Μετάβαση στο περιεχόμενο

e-ΑΔΕΙΕΣ Σύστημα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.


Recommended Posts

@MAIRIPAPS επιλέγετε "Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής" και εισάγετε τον αριθμό αίτησης ή πράξης της τελευταίας συσχετισμένης πράξης.

Link to comment
Share on other sites

11 λεπτά πριν, ppanag said:

@MAIRIPAPS επιλέγετε "Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής" και εισάγετε τον αριθμό αίτησης ή πράξης της τελευταίας συσχετισμένης πράξης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ -H πράξη έχει αιτήσεις για συσχέτιση σε εκκρεμότητα. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Link to comment
Share on other sites

Επιχείρηση σε Βιομηχανική Περιοχή πουλάει σωλήνες, υλικά τεχνητών, εργαλεία κ.ά.

Πριν 10 χρόνια είχε εκδόσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας το οποίο αν και η ισχύς του έχει παρέλθει, από την Πυροσβεστική μου είπαν ότι δεν ανανεώνεται απλά πρέπει να αναρτηθεί στο eadeia.  Η μελέτη είχε φωτιστικά ασφάλειας, πυροσβεστήρες σκόνης και πυροσβεστικά ερμάρια με το απλό λάστιχο ύδρευσης. Όχι πυροσβεστικό συγκρότημα αντλιών.

Παρακαλώ για τη βοήθεια σας το τι πρέπει να κάνω.

1) Καταρχήν, στο ΦΕΚ που αναφέρει για τη ρυμοτόμηση στη συγκεκριμένη  ΒΙ.ΠΕ. η επιχείρηση ανήκει σε Ο.Τ. με συγκεκριμένους περιορισμούς στο συντελεστή δόμησης και στο ύψος του κτιρίου.
Στο eadeia ρωτάει αν είναι εντός σχεδίου ή εντός οριοθετημένου οικισμού ή άλλη περίπτωση. Εγώ θα επιλέξω "Εντός σχεδίου";

2) Στην επιλογή πράξης για Εγκρίσεις Πυροσβεστικής εμφανίζει τις παρακάτω επιλογές:
250 Έγκριση μελέτης (ενεργητικής) πυροπροστασίας
251 Αρχειοθέτηση μελέτης (ενεργητικής) πυροπροστασίας
252 Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας
253 Ανάρτηση έντυπης εγκεκριμένης/θεωρημένης μελέτης (ενεργ.) πυροπροστασίας

Θα επιλέξω το 251, σωστά;

3) Μετά εμφανίζει ένα πολύχρωμο πίνακα. Εκεί τί θα επιλέξω;
Ποιες είναι οι κατηγορίες πυρκαγιάς A,B,C;
Σκέφτομαι να επιλέξω το πρώτο 'γκρι' "Έντυπη αρχειοθέτηση μελέτης", όλα τα πράσινα και τα δύο τελευταία 'ροζ' ενεργητ και παθ πυροπροστασία.

image.thumb.png.ff8e5d87531a395fc9a9ef517eaf6c55.png

 

4) Στην επόμενη εικόνα για τα στοιχεία υφισταμένου αναγράφει:
Καταχωρίζονται προηγούμενες ολοκληρωμένες πράξεις για το ακίνητο, έντυπες ή ηλεκτρονικές.
Προγενέστερες έντυπες πράξεις που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης (πχ. η Οικοδομική Άδεια εφόσον αναθεωρείται/ενημερώνεται με την παρούσα ή η έντυπη Έγκριση Δόμησης εφόσον η παρούσα αφορά την έκδοση της συνεχόμενης οικοδομικής αδείας) καταχωρίζονται στον πίνακα «Προγενέστερες Διοικητικές Πράξεις- Έντυπες», ενώ Προγενέστερες ηλεκτρονικές πράξεις εμφανίζονται αυτόματα στο Ιστορικό της παρούσας αίτησης.

Εδώ, θα ανεβάσω την οικοδομική άδεια και το σχέδιο - σεντόνι της μελέτης πυροπροστασίας, όπου φαίνονται τα φωτιστικά ασφάλειας, οι πυροσβεστήρες και τα πυροσβεστικά ερμάρια. Σωστά;

5) Μετά, έχει έναν πίνακα με κουτιά προς συμπλήρωση. Με προβλημάτισε ο "Αριθμός θέσεων στάθμευσης" που στην άδεια δεν αναφέρει, αν και πρακτικά χωράει η αυλή πάνω από 10 οχήματα. Εφόσον δεν αναφέρει η άδεια αφήνω το μηδέν;

6) Στην επόμενη εικόνα για εργασίες μηχανικού τί αναρτώ;

7) Στον Κύριο του έργου, να αναρτήσω την εγγραφή στο ΓΕΜΗ και το καταστατικό;

😎 Στα έγγραφα κυριότητας να αναρτήσω πάλι ΓΕΜΗ και καταστατικό καθώς και το ενοικιαστήριο του κτιρίου (δεν είναι δικό του το οίκημα);

 

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά ασχολούμαι σε εντελώς άλλο τομέα και απλά προέκυψε αυτό το πρόβλημα στο φίλο ιδιοκτήτη και θέλω να τον βοηθήσω.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1) Γνωρίζω οτι οι ΒΙΠΕ είναι εκτός σχεδίου...αλλά ας απαντήσουν οι αρμόδιες ειδικότητες μηχανικών

2) Πρώτα θα επιλέξεις το 253 (Ανάρτηση έντυπης εγκεκριμένης/θεωρημένης μελέτης (ενεργ.) πυροπροστασίας), θα σκανάρεις σε pdf όλα τα σχέδια + μελέτες της πυρασφάλειας και θα τα αναρτήσεις στο σύστημα στη καρτέλα Ανέβασμα αρχείων, στη συνέχεια θα συμπληρώσεις τα στοιχεία στις άλλες καρτέλες και θα την υποβάλεις.

Αφου την υποβάλεις, μετά με νέα αίτηση θα επιλέξεις το 251 (Αρχειοθέτηση μελέτης (ενεργητικής) πυροπροστασίας), θα συμπληρώσεις πάλι όλες τις καρτέλες (όπου απαιτείται) και θα την υποβάλεις...σε επιχειρήσεις που δεν έχουν μόνιμα συστήματα, γίνεται αρχειοθέτηση μελέτης και δεν εκδίδεται πιστοποιητικό.

3) Είναι δύσκολο να περιγράψω τι πρέπει να τσεκάρεις...πρέπει να δεις με ποιο Πρ. Διάταγμα έγινε η μελέτη, υποθέτω με το ΠΔ 71/88 και τσεκάρεις :

1. Κανονισμός .... Τοπογραφικό Διάγραμμα ... Σύνολο κτηρίου .... Αυθαίρετα (αν έχει κάνει τακτοποιήσεις)... Μελέτη ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας .... Κατηγορία (Α,Β,C) ανάλογα που ανήκει

4) & 5) Είναι δύσκολο να περιγράψω τι πρέπει να κάνεις

6) Επιλέγεις τον εαυτό σου απο τον αριθ. μητρώου ΤΕΕ και συμπληρώνεται αυτόματα

7) Γράφεις τα στοιχεία του μισθωτή (επώνυμο, όνομα, κλπ)

Όλα τα σχέδια, μελέτες, οικ. άδεια, καταστατικό, ενοικιαστήριο, τακτοποιήσεις, κλπ., τα ανεβάζεις στη καρτέλα Ανέβασμα αρχείων και αφου συμπληρώσεις όλες τις καρτέλες όπου απαιτείται, την υποβάλεις.

 

Επειδή είναι δύσκολη η διαδικασία, ανέθεσε την σε συνάδελφο μηχανολόγο που έχει  εμπειρία με πυρασφάλειες μέσω του e-adeia.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.