Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα σε αγροτική διανομή με απαλλοτρίωση και ΓΠΣ


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Έχω την εξής περίπτωση. Τεμάχιο της αγροτικής διανομής Νίκαιας Λάρισας κόβεται σε δύο κομμάτια από την παλαιά πλέον εθνική οδό Λάρισας Αθήνας. Το ένα κομμάτι που έμεινε νότια του δρόμου έχει εμβαδόν 3791τμ. Η απαλλοτρίωση έγινε το 1963. Ας υποθέσουμε ότι αυτή είναι η ημερομηνία δημιουργίας του νέου τεμαχίου για αλλου είναι το θέμα.

Στην περιοχή ίσχυει το ΓΠΣ πρώην δήμου Νίκαιας το οποίο για την συγκεκριμένη περιοχή λέει ότι : "ορίζεται ως κατώτατο όριο αρτιότητας τα 4000τμ." (ΦΕΚ 52ΑΑΠ/2014).

Θεωρώ ότι καταργεί τις παρεκκλίσεις αυτή η πρόταση? Δεν αναφέρει τίποτα παραπάνω ούτε στην συνέχεια ούτε στις μεταβατικές διατάξεις για τις παρεκκλίσεις.

Αν τις καταργεί τις παρεκκλίσεις το ΓΠΣ μπορώ στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω το άρθρο για την εκτός σχεδίου δόμηση που λέει ότι τεμάχια που ήταν άρτια πριν την απαλλοτρίωση και χάνουν την αρτιότητα λόγο της απαλλοτρίωσης θεωρούνται άρτια ή όχι επειδή το ΓΠΣ είναι μεταγενέστερο της απαλλοτρίωσης?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν η γνώμη μου είναι ότι χρόνος δημιουργίας είναι ο δρόμος κύρωσης της διανομής.

απο εκεί και περα αν στις μεταβατικές διατάξεις του ΓΠΣ δεν βρίσκεις κάτι σχετικό για μένα δεν είναι  είναι άρτιο πλέον.

(NetMin Loutseskou)

 

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έγινε απαλλοτρίωση χρόνος δημιουργίας του τεμαχίου που υπάρχει σήμερα είναι ο χρόνος συντέλεσης της απαλλοτρίωσης. Ο χρόνος κύρωσης της αρχικής διανομής είναι ο χρόνος δημιουργίας του αρχικού τεμαχίου πριν την απαλλοτρίωση. Για το ΓΠΣ τώρα βρήκα αυτόν που έκανε την μελέτη του ΓΠΣ και μου εξήγησε οτι όντως οι παρεκκλίσεις καταργήθηκαν ΑΛΛΑ για συγκεκριμένες μόνο χρήσεις γης (τις οποίες αναφέρει το ΦΕΚ). Για όλες τις υπόλοιπες επιτρεπτές χρήσεις ισχύουν οι παρεκκλίσεις ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν η απαλλοτρίωση είχε συντελεστεί το 1979 δεν θα είχε κατά παρέκκλιση αρτιότητα το τεμάχιο?

Η να το θέσω διαφορετικά.

Εχω ένα τεμάχιο και απαλλοτριωνεται το 1979 και μένει εκτός απαλλοτρίωσης 4500 τ.μ. Το 1985 ξαναπαλλοτριωνεται και μένει πλέον 3900. Δεν θεωρείς ότι είναι οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση?

 

Link to comment
Share on other sites

Γενικά υπάρχει η τάση (σιωπηρό σχέδιο?) να καταργούνται οι εκτός σχεδίου παρεκκλίσεις με τα ΓΠΣ

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Γενικά όλο το σκεπτικό του ΓΠΣ είναι ότι το κατώτατο όριο αρτιότητας είναι τα 4 στρέμματα. Αν το πρόσεξες, σε ζώνες με μεγαλύτερη αρτιότητα π.χ. 20 στρέμματα, τα 4 στρέμματα είναι η παρέκκλιση.

Η απαλλοτρίωση έγινε το '63 και άφησε το γήπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση. Το ΓΠΣ ως μεταγενέστερο την καταργεί, οπότε γίνεται μη οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά (αφού μίλησα με τον κύριο που έφτιαξε το ΓΠΣ) η παρεκκλίσεις καταργούνται μόνο για συγκεκριμένες χρήσεις. Για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις συνεχίζουν να ισχύουν. 

Μια άλλη ερώτηση τώρα: Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΓΟΚ του 73 βάθος τριγωνικού οικοπέδου, λέει, παίρνουμε το 60% του υψος του τριγώνου επί του προσώπου. Ισχύει και για τα εκτός σχεδίου αυτός ο ορισμός?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό αφορά τις πλάγιες αποστάσεις Δημήτρη. Εγώ θέλω το βάθος του γηπέδου. Στην παρέκκλιση για τα προ του 78 θέλει βάθος 40μ. Εμένα το τριγωνικό γεωτεμάχιο έχει βάθος 63μ. (Το ύψος από την πίσω κορυφή στο πρόσωπο του γεωτεμαχίου)

Αν όμως πρέπει να πάρω το 60% αυτού πέφτω στα 37,5μ όποτε δεν έχω το απαιτούμενο βάθος.

 

Link to comment
Share on other sites

Αφού γίνεται λόγος για τριγωνικά ....δίνω για τα τριγωνικά  γήπεδα.

 

Συνάδελφε ευχαριστούμε για την προσφορά σου πλην όμως επειδή αυτά που ανέβασες αφορούν συγκεκριμένη εταιρία με την ονομασία της και υπόκεινται σε δικαιώματα για τη δική σου ασφάλεια το έχουμε αφαιρέσει.

Pavlos33

 

 

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.