Μετάβαση στο περιεχόμενο

μαύρα τετράγωνα και μουτζούρες/ στίγματα στον τοίχο.


Ploutonas

Recommended Posts

 

έχω πρόβλημα στο σπίτι που ζω με ενοίκιο (πολυκατοικία ισόγειο). Όλα ξεκίνησαν απο τον περασμένο Μάιο 2018, στην αρχή άρχισαν να μαυρίζουν έπιπλα, κουρτίνες, αντικείμενα και μετά εξαπλώθηκε στο ταβάνι και τοίχους. (Παραθέτω φωτογραφίες).  Έχω φρικάρει στο να καθαρίζω διότι μετά από 3-4 ημέρες άντε το πολύ 1 μήνα γίνονται πάλι μαύρα και έχω ψηλό φρικάρει.. εχω και το πανεπιστήμιο δεν μπορώ να είμαι με καθαριστικά στο χέρι όλη μέρα.

Συμπληρωματικά να αναφέρω οτι πριν 2 χρόνια έχασα την μάνα μου και ανάβω ενα καντήλι στο σπίτι.

Ήρθε υδραυλικός για εκτίμηση αφού έκανα αναφορά του θέματος μετά από 3-4 μήνες στον ιδιοκτήτη, εαν είναι αυτό υγρασία και μου είπε οτι όλα αυτά οφείλονται από το καντήλι. Αγόρασα φαναράκι και βάζω άκαπνα υλικά πλέον, αλλά η λογική μου δεν με αφήνει να πιστέψω οτι όλα έγιναν απο ενα καντηλάκι και σε ολόκληρο το σπίτι 2 υπνοδωμάτια, χολ, μπάνιο, εξώπορτα, σαλόνι/κουζίνα).

Παραθέτω φωτογραφικό υλικό.

Ο ιδιοκτήτης πίστεψε τον υδραυλικό και μου ζήτησε να βάψω το σπίτι πράγμα που εγω θα προβώ σε 2 ημέρες απο τώρα, αλλα με απλή μπογιά διότι εγω δεν σκοπεύω να αγοράσω αντιμουχλικα προϊόντα και να κάνω επισκευές μούχλας στο σπιτι του ιδιοκτήτη. 

Είμαι 100% πεπεισμένος οτι αδίκως το βάφω το σπίτι και πρότεινα στον ιδιοκτήτη να φέρει έναν πολιτικό μηχανικό να το δει (οχι υδραυλικούς) και θέλω εσείς που έχετε γνώσεις σε αυτά τα πράγματα και βλέποντας της φωτογραφίες να μου πείτε εαν όντως είναι απο το καντήλι η το σπίτι ειναι τοξικό με μαύρη μούχλα απο μέσα προς τα έξω. (δηλαδή μέσα απο τον τοίχο προς τα έξω).  Εαν ειναι μέσα στο 2019 θα αναγκαστώ να μετακομίσω.

 

Ο τοίχος είναι σαν να τρέχουν ζουμιά άλλα είναι ξερά και μαύρα στίγματα βούλες..   (Είμαι δυσλεκτικός)

Η παρακάτω φωτογραφία ειναι έξω από το σπίτι, βλέπετε έχει μια ρωγμή ανάμεσα στην εξώπορτα και μέσα από εκεί βγαίνει μια μαυρίλα.

eksoporta.JPG

όλα τα δωμάτια είναι έτσι στο ταβάνι.

tabani.JPG

toixos.JPG

tixos.JPG

Edited by Ploutonas
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν μπορώ να υποθέσω τίποτα από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Συλλυπητήρια για τη μητέρα σου και γενικώς το καντηλάκι να το προσέχεις γιατί έχουν πιάσει αρκετά σπίτια φωτιά λόγω καντηλιών.

Link to comment
Share on other sites

Τα ορθογώνια στο ταβάνι άρχισαν να σχηματίζονται από τον Μάιο που μας πέρασε, αρχικά στο σαλόνι και  μετά στα υπνοδωμάτια.  Δεν είναι σκιές, έτσι έγινε το χρώμα του ταβανιού.  Την εξώπορτα την πλένω κάθε 1-2 μήνες με χλωρίνη και απορρυπαντικό για τοίχους/πλακάκια... Και παρατήρησα ότι βγαίνει αυτή η μαυρίλα μέσα από τον τοίχο.

ευχαριστώ για τα συλληπτήρια να είστε καλά.  Έχω αγοράσει ενα φαναράκι (εξωτερικού χώρου) μνήματος (αλουμίνιο με τζάμια, αντί-ανεμικο, κτλ) και βάζω μέσα το καντήλι. Αν και μακάβριο, θα έχετε δει σε μνήματα φαναράκια μπρούτζινα, κτλ...

 

Edited by Ploutonas
Link to comment
Share on other sites

το σπίτι το αερίζεις επαρκώς; Τέτοια σημάδια μπορεί να εμφανιστούν σε χώρους λόγω υγροποίησης και κακού εξαερισμού (βλέπε φαινόμενο θερμοκηπίου)

Τι χρονολογίας είναι το κτίσμα;

τα τετράγωνα στις οροφές σχηματίζονται από τη διαφορά θερμοκρασίας στα υλικά (πιθανώς τα άσπρα είναι με θερμομόνωση και τα μαύρα μπετόν)και είναι σύνηθες λόγω κακού αερισμού του σπιτιού.

Και να βαφτούν πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις τα ίδια. Γενικά το σπίτι πρέπει να "αναπνέει" κι ας  χάνουμε έτσι σε θερμοκρασία σπιτιού.  

Edited by killertomato
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω  ότι το διαμέρισμα σου είναι γενικά ψυχρό ή γενικά ψυχρότερο απ΄ αυτό του από πάνω ορόφου   

Έτσι  λόγω του φυσικού φαινομένου ο ψυχρός (στην περίπτωσή σου εσωτερικός αέρας) να  κινείται πάντα προς τον θερμό αέρα (στην περίπτωσή είτε προς το περιβάλλον είτε προς τον όροφο είτε προς τους εξωτερικούς τοίχους) έχεις την μαυρίλα  ειδικά της πρώτης σου φωτογραφία και κατά δεύτερον στο ταβάνι (που είναι προφανώς πλάκα zollner -δηλαδή αλλού με λωρίδες μονωτικού και αλλού με λωρίδες οπλισμένου σκυροδέματος) αλλά και στους εξωτερικούς τοίχους 

υ.γ 

 οι μαυρίλες σχηματίζονται γιατί ο κινούμενος εσωτερικός αέρας έχει μαζί του και κόκκους σκόνης οι οποίοι κολλάνε εκεί που το φαινόμενο της κίνησης  είναι και  πιο έντονο και πιο συχνό

Αντίθετα  στις γωνίες των τοίχων που ο αέρας δεν κινείται (δηλ δεν φτάνει ποτέ)

όχι μόνο μαυρίλες δεν έχουν σχηματισθεί  αλλά  μπορούμε να πούμε ότι  έχουν ακόμα το αρχικό χρώμα τους   

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Το σπίτι είναι συνήθως ανοιχτό, αυτό το δωμάτιο με τα ορθογώνια στην φωτογραφία είναι το σαλόνι-κουζινα ενα πράγμα, ισως η θερμοκρασία του μαγειρέματος??  Εχει διπλή μπαλκονόπορτα και συνήθως έχω ανοιχτό 40-50 εκατοστά για να βγαίνει και το σκυλάκι που εχω στο σπίτι να κοιτάζει τον δρόμο.  Ειναι ενα σπιτι ζεστό το χειμώνα και κρύο το καλοκαίρι!  Αφου μπορώ να φορώ μακρυμάνικο άνετα μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι.

η πολυκατοικία χτίστηκε πάνω σε 3 πηγάδια.. Εγω είμαι ενοικιαστής.

Τώρα εαν με ρωτήσετε εαν έχω ανοιχτά ολα τα δωμάτια, η απάντηση ειναι ΌΧΙ, διότι στο δωμάτιο που επικοινωνεί με τον κήπο της πολυκατοικίας (αν και υπερυψωμένο 2 μέτρα) μπαίνουν ποντίκια και το εχω μόνιμα κλειστό.  Η περιοχή που είναι το σπίτι, είναι ψηλά στα μέσα ενός βουνού και πολλές φορές βγάζει και ομίχλη.

Αγόρασα αφιγραντιρα και βγάζει 3 λίτρα την ημέρα εαν τον αφήσω να δουλεύει συνέχεια (περίοδο χειμώνα). Τώρα σκέπτομαι να αγοράσω και μια σκούπα ατμού για απολύμανση(?)...

Σπουδάζω περιβάλλον και είναι κάτι καθημερινό στα αφτιά μου το φαινόμενο του θερμοκηπίου... Εγω τι θα πω στον ιδιοκτήτη?  Το βάψιμο θα ειναι αρκετό?  Η θέλει και αντί-μουχλικα προϊόντα? Εαν πρέπει να μπουν προϊόντα (υλικά) για μούχλα, θα πρέπει να μου τα φέρει πριν ξεκινήσω το βάψιμο.

Edited by Ploutonas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.