alexaras Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2009 καλησπέρα σε όλους.ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα κατακόρυφα σεναζ.σε ποιες περιπτώσεισ τα κανουμε ?ποιος ειναι ο συνηθης οπλισμός τους.και ισχυει οτι δεν πρεπει να είναι σε επαφή με τα οριζόντια σενάζ?πρεπει να υπαρει αρμός?
K_PAT Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2009 Τα κατακόρυφα σενάζ κατασκευάζονται όταν ο φέρων οργανισμός εόναι από τοιχοποία. Συνήθης οπλισμός 4Φ12 ή 4Φ14, ΣΦ8/10. Ενώνονται με τα οριζόντια σενάζ.
ANTONIS130 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2009 Στη διαζωματικη τοιχοποιία με οριζόντια και κατακόρυφα διαζώματα.
alexaras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 αυτό που δεν καταλαβαινω έιναι ποιος ο λόγος ύπαρξης τους αφού απλά ακουμπάνε πανω στην πλάκα,με την έννοια του οτι δεν λειτουργουν σαν υποστυλώματα που συνεχιζουν απτισ αναμονές.στις μετακινήσεις τι προσφερουν δηλαδη.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 ένα υποστύλωμα 20Χ20 ή 25Χ25 ενσωματωμένο σε τοιχοποιίες δεν μπορεί να προσφέρει σε ανάληψη δυνάμεων ή σε μείωση μετακινήσεων. Η διαφορά στις ακαμψίες είναι τεράστια. Είναι σαν να έχεις ένα τοιχίο μεγάλου μήκους δίπλα σε ένα μικρό υποστύλωμα. Επίσης τα κατακόρυφα σενάζ πάνε μέχρι την θεμελίωση. Ο λόγος ύπαρξης τους είναι η περίσφιξη της τοιχοποιίας και για αυτό και η διαζωματική τοιχοποιία ονομάζεται και περισφιγμένη και το q είναι μεγαλύτερο
camelot Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Η γνώμη μου είναι ότι τα υποστύλωματα 20Χ20 ή 25Χ25 ή ακόμα 30Χ30 που είναι ενσωματωμένα στη φέρουσα τοιχοποιία με τον σχετικό οπλισμό τους όταν θεμαλιώνονται κατάλληλα και ο οπλισμός στην κορυφή τους κάμπτεται στη μάζα του οριζόντιου σεναζ και συνδέονται με τον οπλισμό αυτού του οριζόντιου σενάζ προσφέρουν αρκετή βοήθεια στη δυσκαμψία της κατασκευής και μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις μετακινήσεις. Πολύ περισσότερο συμβαίνει αυτό, όταν η επικάλυψη γίνεται με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και καταβάλλεται προσπάθεια τα κατακόρυφα σενάζ (δηλ. τα ενσωματωμένα υποστυλώματα), τα οριζόντια σενάζ και η πλάκα να πέσουν κοστούμι.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 .....Πολύ περισσότερο συμβαίνει αυτό, όταν η επικάλυψη γίνεται με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και καταβάλλεται προσπάθεια τα κατακόρυφα σενάζ (δηλ. τα ενσωματωμένα υποστυλώματα), τα οριζόντια σενάζ και η πλάκα να πέσουν κοστούμι. Camelot το έχεις κατασκευάσει αυτό?
camelot Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Ναι, σε σπίτι οικογενειακού μου προσώπου. Ανέβασα πρώτα από τη θεμελίωση τα σίδερα των υποστυλωμάτων που ήταν μονοκόμματα στις θέσεις των υποστυλωμάτων (γωνιακών, περιμετρικών και ενδιάμεσων) Στη συνέχεια κατασκεύασα τη θεμελίωση και το Δάπεδο του Ισογείου που στηριζόταν σε περιμετρικό τοιχείο. Έκτισα τις φέρουσε τοιχοποιίες αφήνοντας κενά στις θέσεις των κατακόρυφων σενάζ, όπου προεξείχαν μόνο τα σίδερα που έρχονταν από τη θεμελίωση. Καλούπωσα τα κατακόρυφα σενάζ (όσο καλύτερα μπορούσα με λάμδα και ενδιάμεσα κλειδιά), τα οριζόντια σενάζ με καπάκια κ.λπ. και την πλάκα επικάλυψης παραδοσιακά με πύργους. Τοποθετήθηκε ο οπλισμός σεναζιών και πλάκας και δέθηκαν όλα τα σίδερα (κυρίως υποστυλωμάτων και οριζόντιων σεναζιών. Σκυροδετήθηκαν πρώτα τα υποστυλώματα με τα οριζόντια σενάζ, κάναμε διακοπή για διάλλειμα για να τραβήξει λίγο το σκυρόδεμα (αρμός στην κάμψη του οπλισμού των πλακών) και στη συνέχεια σκυροδετήθηκε η υπόλοιπη πλάκα. Όλα πηγαν καλά και πιστεύω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά.
alexaras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 ευχαριστώ πάρα πολύ Χάρη και camelot για τις απαντήσεις.'οσο για το αν πρέπει όμως να κάμπτεται ο οπλισμός μέσα στα οριζόντια σεναζ ειναι οντως έτσι????θα προσφέρει περισσοτερο ακαμψία ?γιατί όμως οταν έχουμε υποστήλωμα (οχι κατακορυφο σεναζ) δεν πρέπει σε καμ ία περίπτωση να έιναι σε επαφή με το οριζόντιο σεναζ τουλαχιστον έτσι ξέρω,για να μην υπάρξει κινδυνος να εμβολιστέι το υποστυλωμα.
camelot Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Στη δική μου περίπτωση η μπατική τοιχοποιία είχε πάχος 0.28 μ. και τα οριζόντια σενάζ είχαν διαστάσεις 0.28Χ0.35 (περίπου). Λέω περίπου γιατί το ύψος αυξομειωνόταν για λόγους εξομάλυνσης. Τα οριζόντια σενάζ οπλίστηκαν με 4Φ10 με στεφάνια (σαν δοκοί) και τα υποστυλώματα με 4Φ12, οπότε το όλο σύστημα θα λειτουργούσε ως υποτυπώδες πλαίσιο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα