Μετάβαση στο περιεχόμενο

νομικά όρια τοπογράφων μηχανικών


taxideytis

Recommended Posts

Σε αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων εκτός σχεδίου οπου είναι κτισμένη οικία, με οικοδομική άδεια του 2005, καθόλα νόμιμη, καταθέσανε αγωγή εναντίον μου για διάνοιξη μονοπατιού-διόδου 4 ΜΗ ομοροι γείτονες. Χρησιμοποιήσανε ως δικαιολογητικό τοπογραφικό σχέδιο μηχανικού στο οποίο εμφαίνεται σχεδιασμένος δρόμος-δίοδος πλάτους 2 μέτρων εντός της ιδιοκτησίας μου.
Και μόνη αυτή. Τίποτε άλλο. Ουτε η οικία ουτε δένδρα υψους 4 και μέτρων εντός του φανταστικού διαδρόμου ουτε τίποτε άλλο. Το τελειωτικό είναι οτι δείχνει να διέρχεται απο ξερολιθιά με υψομετρική διαφορά απο τον γείτονα ύψους 1,40 στην μέση 1,70 και κατάληξη 1,50. Σύμφωνα με τοπογραφικό δικού μου μηχανικού που είδε επι τόπου την κατάσταση.
Το "φανταστικό" τοπογραφικό δεν μπορεί να έγινε επι τόπου διότι δεν υπάρχει πρόσβαση λόγω καλής περιφράξεως. Αν και εδώ έχουμε παραβίαση ιδιοκτησίας.
Εχω απευθυνθεί ήδη σε δικηγόρο για το σύνολο της αγωγής. Απο δευτέρα πηγαίνω στο τεχνικό επιμελητήριο με ερώτημα.
Καθαρά νομικά τώρα, μέχρι που φθάνουν οι αρμοδιότητες των αγρονόμων τοπογράφων σε απεικόνηση ξένης ιδιοκτησίας ΧΩΡΙΣ την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη;
Το λεκτικό οτι τα όρια υπεδείχθησαν απο τους ιδιοκτήτες ...που στην συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ συνορευουν με εμένα πόση ισχύ έχει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Edited by taxideytis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.