thanpan Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Επειδή προέρχορμαι από εταιρία πετρελαιοειδών και είχα ασχοληθεί αποκλειστικά με εγκαταστάσεις LPG έχω να πω τα εξής: 1. Μία υπόγεια δεξαμενή των 500lt έχει μία μέση εξαερίωση 5kg/h, ενώ σε συνεχή λειτουργία στο 8ωρο αποδίδει περίπου τα μισά. Για την υπέργεια και συγκεκριμένα κατά τον χειμώνα η απόδοση είναι μικρότερη. 2. Για την εκτίμηση του μεγέθους της δεξαμενής λαμβάνουμε επίσης υπόψη την αυτονομία (αφού καλύψουμε πρώτα την εξαερίωση). Αν υποθέσουμε ότι ο συνάδελφος μιλάει για ονομαστική ισχύ 120KW, και υποθέσουμε ότι η λειτουργική είναι το 50% αυτής (το μέγεθος αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί από τον αρμόδιο μηχανικό), τότε για 8ωρη καθημερινή λειτουργία της εγκατάστασης αυτή έχει αυτονομία 10 ημερών. Αρκεί;;
abouts Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 Επιπλέον εφόσον κάνεις τη μελέτη και επίβλεψη να κάνεις ουσιαστική επίβλεψη γιατί η εμπειρία μου λέει ότι κανείς τεχνικός ακόμα και πιστοποιημένος δεν ξέρει καλά το προπάνιο. Εδώ οι πιο πολλοί συνάδελφοι δεν ξέρουν από προπάνιο... Ενδεικτικά πρόεδρος συνδέσμου υδραυλικών μου είπε ότι θα βάλει κανάβι και πάστα όπως στο φ.αέριο στο προπάνιο... που ενώ δεν είναι λάθος (τυπικα αν η πάστα είναι EN 751-2 προβλέπεται στο ΕΝ η χρήση καναβιού..ως συμπληρωματικού υλικου γεμίσματος του σπειρώματος) δεν συνιθίζεται καθόλου... έχω δει βλακείες βλακειών με 1η και μεγαλύτερη ότι μπαίνουν συνήθως μές στο μαγειρίο/λεβητοστάσιο με μέση πίεση, π.χ 1 bar και βάζουν μειωτή πριν την συσκευή...και μάλιστα όλα αυτά με χαλκό με σκληρή κόλληση όταν ο χαλκός ναι μεν καλος χρυσός αλλά δεν έχει ουτε αντοχή ούτε πυραντίσταση... Αν θες να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου βάλε socket κουμπωτά με θερμικές βαλβίδες στις συνδέσεις των συσκευών και μόλις μπεις στο μαγειρίο βάλες θερμική βαλβίδα πυροπροστασίας (σε περίπτωση φωτιάς-υπερθερμαίνεται και φράζει την παροχή)... Οι ανιχνευτές αν και υποχρεωτικοί από τη νομοθεσία πρακτικά δεν κάνουν και πολλά ..χρειάζεσαι ανοίγματα σε χαμηλό σημείο και ψηλό προς το ύπαιθρο (εφόσον μιλάμε για ισόγειο μαγειρίο) για να κάνεις καλό αερισμό. Επιπλέον ένα αντιεκρηκτικό μοτέρ με πλαστική φτερωτή που μαζέβει αέρα από χαμηλά σε περίπτωση μυρωδιάς αερίου δεν είναι κακή ιδέα.. αν και δεν ξέρω αν θα δουλέψει ποτέ λόγω ανιχνευτών...(δεν τους αλλάζουν ποτε...)
nikospatra Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27 , 2010 Γειά σας . Θέλω να βάλω υγραέριο σε ένα υπάρχων πρατήριο καυσίμων απο το 1969. Έχω πάρει την χρήση γής και επιτρέπεται. Μετά τι άλλο θα πρέπει να κάνω?
Fade2Black Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2013 Να ρωτήσω κάτι, ο εξαερωτής ο οποίος αναφέρεται συνέχεια στις μελέτες του υγραερίου, τι ακριβώς κάνει;
Romanos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2013 Βοηθάει στην αεριοποίηση του υγραερίου ώστε να καεί στον λέβητα αερίου.Εξαερωτή χρησιμοποιούν οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ως καύσιμο μίγμα βουτανίου-προπανίου γιατί έχει σχετικά χαμηλή πίεση και δεν "προλαβαίνει" από την δεξαμενή να γίνει αέριο.Αντίθετα οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν προπάνιο δεν χρειάζονται εξαερωτή.
Fade2Black Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2013 Δηλαδή μπαίνει σε εγκαταστάσεις με δεξαμενές ή μπορεί να μπει και σε εγκαταστάσεις με φιάλες;
Romanos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2013 Σε μεγάλες εγκαταστάσεις με δεξαμενή που χρησιμοποιούν μίγμα κι έχουν αρκετές καταναλώσεις μπαίνει ο εξαερωτής.Σε μικρές που χρησιμοποιούν μπουκάλες με μίγμα(10kg συνήθως) δεν χρειάζεται.
Brain Storming Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2017 Συνάδελφοι χαιρετώ. Μπορώ να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρότυπο για μελέτη εφαρμογής για υπόγεια δεξαμενή προπανίου 2,5 κ.μ. γιατι πηγαίνω στα τυφλά. Η εταιρεία προμηθευει την δεξαμενή με leasing αλλά χρειάζετε μελέτη εφαρμογής και δεν βρίσκω κάποιο πρότυπο, ούτε ξέρω από που να ξεκινήσω. Θα εκτιμηθεί οποιαδήποτε απάντηση. Ευχαριστώ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα