Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή θερμανσης


STELARAS88

Recommended Posts

Καλημέρα από Κρήτη... Είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα τη βοήθεια σας... Έχω ένα σπίτι περιπου 100τμ.. Έχω κάνει την εγκατάσταση των σωμάτων.. Και θέλω να βάλω λέβητα.. Είμαι ανάμεσα σε λέβητα αερίου συμπηκνωσης όπως λέγεται η αντλία θερμότητας.. Θέλω λοιπόν την βοήθεια σας.. Ως προς την επιλογή κατάλληλου μηχανήματος.. Καθώς θα εγκατασταθουν στην ταράτσα είτε τ ένα είτε τ άλλο.. Εδώ Κρήτη δν υπάρχει όπως σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη γραμμή αερίου.. Οπότε θα δουλέψει με φιάλες υγραερίου για αρχή μέχρι να βρεθεί σχετική δεξαμενή. Στη περίπτωση του λέβητα αερίου έχω 2 προσφορές 1100 daikin και 2200 radiant.. Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ. Και αφορούν 30ΚW. Στ περίπτωση τς αντλίας θερμότητας επειδή είμαι έξω απ τν πόλη μου είπαν να πάω σε αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών.. Κόστος τουλάχιστον 5000€.

Θα θελα τη γνώμη σας τόσο για τν επιλογή υλικού όσο και γ τν εταιρεία.. Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά ειδικά για Κρήτη θα επέλεγα αντλία θερμότητας για τον βασικό λόγο ότι θα μπορώ να κάνω χρήση και ως κλιματισμό δροσισμού το καλοκαίρι.

Για επιλογές εταιρειών είναι μη επιτρεπτό να σου προτείνουμε μάρκες....

Πιο καλά μίλησε με Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου στην περιοχή σου, κατά προτίμηση με ειδικότητα Μηχανολόγο ή Ηλεκτρολόγο Μηχανικό που έχει ενασχόληση με θέρμανση σε κτήρια....

Εφ όσον δεν αντιπροσωπεύει κάποια συγκεκριμένη εταιρία (για να σου λέει μόνο για αυτή) οι προτάσεις που θα σου δώσει θα είναι χρήσιμες.

Φυσικά θα είναι πιο χρήσιμες αν του αναθέσεις να σου κάνει και μια μελέτη της οικίας σου, τι ενεργειακές ανάγκες έχει τι απώλειες κλπ κλπ... για να μη γίνουν όλα με το μάτι....

 

(το θέμα σου μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.