Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

μπορεις να μου πεις γιατι ειναι αδυνατο (και μαλιστα τις περισοοτερες φορες)?

Εγω εφτιαξα ηλεκτροδια γειωσης για αλεξικεραυνο σε εκκλησια που ολος ο περιβαλλων χωρος ηταν τσιμεντωμενος. Και σε μια πολυκατοικια που ολες εχουν ακαλυπτο και χσρειαζονται μονο ενα ηλεκτροδιο ειναι τοσο τρομερο?

Παρεπιμπτοντως δεν ειμαστε αναγκασμενοι να επιτυχουμε αντισταση μικροτερη απο 1Ω. Ειναι υποχρεωτικο ομως να υπαρχει ηλεκτροδιο. 

 

Edited by maneni
Δημοσιεύτηκε (edited)

 

Πέτυχε εσύ με βέργα  τιμή κάτω των 100 Ω στο κέντρο της Αθηνας και να μου πεις και μενα πως τα κατάφερες. Και μετά πολλά διαμερίσματα ειδικά αυτά προσόψεως δεν έχουν πρόσβαση στο ακάλυπτο πως ακριβώς θα κατασκευασεις τη γείωση και να φτάσεις στο πίνακα ..μήπως στο φωταγωγο;

Αλλά  εφόσον  για σένα είναι εύκολη υπόθεση  θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου έδειχνες τον τρόπο γιατί ίσως να μην γνωρίζω εγώ καλά. 

Edited by hektor
Δημοσιεύτηκε

νομιζω οτι δεν διαβασες τι σου εγραψα.

δεν αναφερα βεργα ουτε τιμη αντιστασης. Εγω εβαλα "τριγωνα" (στο περιπου...).

Δεν εχεις χωρο να βαλεις περισσοτερες απο μια ραβδους?

ΚΑι εστω οτι βαζεις μια. Ποιο ειναι το προβλημα με τα 100Ω ή περισσοτερα? Το δικτυο υδρευσης με τον πλαστικο σωληνα εχει λιγοτερα?

Τι σχεση εχει που ειναι το διαμερισμα. Ολοι οι μετρητες στο ιδιο σημειο δεν εειναι?

 

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

χμ ειπες πινακα. ΝΑ υποθεσω οτι μιλαμε για ΤΤ συστημα και οτι η γειωση προστσιας ενωνεται στον αγωγο υδρευσης στο διαμερισμα και δεν κατεβαινει στον μετρητη?

Ωραιαα συστηματα στην πρωτευουσα.....

ΚΑι παλι υπαρχει λυση. Ο αγωγος υδρευσης κατεβαινει ισογειο στους αντιστοιχους μετρητες........

Edited by maneni
Δημοσιεύτηκε

Πλάκα μου κάνεις σίγουρα. Μάλλον απ τα λεγόμενα σου φαίνεται καθαρά ότι δεν γνωρίζεις ότι σχεδόν όλες οι παροχές στα παλιά διαμερίσματα στην Αθηνα   είναι 2 x 10.

Δημοσιεύτηκε

οπως καταλαβες δεν ειμαι απο ΑΘΗΝΑ και δεν γνωριζα για τη διπολικη παροχη προς το μετρητη.

Ομως νομιζω οτι σου εδωσα ενανευκολο τροπο να λυσεις το προβλημα.

 

 

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Μanemi κατάλαβα απ  την αρχή ότι μάλλον δεν είχες ιδέα το τι γίνεται πχ Κολωνάκι,Πατήσια,Παγκράτι κτπ...με λίγα λόγια κέντρο Αθήνα. Στο 90% τον περιπτώσεων η κατασκευή γείωσης είναι αδύνατη και αυτός είναι ένας προβληματισμός που τουλάχιστον εγώ συναντώ συχνά. Είναι δύσκολο να τρυπήσεις για να καρφώσεις την βέργα γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων συν που που πρέπει να τρέχεις τη γείωση ως το πίνακα. Αλλά εγώ σου λέω και εύκολη υπόθεση να ήταν λίγοι είναι οι ιδιοκτήτες που θα πλήρωναν να κατασκευαστεί νέα γείωση. Τις περισσότερες φορές που εγώ έχω προτείνει κάτι τέτοιο η απάντηση που έχω λάβει είναι ότι"καλά το σπίτι δουλεύει 49 χρόνια έτσι και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα ".Άντε μετα να πείσεις το κάθε φουκαρά που νομίζει ότι θέλεις να του φας τα λεφτά. 

Αυτα από μένα. Καλό βράδυ. 

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε (edited)
19 ώρες πριν, maneni said:

χμ ειπες πινακα. ΝΑ υποθεσω οτι μιλαμε για ΤΤ συστημα και οτι η γειωση προστσιας ενωνεται στον αγωγο υδρευσης στο διαμερισμα και δεν κατεβαινει στον μετρητη? Ωραιαα συστηματα στην πρωτευουσα.....ΚΑι παλι υπαρχει λυση. Ο αγωγος υδρευσης κατεβαινει ισογειο στους αντιστοιχους μετρητες........

Δεν ξέρω πως το εννοείς αλλά σε καμία περίπτωση μη σου περάσει από το μυαλό ότι οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν παράνομες για την εποχή τους. Η Αθήνα ηλεκτροδοτήθηκε πρώτη προπολεμικά και ανοικοδομήθηκε πρώτη μετά τον πόλεμο και είναι λογικό να παρουσιάζει διαφορές από όλες τις άλλες περιοχές της χώρας. Αν πας στην παλαιά νομοθεσία και στις νεώτερες τροποποιήσεις της θα δεις ότι η τοποθέτηση του γειωτή στον υδροσωλήνα της κατοικίας δεν απαγορεύεται.

 

Φεύγω από την παράθεση και πάω στο αρχικό θέμα.

Οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις από τη νομοθεσία της εποχής για να είναι νόμιμη η γείωση στο δίκτυο ύδρευσης σε περιοχές με σύστημα ΤΤ ήταν οι εξής: 

1) Η συναίνεση της εταιρείας ύδρευσης 

2) Η γείωση του κτιρίου, ή του διαμερίσματος στο δίκτυο ύδρευσης πριν τον υδρομετρητή στην πλευρά του δημοσίου δικτύου. Σε περίπτωση που αυτό δεν ήταν εφικτό και η σύνδεση γινόταν μετά τον υδρομετρητή, έπρεπε να υπάρχει γέφυρα μεταλλική που να εξασφαλίζει τη συνέχεια του αγωγού γείωσης από το κτίριο προς το κύριο δίκτυο πόλης. Και αυτό γιατί έπρεπε να παρέμενε η γείωση στον καταναλωτή, σε περίπτωση που αφαιρείτο ο υδρομετρητής. 

Άρα λοιπόν σήμερα που ο κάτοχος και διαχειριστής του δικτύου ύδρευσης δεν συναινεί (κατοχυρωμένος από νόμο) με την γείωση στο δίκτυό του, από τη στιγμή που κόβει τις γεφυρώσεις στους μετρητές (όπου τις βρει) και αντικαθιστά τους μεταλλικούς υδροσωλήνες με σωλήνες πολυαιθυλαινίου, δεν εννοείται ως γείωση η σύνδεση με το δίκτυο, ακόμη και αν αυτή συνεχίζει να υπάρχει. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να εννοηθεί ως γείωση το κομμάτι του υδροσωλήνα από τον υδρομετρητή μέχρι την κατανάλωση.  Νομότυπα δλδ δεν έχουμε γείωση, άρα δεν υφίσταται και να την μετρήσουμε. Επομένως θα συμφωνήσω εδώ με τον @maneni ότι ένα ηλεκτρόδιο - πάσσαλος, όσο κακή γείωση και να έχει, είναι προτιμότερο από τη γείωση "φάντασμα" του δικτύου ύδρευσης.  

Το αν θα εκδοθεί ή όχι πιστοποιητικό και με ποιες προϋποθέσεις, είναι άλλο θέμα. 

Edited by Konstantinos IB
Δημοσιεύτηκε

δεν ειπα οτι ειναι παρανομες. ΚΑι εδω οι παλιες οικοδομες ειχαν γειωση στο δικτυο υδρευσης. Απλα ειχαν παραλληλα και ηλεκτροδιο (για την ουδετερογειωση).

Ομως ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανουμε τοσο θεμα (απο τεχνικης αποψης) το να τοποθετηθει ενα ηλεκτροδιο (εστω και μια ραβδο στην χειροτερη). Το αν εχει να πληρωσει ή οχι ο καθε ιδιοκτήτης δεν με απασχολεί. Και κακως το βαζουμε καθε φορα σα δικαιολογια. Καποια στιγμη πρεπει να σοβαρευτουμε σε αυτον τον τοπο.

Το αν θα εκδοεθι ΥΔΕ τι θεμα ειναι? Ποσα θα παρουμε ή τι θα μας πει ο καθε ενδιαφερομενος?

Για οσους φοβουνται για την αμοιβη, η ΥΔΕ εγινε και θα πρεπει να πληρωθει ανεξαρτητως αποτελεσματος. Αν ο ιδιοκτητς θελει θετικο αποτελεσμα να συμορφωθει με τις υποδειξεις και να πληρωσει για τις εργασιες.

Αλλα προς θεου μην δωσουμε και αλλοθι στους υπογρραφακηδες......

Δημοσιεύτηκε (edited)

ΦΙλέ manemi νομίζω οτι σου εξήγησα όσο πιο απλά μπορούσα παραπάνω οτί στις περισσότερες φόρες από τεχνικής άποψης πάντα και χ΄@σε  τον ιδιοκτήτη και τον κάθε ιδιοκτήτη ότι είναι αδύνατο έστω και αυτή τη κ@λ@  βέργα - ράβδο να την καρφώσεις .Σίγουρα η επόμενη ερώτηση σου θα είναι γιατί ....τι άλλο να σου πω ...Ελα εδώ να το διαπιστώσεις .

Edited by hektor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.