Μετάβαση στο περιεχόμενο

τοπογραφικό εντός σχεδίου, φλου όριο;


Recommended Posts

Καλησπέρα.
Ξεκίνησα διαδικασία για προσθήκη σε οικόπεδο.
Ξεκινώντας από την αρχική άδεια και το συμβόλαιο, έχω ένα οικόπεδο 8x20 και από δρόμο μέχρι ρέμα στις μικρές πλευρές (συμβόλαιο). Στην άδεια το δείχνουν στην πράσινη θέση (εικόνα), όπου τους βόλευε; ώστε το οικόπεδο να έχει διάσταση 20μ και να ξεκινάει από τον δρόμο κάτω μέχρι τον άλλο δρόμο πάνω, χωρίς να υπάρχει κάποιο ρέμα εκεί.
Η άδεια ήταν παλιά, και άρχισα με Δ/Ε να μετρήσω όλο το Ο.Τ. και διαπιστώνω ότι τελικά το οικόπεδο είναι στην πορτοκαλί θέση. Αυτό το επιβεβαιώνω και από το τοπογραφικό της άδειας επειδή δείχνουν τότε τα 1/Λα, 1/Π (δεξιά από το πορτοκαλί) και 3/Π (απέναντι από τον δρόμο), που υπήρχαν από τότε. Επίσης εκεί που έχω τραβήξει την γαλάζια γραμμή, υπάρχει ένα ρυάκι (0,5μ), αλλά μπορώ να υποθέσω ότι αυτό εννοούσαν ρέμα τότε.
Οι κόκκινες είναι ο Ρ.Γ.-Ο.Γ.

Ψάχνοντας κι άλλο, ο δήμος έχει κάνει υψομετρική και έχει ορίσει οριστικές στάθμες δρόμου, εκεί που στο συμβόλαιο (του 1966) αναφέρεται το ρέμα. Έχω επίσης σημειώσει με καφέ γραμμή τα 20μ. και στο πορτοκαλί οικόπεδο (που μέτρησα σήμερα) και στο πράσινο οικόπεδο (που είχαν δείξει τότε). Τέλος βλέπω στο σημερινό οικόπεδο, ότι ο γείτονας, ο οποίος έχει χτίσει μέσα στον δρόμο, έχει συνεχίσει την μάντρα του, έχει διασχίσει όλο το δρόμο και έχει μπει και στο οικόπεδο του ιδιοκτήτη (αν θεωρήσω ότι πάω μέχρι το δρόμο/ρέμα και ότι είχαν μετρήσει "με το μάτι" τότε).

Περιγράφοντας όλα αυτά, ξεκινάνε οι απορίες:
- Κατ' αρχήν το όριο του οικοπέδου. Στην πολεοδομία μου είπαν να πάω στα 20μ, ασχέτως τι είχαν δείξει στην 1η άδεια (μου φαίνεται λογικό, καθώς τότε το οικόπεδο είχε "περπατήσει" 10-15μ.). Ένας άλλος συνάδελφος μου είπε πάλι ότι το όριο είναι στο ρέμα ή δρόμο, καθώς η κλίση (στο ακίνητο) είναι πάρα πολύ έντονη, και δεν υπήρχε τοπογραφικό τότε (δεν είχαν μετρήσει). Πάλι λογικό μου φαίνεται, καθώς την περίοδο κυριαρχούσε η λογική "ως έγγυστα". Ο ιδιοκτήτης μου έδειξέ και αυτός ένα όριο στο περίπου, κάπου στην μέση των δύο ορίων (20μ και ρέμα/δρόμος/ρυμοτομική)

- Στην συνέχεια, έχω τρεις περιπτώσεις προς το παρόν.
α) το όριο είναι μέχρι την κόκκινη γραμμή και έχω την αυθαίρετη μάντρα του γείτονα μέσα στην ιδιοκτησία
β) το κομματάκι που μένει εκτός (κάτω από την γραμμή των 20μ.) είναι μη άρτιο και πρέπει να το προσκυρώσω
γ) το κόμματάκι που μένει εκτός (κάτω από την γραμμή των 20μ. εκτείνεται και δεξιά και είναι άρτιο

θα πρέπει να βρω τίτλους των γειτόνων για όλα αυτά
Η (γ) περίπτωση είναι βολική, καθώς γλυτώνω προστριβές με το γείτονα και την αυθαίρετη μάντρα του.
Στις (α) και (β), "κληρονομώ" την αυθαίρετη μάντρα. Στην περίπτωση (β) πρέπει να τακτοποιηθεί/γκρεμιστεί πριν ή μετά την προσκύρωση; Ιδιοκτήτης θεωρείται αυτός που θα πάρει το κόμματι τελικά (σαν τους κληρονόμους) ή αυτός που την έχει τώρα;

Ως προς το ρέμα:
Καλύπτομαι από την υψομετρική μελέτη που έχει γίνει; Η έκταση από το χάρτη ΓΥΣ είναι 0,015τ.χ.<0,5τ.χ. και σε παραπάνω τμήμα του δρόμου έχουν κατασκευαστεί αγωγοί ομβρίων, οι οποίοι με διατομή 1μ. έχουν παραλάβει έντονες βροχές άνετα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή, πώς τελικά να προσεγγίσω το θέμα.

topo1_mik.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.