Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

Για την ώρα θέλω να αναφερθώ μόνο στο θέμα που έχει σχέση με τα Εμβαδά των  οικοπεδων που δίνει η πράξη και αυτά που δίνει το κτηματολόγιο. Το έγραψα και άλλες φορές. Τα γεωμετρικά στοιχεία ( ας πούμε συντεταγμένες) που δίνει το κτηματολόγιο δεν είναι προς οριοθέτηση στοιχεία. Και αυτό είναι απολυτως λογικό αφού οι ορθοφωτοχαρτες που μας δίνει το κτηματολόγιο είναι από αέρος  ("αεροφωτογραφιες). 

Τα στοιχεία που μας δίνει η πράξη εφαρμογής προέρχονται πάντα από επιγειες μετρήσεις - αποτυπωσεις. Για κάθε οικόπεδο, σε μια πράξη, υπάρχουν οι συντεταγμένες των κορυφών του που καθορίζουν το οικόπεδο αυτό. Φυσικά και το εμβαδον του υπολογίζεται από αυτές τις τιμές. 

Συνήθως τα κτηματολογικα γραφεία περνούν τα στοιχεία αυτά της πράξης κα τα προσαρμόσουν στα δικά τους σχέδια. 

Αυτό που ζητάει η /ο συμβολαιογραφος είναι πέρα για πέρα έξω από κάθε λογική. Απορώ με ποιο δικαίωμα απαιτεί κάτι τέτοιο. Το UTM σύστημα  με τις τρεις ζώνες δίνει τιμές με συντελεστή κλίμακας 1 (ένα). Η πράξη και όλα τα οικόπεδα, μετά γράφεται στο υποθηκοφυλακειο με αυτά τα εμβαδά. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 250
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Κτημ/γιο με τους 2 ΚΑΕΚ. Ίσως χρειάζεται επαφή με τα κεντρικά (αν απαντήσουν).

Το βέβαιο είναι ότι το γεωτεμάχιο είναι ΕΝΑ.  

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια αυτών που γράφει ο tetris.

Δεν γίνεται μία "νοητή" γραμμή να χωρίζει οικόπεδο, που έχει ένα συμβόλαιο, σε δύο και πλέον οικόπεδα.

Υπάρχει πρόβλεψη για τις περιπτώσεις αυτές να υπολογιστούν χωριστά οι εισφορές του οικοπέδου και ας είναι τμήμα του σε περιοχή που θεωρείται "πυκνή".

Στου πίνακες της πράξης υπάρχει η Γ" ενότητα που είναι για πυκνά βασικά για περιοχή που είναι πυκνή, ας πούμε, προϋφεστάμενη του 1923.

Εκτός αυτού υπάρχουν και οι πίνακες της "συρραφής" για περιοχές που γειτνιάζουν με Ο.Τ. του παλαιού σχεδίου. (πολλές φορές δίναν οι δήμοι ξεχωριστή μελέτη για να γίνει η συρραφή) αυτών.

Πάντως σε κάθε περίπτωση το οικόπεδο έπρεπε να παραμείνει ΈΝΑ.

Σας δίνω ένα συγκεντρωτικό πίνακα που τα έχει όλα. Έχει και επεξηγήσεις! 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΙΝΑΚΩΝ συρραφης κλπ.xls

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα

και, οπως προειπαμε,

ας δουμε το σεντονι....

εδιτ

το οποιο σεντονι -και τους υπολογισμους- τα αλλαξαν...από ετσι  σε αλλοιως  με τον ν. 4315/14 [ΦΕΚ Α269/14]

δλδ αντι να αριθμησουν σε 1,2,3,4,5...53, οπως πριν,

εβαλαν κατι περιεργες στηλες με Α1, Α2...Β1,Β2,Β3 εως και  Ζ, στη θεση του παληου 53

σε δουλεια να βρισκονται....:evil:

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, σε πράξη εφαρμογής που κυρώθηκε στις 27/1/1994 ο αποθανών δεν είχε προβεί σε βεβαίωση ιδιοκτησίας των νέων οικοπέδων τα οποία όμως δήλωνε κανονικά μέχρι και τον θάνατό του στο ε9 και τα δήλωσε και στο κτηματολόγιο (το οποίο δέχεται δηλώσεις). Η συμβολαιογράφος ζητάει από τους κληρονόμους να προσκομίσουν βεβαίωση ιδιοκτησίας ειδάλλως θεωρεί ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η αποδοχή. Επιπλέον, καθώς υπάρχει και διαθήκη, στην οποία η περιουσία δεν μοιράζεται στους εξ'αδιαθέτου κληρονόμους (κόρες) αλλά διαφορετικά (εκ διαθήκης) σε εγγόνια κτλ κτλ θεωρεί ότι πρέπει σήμερα και πριν την πράξη αποδοχής της κληρονομιάς από τους εκ διαθήκης κληρονόμους να υποβάλλουν βεβαίωση ιδιοκτησίας στον δήμο οι εξ'αδιαθέτου κληρονόμοι. Είναι αυτή η μέθοδος ορθή; @dimitris GM θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σου, μιας που είσα ο πλέον ειδικός.

Link to comment
Share on other sites

Ειχε ο παπους ενα χωραφι, μπηκε στο σχεδιο, υπεβαλε δηλωση ιδιοκτησιας [???] μετα εγινε η ΠΕ ...εχει το ονομα του ή ειναι "αγνωστος"...αρα τι αποδοχη να κανουν?

Αυτος   πεθανε  -πότε???-  πριν ή μετα την μεταγραφη της ΠΕ?

Στο Ε9 ας γραφει ό,τι θελει.

Με το κτημστολογιο, κατι δεν λες καλα,

Ακομα και αν εδειξε στο κτηματολογιο τον αρχικο τιτλο,  δεν πρεπει να το δεχτουν,  αφου ηδη αυτο το χωραφι και τα διπλανα εχουν γινει οικοπεδα απο πρωην χωραφια.

Θα ακολουθησεις όσα σου λεει η συμβ/φος.

Link to comment
Share on other sites

Η ΠΕ έγινε το 1994 και κανονικά έγραφε το όνομα και τα στοιχεία αναλυτικά. Ο αποθανών πέθανε το 2019. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε υποβάλλει δήλωση ιδιοκτησία για τα νέα οικόπεδα ούτε τα μετέγραψε στου υποθηκοφυλάκιο. Στο κτηματολόγιο μόλις πριν ένα χρόνο δηλώθηκαν όπως ακριβώς τα έλεγε η πράξη εφαρμογής και όπως δηλωνόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια.. 

Link to comment
Share on other sites

λες οτι: "Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε υποβάλλει δήλωση ιδιοκτησία για τα νέα οικόπεδα ούτε τα μετέγραψε στου υποθηκοφυλάκιο."

δξ τι εννοεις για "δηλωση ιδιοκτησιας"

αλλά,  αν εγινε δηλωση του οικοπέδου στο κτηματολογιο, αυτο σημαινει ή οτι υπαρχει μεταγραφή ή οτι εχει παρατηρηση οτι "ελλειπει πιστοποιητικο μεταγραφης"

Εξ αλλου οι ΠΕ μεταγραφονται "οικοθεν"

Εν τελει,  θεωρω οτι, η συμβ/φος σου ζηταει την βεβαιωση απο τον Δημο περι υποβολης δηλωσης ιδιοκτησιας και την δευτερη βεβαιωση της Ταμειακης υπηρεσιας για την μη οφειλη εισφορας σε χρημα

συζητειστε τα.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, dimitris GM said:

Εν τελει,  θεωρω οτι, η συμβ/φος σου ζηταει την βεβαιωση απο τον Δημο περι υποβολης δηλωσης ιδιοκτησιας και την δευτερη βεβαιωση της Ταμειακης υπηρεσιας για την μη οφειλη εισφορας σε χρημα

 

 

 

 

Ναι Δημήτρη αυτή εννοώ, σε ευχαριστώ πολύ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.