myri Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 σας βρίσκω υπερβολικούς δηλ αν ένας αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός κάνει και μια οικονομοτεχνική μελέτη γιατί είναι απαραίτητη για το έργο αυτό δε σημαίνει ότι ενθουσιάζεται με το αντικείμενο και θέλει να ασχολέιται αποκλειστικά με αυτό επίσης πολλοί μηχανολόγοι παίρνουν κατεύθυνση ως μηχανικοί παραγωγής και διοίκησης και ηλεκτρολόγοι ακολουθούν μεταπτυχιακά οικονομικών
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποια είναι επί της ουσίας η διαφορά ενός μηχανικού οικονομίας και διοίκησης από ενός πτυχιούχου του οικονομικού Πανεπιστημίου που επίσης έχει διδαχθεί και διοίκηση επιχειρήσεων. Φέρνω ένα άλλο παράδειγμα : Μηχανικός Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΤΕΙ) mηχανικός Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων (ΤΕΙ) Μηχανικός Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΤΕΙ) Μηχανικός Πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΕΙ) Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Πανεπ.) Τμήμα Πληροφορικής (Πανεπ.) Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (Πανεπ.) Μηχανικών Η/Υ και Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (Πανεπ.) και άλλα 5-6 ακόμα που δεν τα βρήκα. Πέστε μου λοιπόν. Τι τόσο φοβερές διαφορές έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους ? Τι είναι όλα αυτά τα τμήματα που πρέπει να είναι ξεχωριστές ειδικότητες? Θέλω λοιπόν να πω, ότι επι της ΟΥΣΙΑΣ εγώ πιστεύω πως η σχολή ΜΟΔ είναι μια κατά βάση οικονομική σχολή. Τώρα, ο τίτλος μηχανικός μπήκε για τους ...τίτλους νομίζω (συγνώμη κιόλας) κατά παρόμοιο τρόπο όπως προχθές αποφασίστηκε να μετονομαστεί η σχολή Μηχανικών Η/Υ και Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων σε Ηλεκρολόγων Μηχ/κων και Μηχανικών Η/Υ με όλα τα επ. δικαιώματα και του Μηχανολόγου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ... Τι να λέμε τώρα... ότι να ναι ...
blari_fme Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 blari-fme, χωρίς να θέλω να σε κουράσω, μήπως θα μπορούσες να μου αναφέρεις συγκεκριμένα τις εργασίες που καλείσαι να κάνεις, μέσα σε μια συνηθισμένη σου μέρα, στην εταιρία που εργάζεσαι?Και αυτό στο ζητώ γιατί το κειμενάκι σου μου δημιούργησε μια σειρά αποριών. Δε νομίζω ότι το θέμα μας είμαι εγώ και ούτε πως αν σου αναφέρω 1, 5, 10 ή 100 πράγματα που κάνω στη δουλειά μου θα δώσουμε φως στο θέμα ή θα λυθούν οι απορείες σου. Αυτό που με ρωτάς είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν αντικατοπρίζει κάτι συγκεκριμένο. Επιπλέον, εδώ μιλάμε για γνώσεις, ειδικότητες και επαγγελματικά δικαιώματα και όχι για μία μεμονωμένη περίπτωση ή δουλειά. Για οτιδήποτε άλλο σχετικό, ευχαρίστως να σου απαντήσω!
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Εγώ νομίζω ότι όλη η ιστορία αφορά τα επ. δικαιώματα και τίποτα άλλο. Επίσης, με την κατάταξη των πτυχιούχων ΜΟΔ στο ΤΕΕ αποκτούν προβάδισμα σε κάποιες δημόσιες Υπηρεσίες αφού κατατάσσονται στη κατηγορία ΠΕ μηχανικών και όχι ΠΕ, που έχει κάποια πλεονεκτήματα ως προς την εξέλιξη κυρίως στις τεχνικές Δ/νσεις. Το ερώτημα είναι λοιπόν, η σχολή αυτή τι επαγγελματικά δικαιώματα διεκδικεί ? Υπογραφές λογιστών π.χ. ? οικονομικών επιθεωρητών ? μελετών ? κι αν ναι, τι κατηγορίας-είδους ? Διότι όλα τα άλλα περί εξειδικευμένων γνώσεων κλπ εμένα μου φαίνονται θεωρίες για αγρίους.
KLEIO Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 γειά σου blari_fme, μπορείς να κάνεις μια αναφορά στα επαγγελματικά σου διακαιώματα? έχουν κατωχυρωθεί κάποια, και άν όχι, τί συζητείται ώς προς εσάς?
Tyler_Durden Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 @evan Evan αν είναι να γίνουν όλες οι σχολές πολυτεχνικές. Στις τράπεζες η εκτίμηση του ακινήτου πχ σε περίπτωση υποθήκης , γίνεται σε συνεργασία πολιτικού μηχανικού και δικηγόρου.Αλλά όλοι ντε και καλά πρέπει να λέγονται μηχανικοί?Και οι γιατροί ως μηχανικοί να αποφοιτούν, το αξίζουν περισσότερο από άλλους.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Ξέρετε ποιοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά πέρα απ' τις τοπικές κοινωνίες; Η αφεντιά μου όπως και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι που είναι ~40 ετών και βλέπουν νέο "αίμα" να μπαίνει σε πολυτεχνεία-ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ. Άντε μπας και πάρουμε και εμείς καμιά σύνταξη της προκοπής σε 20 χρόνια. Όσο για τους νέους που μπαίνουν και επειδή αποκλείεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία εγγραφής νέων μελών στο ΤΣΜΕΔΕ για πολλά χρόνια ακόμα, θα είναι πολύ, μα πολύ σκούρα τα πράγματα όταν θα έρθει η ώρα της σύνταξης. Αλλά φυσικά οι περισσότεροι είναι πολύ νέοι και δεν βλέπουν τόσο μακρυά όπως κάναμε άλλωστε όλοι μας στα 18 και στα 20 μας χρόνια. Νομίζω επίσης ότι οι περισσότεροι χάνουν το νόημα της δημιουργίας νέων τμημάτων και μάλιστα πολυτεχνικών. Σκοπός των εμπνευστών δεν είναι να καλύψουν κάποιες ανάγκες της Ελληνικής αγοράς ή να μορφώσουν τη νεολαία προσφέροντας γενική παιδεία, αλλά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών της παραμελημένης περιφέρειας και των γονιών που θέλουν να δουν τα παιδιά τους στο Πολυτεχνείο, στη Νομική και στην Ιατρική και ας μην μπορούν να βρουν δουλειά μετά. Για το μετά... έχει ο Θεός. Σημασία έχει το κοινωνικό στάτους που σου δίνει ο τίτλος του Μηχανικού... ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ! Αλήθεια, απ' τα παλιά τμήματα του Πολυτεχνείου, οι Ναυπηγοί, Μεταλλειολόγοι, Χημικοί Μηχανικοί πού απασχολούνται; Σε δουλειές αντίστοιχες της ειδικότητάς τους;
alf Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2 , 2009 Σε λίγο θα έχουμε και ιχθυολόγους μηχανικούς, κουρείς μηχανικούς, φωτογράφους μηχανικούς, χασάπηδες μηχανικούς.... που πάμε ρεεεεεε!!!! Όλα γίνονται για τον τίτλο. Ο γιόκας μου σπουδάζει πολυτεχνείο.....μάγειρας μηχανικός. Και δεν θέλω να νομίζετε ότι απαξιώ την σχολή. Την νοοτροπία της Ελληνικής κοινωνίας που πρέπει όλοι να έχουν σπουδάσει, απαξιώ και θέλω να αλλάξει. Δεν χρειάζεται ρε φίλε να έχεις σπουδάσει μηχανικός βοηθός κουρέα για να πιάσεις δουλεία σε κομμωτήριο. Αλλά έτσι όπως το πάμε θα πρέπει να έχεις τελειώσει γεωπόνος για να σε προσλάβουν εργάτη σε καλλιέργειες.
Tyler_Durden Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2009 @alf Φίλε alf, να σπουδάζουν όλοι,αλλά το πρόβλημα στην ΕΛ-ας είναι ότι όλοι θέλουν να γίνουν δικηγόροι,γιατροί και μηχανικοί(γιατί άραγε).Ξέρεις εσύ κανένα γονέα που να θέλει το παιδί του αγράμματο ή να μην είναι σε ένα πανεπιστήμιο?Το πρόβλημα ξαναλέω είναι ότι στην χώρα της ταμπέλας, πρέπει να είσαι ένας από τους τρεις παραπάνω. You are not your job!
Recommended Posts