Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογοθεραπεία και ΤΣΜΕΔΕ


gheret

Recommended Posts

Καλημερα.

Γνωριζει κανεις εαν το ΤΣΜΕΔΕ πληρωνει για λογοθεραπεια και τι ποσό?

Εχω παραπεμπτικο απο νοσοκομειο να κανει η κορουλα μου Λογοθεραπεια για 1 χρονο με 10 συνεδριες καθε μηνα. Ξερετε εαν το δεχεται και τι πρεπει να καταθεσω στο ΤΣΜΕΔΕ εκτος απο την αποδειξη.

Τα τηλεφωνα στο ΤΣΜΕΔΕ ειναι διακοσμητικα και δεν τα σηκωνουν ποτε.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Το ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) πληρώνει και για λογοθεραπεία και για εργοθεραπεία.

Δικαιολογεί το ποσό των 120€ το μήνα (8 συνεδρίες από 15€ η καθεμιά) για λογοθεραπεία και άλλα τόσα για εροθεραπεία. Σύνολο δηλαδή 240€ το μήνα.

Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός ως προς το χρόνο (μήνες).

Το μόνο που απαιτείται είναι μια γνωμάτευση από τον/την παιδίατρο σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Δεν τα πάμε στο ΤΣΜΕΔΕ.

Όλα τα δικαιολογητικά τα καταθέτεις στην αντίστοιχη Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ που ανήκεις.

Δικαιολογητικά:

1. Το βιβλιάριο του μέλους που κάνει τις λογοθεραπέιες πάντα μαζί όταν πας στον ΕΟΠΥΥ να καταθέσεις τα δικαιολογητικά.

---Ο ΕΟΠΥΥ θα σου σημειώσει στο βιβλιάριο τον κάθε μήνα κατάθεσης των δικαιολογητικών με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

 

2. Αίτηση.

 

3. Υπεύθυνη δήλωση του άμεσα ασφαλισμένου ότι το παιδί δεν λαμβάνει ειδική αγωγή από ειδικά εκπαιδευτήρια, οικοτροφεία, άσυλα και Κ.Α.Α Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας.

---Αυτό το καταθέτεις κάθε φορά όταν υποβάλλεις τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ.

 

4. Ιατρική γνωμάτευση από κάποιον από τους φορείς που αναφέρονται στο άρθρο 17 του Νέου Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.)

Αν δεν υπάρχουν οι αναφερόμενες ειδικότητες ιατρών Παιδοψυχίατρος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Αναπτυξιολόγος, κάνουν αποδεκτές ιατρικές γνωματεύσεις και από Παιδιάτρους και από Ορθοπαιδικούς όπου αναγράφεται η πάθηση, το είδος και ο αριθμός των θεραπειών στις οποίες θα πρέπει να υποβάλλεται ανά μήνα, καθώς και το χρονικό διάστημα της απαιτούμενης θεραπείας.

Η διάρκεια ισχύς της γνωμάτευσης είναι ένα έτος.

Αν είναι άνω των 18 ετών που εμπίπτουν στο άρθρο 17 η ιατρική γνωμάτευση επικαιροποιείται κάθε έτος για όσα έτη παρατείνεται η χορήγηση των θεραπειών Ειδικής Αγωγής.

Όλες οι θεραπείες που αναφέρονται στην ετήσια ιατρική γνωμάτευση των εξουσιοδοτημένων Φορέων αναγράφονται υποχρεωτικά από τον ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ, εφάπαξ ετησίως και στο ατομικό Βιβλιάριο σε ξεχωριστή σελίδα με αναγραφή της ένδειξης «ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» με ημερομηνία, υπογραφή και σφραγίδα ελεγκτή ή επισυνάπτεται σχετικό χαρτί στο βιβλιάριο.

Η παραπάνω ιατρική γνωμάτευση σφραγίζεται από τον ελεγκτή ιατρό ΕΟΠΥΥ και κατατίθεται στον Ατομικό Φάκελο του ασφαλισμένου που τηρείται στον ΕΟΠΥΥ.

--- Αυτό (το τελευταίο) το υποβάλλεις κάθε φορά σε ακριβές φωτοαντίγραφο (ή απλό εξαρτάται από την Δνση που καταθέτεις τα δικαιολογητικά) όταν υποβάλλεις τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ.

 

5. Απόδειξη παροχής υπηρεσιών του λογοθεραπευτή (όταν οι θεραπείες γίνονται σε διαφορετικούς θεραπευτές) ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών του Κέντρου-εταιρείας η οποία, στο πίσω μέρος, θα φέρει τη σφραγίδα του εκάστοτε ειδικού θεραπευτή που έκανε στον ασφαλισμένο τις θεραπείες και για όσες έγιναν στο συγκεκριμένο Κέντρο-εταιρεία.

---Αυτήν (πρωτότυπη) την υποβάλλεις κάθε φορά όταν υποβάλλεις τα δικαιολογητικά στον ΕΟΠΥΥ.

 

6. Παρουσιολόγιο μηνός (αυτό σου το δίνει ο λογοθεραπευτής και το υποβάλλεις το πρωτότυπο στον ΕΟΠΥΥ)

 

7. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών των Λογοθεραπευτών (μεταφρασμένο για πτυχία εξωτερικού) το οποίο κατατίθετεις σε στον ΕΟΠΥΥ.

---Αυτό το καταθέτεις μόνο την πρώτη φορά αν ο λογοθεραπευτής είναι φυσικό πρόσωπο ελεύθερος επαγγελματίας ή σε κάθε ανανέωση της γνωμάτευσης αν ο Λογοθεραπευτής είναι νομικό πρόσωπο (ΑΕ, ΕΕ, ΟΕ, κλπ).

 

8. Φωτοαντίγραφο του ΙΒΑΝ για την κατάθεση του ποσού.

---Αυτό το υποβάλλεις μόνο την πρώτη φορά ή αν θελήσεις κάποια στιγμή να αλλάξεις τράπεζα κατάθεσης. Ο λογαριασμός πρέπει να έχει πρώτο όνομα του άμεσα ασφαλισμένου.

 

Η πίστωση στον λογαριασμό εξαρτάται από τον φόρτο εργασίας του ΕΟΠΥΥ που καταθέτεις τα δικαιολογητικά. Από την στιγμή που γίνει η εκκαθάριση στον ΕΟΠΥΥ θέλει περίπου άλλες 20 ημέρες να τα δεις στον λογαριασμό σου.

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΑΙΤΗΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.pdf

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση!

 

Από την στιγμή που γίνει η εκκαθάριση στον ΕΟΠΥΥ θέλει περίπου άλλες 20 ημέρες να τα δεις στον λογαριασμό σου.

1) Αυτή η εκκαθάριση, πόσο καιρό κάνει; Π.χ. 6-7 μήνες όπως με γυαλιά οράσεως κλπ;

2) Πόσα χρήματα δικαιολογεί το ταμείο ανά μήνα;

3) Αυτά τα χρήματα, έχουν σχέση με τις τιμές που χρεώνουν τα κέντρα λογοθεραπείας, ή βάζουμε και λεφτά από την τσέπη μας;

Link to comment
Share on other sites

1) Εξαρτάται από τον φόρτο εργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ που ανήκεις. Μπορεί από βδομάδα μέχρι και μήνες.

π.χ. σε αυτή της Καλιθέας στην Αττική (που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία) που εξυπηρετεί τις περιοχές ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΜΟΣΧΑΤΟ, Ν.ΣΜΥΡΝΗ και ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ κάνει περίπου 4 μήνες.

 

2) Εξαρτάται από το είδος των λογοθεραπειών - πάθηση αν υπάρχει και συμβουλευτική γονέων κλπ. Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει 15 συνεδρίες για κάθε κατηγορία και ανα μήνα. 

Τα ποσά αποδίδονται σύμφωνα με τα max ποσά όπως ορίζονται στον κάθε φορά ισχύοντα ΕΚΠΥ και αφού πρώτα υπολογιστούν τα ακριβή ποσά σύμφωνα με τις οριζόμενες τιμές και τις πράξεις θεραπείας.

Με βάση αυτά που πληρώνω εγώ είναι για λογοθεραπεία 15€/συνεδρία και για συμβουλευτική γονέων 15€/συνεδρία.

 

3) Αν η ιατρική γνωμάτευση γράφει ότι το παιδί χρειάζεται να κάνει 25 π.χ. συνεδρίες λογοθεραπείας / εργοθεραπείας, ο ΕΟΠΥΥ θα σου αποζημιώσει τις 15 συνεδρίες για κάθε κατηγορία. (ήτοι 15 συνεδρίες Λογοθεραπείας ή/και 15 Εργοθεραπείας ή/και 15 Ειδικής Διαπαιδαγώγησης ανά μήνα) Τα υπόλοιπα δικά σου.

Εννοείται ότι πληρώνεις τον θεράποντα ιατρό και περιμένεις να τα πάρεις πίσω από τον ΕΟΠΥΥ εκτός αν πετύχεις κάποια συμφωνία μαζί του ... του τύπου θα σε πληρώνω όταν παίρνω τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα έχει αρχίσει και διαδικασία εγγραφής των ιατρών έτσι ώστε να μην πληρώνεις τίποτα και να τα παίρνουν οι ιατροί απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ καταθέτοντας αυτοί τα δικαιολογητικά ... αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει ιδιαίτερη προσέλευση ... αλλά αντίδραση ... !!!

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ θερμά και πάλι.

1) Όταν λες "ιατροί", μάλλον εννοείς λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κλπ, έτσι;

2) Σε απόλυτα νούμερα, υπάρχει κάποιο πλαφόν ανά μήνα που δίνει το ταμείο; Π.χ. έχω ακούσει κάτι σαν 250€ max ανά μήνα. Ισχύει αυτό;

3) Οι αμοιβές των λογοθεραπευτών, "συνάδουν" με αυτό το νούμερο (~250€);

Link to comment
Share on other sites

1) Σωστά

2) Αν αναφέρεσαι αποκλειστικά και μόνο στην λογοθεραπεία εκεί περίπου είναι. (15 λογοθεραπείες/μήνα x 15€ + 1 συμβουλευτική γονέων/μήνα x 15€ = 240€ / μήνα). 

3) Οι αμοιβές των λογοθεραπευτών είναι οι παραπάνω (15€/συνεδρία), αλλά παίζει να χρειάζεται το παιδί περισσότερες οπότε το επιπλέον δικό σου.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Άρα το θέμα είναι μόνο ταμειακό. Δηλαδή να έχεις ως γονέας την ρευστότητα να χρηματοδοτήσεις τις συνεδρίες μέχρι να αποζημιωθείς από το ταμείο (~6μηνο). 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.