SOFIA VAMVOUNI Δημοσιεύτηκε February 28, 2008 at 06:41 πμ Δημοσιεύτηκε February 28, 2008 at 06:41 πμ Συμφωνω οτι ειναι θεμα υπαλληλου, δεν σε κατοχυρωνει τιποτα. Παντως για το δικο μου θεμα το ειχαν ψαξει πολυ, ειχαν μιλησει με ΥΠΕΧΩΔΕ, περιφερεια , αλλες πολεοδομιες κλπ. Το δαπεδο του υπογειου μου ειναι περασια με την οριστικη σταθμη του εδαφους σε μια οψη, απο οπου και η προσβαση. Εσυ λες οτι θα επρεπε να ειναι σε ολες τις οψεις? Δεν νομιζω, γιατι π.χ. στις δυο αλλες πλευρες της η κατοκια δεν εχει επαφη με οψη, ειναι "εσωτερικη". Στην τριτη πλευρα η οριστικη σταθμη του εδαφους ειναι οπως βλεπεις την τομη (δες attachment, ειναι η κατοικια κατω δεξια). Ο Γοκ'55 (ως φιλοσοφια το αναφερω, δεν ξερω αν εξακολουθει να ισχυει το πνευμα αυτο) παντως λεει ξεκαθαρα οτι το υπογειο εαν δεν ειναι βοηθητικης χρησης, μετρα στον αριθμο των οροφων.Δεν μετρα αν ειναι προς το εσωτερικο του οικοπεδου σε οικοπεδα με μεγαλη φυσικη κλιση Μηπως μπορεις να μετατρεψεις (αναλογα με την κατοψη σου και αν αυτο βεβαια σε ενδιαφερει) καποιο τμημα του μονο? (π.χ. το πισω)
nikoskourtis Δημοσιεύτηκε February 28, 2008 at 03:49 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 28, 2008 at 03:49 μμ προσπαθω να καταλαβω. Δηλαδη στην περιπτωση σου η οικια στο υπογειο εχει 3 τοιχους που περιβαλονται απο υπογειους βοηθητικους χωρους αρα δεν βρισκονται σε οψη και αφου δε βρισκονται σε οψη δεν θεωρειται οτι το πατωμα ειναι περισσοτερο απο 1 μετρο κατω απο το εδαφος;; που στην πραγματικοτητα ειναι αφου φαινεται στην τομη. Επισης η εισοδος μπροστα ειναι στο ιδιο επιπεδο με το εδαφος και αρα ειναι ΟΚ απο την αποψη του 1μετρου κατω απο το εδαφος. Ναι αλλα το κτηριο απο μπροστα ειναι τριοροφο οπως το βλεπω, το υπογειο σπιτι περισσευει παραπανω απο 1,5 μετρα πανω απο το εδαφος και οπως σου ειπε και η πολεοδομια "Ο ελεγχος του αριθμου των οροφων γινεται απο την οριστικη σταθμη του εδαφους σε καθε σημειο των οψεων του". Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που στο καλο κανω λαθος.
CVENG Δημοσιεύτηκε August 29, 2008 at 12:02 μμ Δημοσιεύτηκε August 29, 2008 at 12:02 μμ Στις περιπτωσεις υπογειων τα cours anglaise εχουν καποια συγκεκριμενη διασταση που απαιτειται να εχουν ?
myri Δημοσιεύτηκε August 29, 2008 at 01:15 μμ Δημοσιεύτηκε August 29, 2008 at 01:15 μμ http://www.michanikos.gr/ftopic2400.html
spek48 Δημοσιεύτηκε July 15, 2013 at 01:37 μμ Δημοσιεύτηκε July 15, 2013 at 01:37 μμ Στο ΝΟΚ τωρα λεει πως το υπογειο μπορει να εχει κυρια χρηση και απο οτι εχω καταλαβει εχει μπονους 50% στο σ.δ. αλλα εχει δικαιωμα για οψη ολοκληρη σε περιπτωση που ειναι σε κεκλιμενο εδαφος η οικοδομη; γινεται να εμφανιζεται μια οψη τοτε τι ισχυει γινεται ο υπογειος χωρος ισογειος και ας εχει θεση υπογειου αλλα χανει το μπονους των 50%;
Manolis gon Δημοσιεύτηκε July 15, 2013 at 02:48 μμ Δημοσιεύτηκε July 15, 2013 at 02:48 μμ Δεν έχει το δικαίωμα όψης.Πρέπει να είναι καθαρά υπόγειος χώρος γα να πάρεις το μπόνους του 50%
deskar Δημοσιεύτηκε September 19, 2013 at 10:42 πμ Δημοσιεύτηκε September 19, 2013 at 10:42 πμ Καλημέρα παιδιά!Σε ιδιοκτησία που έχω σε κτίριο προ του 1955 το 1959 ο ιδιοκτήτης έβγαλε άδεια προσθήκης κατ επέκταση ισογείου καταστήματος.Το οικόπεδο μετά πέρασε στα χέρια των παιδιών του και επειδή το είχε εξ αδιαιρέτου με τον αδερφό του πλέον στο οικόπεδο υπάρχουν 2 ιδιοκτησίες με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας μία του πελάτη μου και μία του άλλου ιδιοκτήτη.Το 1996 ήρθε η πράξη εφαρμογής και τους έδωσε ποσοστά για δόμηση.Με αυτό το ισόγειο υπερκαλύπτεται η δόμηση που αντιστοιχεί στον δικό μου,όμως έγινε πριν την πράξη εφαρμογής αυτό ως κατασκευή.Λόγω της θέσης του γηπέδου και της κλίσης του δρόμου αυτό το ισόγειο κατάστημα πλέον είναι στη στάθμη του υπογείου και μόνο από τη πλαινή πλευρά του κτιρίου επειδή είναι έτσι η κλίση αποκαλύπτεται.Το πιάνω αυτό στην δόμηση κανονικά αυτό ή πιάνεται πλέον σαν υπόγειος βοηθητικός χώρος για το διάγραμμα δόμησης?
RON Δημοσιεύτηκε July 15, 2021 at 10:39 πμ Δημοσιεύτηκε July 15, 2021 at 10:39 πμ Καλησπέρα σας, ελπίζω να είμαι σωστά εδώ, έχω την εξής περίπτωση, εχω μια ισόγεια κατοικία με υπόγειο με οικοδομική άδεια του 96 και το 2003 ο ιδιοκτήτης έβγαλε μια άδεια αλλαγή χρήσης υπογείου από βοηθητική σε κυρια. Στο διάγραμμα κάλυψης της αλλαγής χρήσης ο μηχανικός υπολογίζει το 50% στο συντελεστή δόμησης. Στο στέλεχος της οικοδομικής άδειας στο πινακάκι με τα στοιχεία οικοδομής ολική επιφάνεια γράφει 138τ.μ. που είναι η επιφάνεια όλου του υπογείου. Σας επισυνάπτω το στέλεχος και το διάγραμμα κάλυψης. Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει οτι είναι όλο κύρια χρήση εγω όχι βάση διαγράμματος . Θέλω την βοήθεια σας τελικά είναι ολο το υπόγειο κυρια χρήση ή μονο το 50%? Ευχαριστώ αδεια.pdf
antnatal Δημοσιεύτηκε July 15, 2021 at 12:00 μμ Δημοσιεύτηκε July 15, 2021 at 12:00 μμ στη τεχνική έκθεση τι λέει??? υπόμνημα διαγράμματος κάλυψης???
RON Δημοσιεύτηκε July 15, 2021 at 04:16 μμ Δημοσιεύτηκε July 15, 2021 at 04:16 μμ Σας στέλνω το υπόμνημα. Στους υπολογισμούς συμπεριλαμβάνει το εμβαδόν της αλλαγής χρήσης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα