Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα οικοπέδου για κατασκευή στεγάστρου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Μια γενική ερώτηση περί αρτιότητας οικοπέδου και όρων δόμησης: Είμαι εκτιμήτρια σε τράπεζα και κλήθηκα να κάνω την εκτίμηση οικοπέδου 322 τ.μ. εντός οικισμού. (αρτιότητα 500 τ.μ.). Στο εν λόγω οικόπεδο έχει κατασκευαστεί με νόμιμη άδεια το 1995 στέγαστρο 80 τ.μ. Στο διάγραμμα κάλυψης που μου δόθηκε (για συμβόλαια και τοπογραφικό ούτε λόγος) δεν αναφέρονται οι όροι δόμησης. Το οικόπεδο θα μπορούσε να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκλιση εάν προϋπήρχε κτίσμα, μετά από ερώτησή μου όμως προς τον ιδιοκτήτη με πληροφόρησε ότι δεν υπήρχε τίποτα εκεί πριν το στέγαστρο. Μήπως ξέρει κανείς εάν διαφοροποιούνται οι όροι δόμησης ανάλογα με το είδος της? Δηλαδή μπορεί σε ένα οικόπεδο μη άρτιο να εκδοθεί νόμιμη άδεια για κατασκευή στεγάστρου?

Link to comment
Share on other sites

Πως είσαι σίγουρη για το όριο αρτιότητας αφού δεν έχεις δει όρους δόμησης στο τοπογραφικό? Στους οικισμούς είναι από 300 - 2.000 μ².

Μόνο το συμβόλαιο μπορεί να σε κατατοπίσει για θέμα αρτιότητας.

Δεν ξέρω μήπως με άδεια μικρής κλίμακας μπορείς να κατασκευάσεις π.χ. μια πέργκολα σε μη άρτιο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.