεοδομικής μελέτης και θα ήθελες να βρείς στοιχεία (συν/νες κορυφών αρχικής ιδιοκτησίας) που έχει ο μελετητής της πράξης εφαρμογής (εάν έχει ανατεθεί).

1) Στη περίπτωση που έχει γίνει ανάθεση σε μελετητή και είναι ήδη σε κάποιο στάδιο η μελέτη του ... έχεις τις εξής τρεις περιπτώσεις:

α) Είναι συναδελφικός και ανιδιοτελής οπότε μπορεί να σε βοηθήσει δίνοντάς σου ένα απόσπασμα dwg από την αποτύπωση που έχει ήδη κάνει. Περίπτωση ΘΕΟΧΑΡΗ (ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)

β) Έχει φάει φέσι από τον Δήμο (έχει κάνει δουλειά και δεν έχει πληρωθεί ακόμα) οπότε για να σου παράσχει στοιχεία θέλει να καταβάλεις τον οβολό σου σε λογαριασμό ή δια ζώσης στο γραφείο του. Περίπτωση Panos (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ). Δεν μου αρέσει αυτή η αντιμετώπιση ως προς συναδέλφους αλλά τους κατανοώ απόλυτα και το δέχομαι αρκεί να μη ζητάει ... την αμοιβή του τοπογραφικού σου!!!

γ) Δεν έχει καμιά διάθεση να σε βοηθήσει ούτε αφιλοκερδώς ούτε και επί χρήμασει (η χείριστη περίπτωση: ΤΗΝ ΈΚΑΤΣΕΣ)

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις μπορεί να σου ζητήσει να του στείλεις με email το σχέδιο του τοπογραφικού σου ώστε να το λάβει υπόψη του κατά τη μελέτη του.

Προσωπικά έχω πέσει και στις περιπτώσεις.

Τώρα στην τριτη περίπτωση εάν ο σκοπός του τοπογραφικού είναι να βγάλεις βεβαίωση οικοδομησιμότητης, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποτυπώσεις όλο το οικοδομικό τετράγωνο με όλα τα οικόπεδα και να το καταθέσεις στο τοπογραφικό τμήμα της πολεοδομίας ώστε να σου περάσουν τις Ρ.Γ, δλδ να γίνει Δ.Ε.

Στη συνέχεια θα δείς τα ρυμοτομούμενά σου τμήματα και αν πληροί τις προϋποθέσεις το οικόπεδό σου για οικοδομησιμότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.