Kane Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2019 (edited) Πρόκειται για τη προσωπική μου οικία, όπου μετακόμισα προσφάτως. Το σπίτι, είχε ήδη δίκτυο καλοριφέρ, οπότε ήμουν δεσμευμένος σε συγκεκριμμένα μήκη σωμάτων. Εδωσα λοιπόν τη κάτοψη σ'ενα συνάδελφο μηχ/μηχ, με δεδομένα μόνωσης κτλ και μου έβγαλε τις θερμίδες (σορρυ που τα λεω λιγο μπακαλίστηκα, μιας και δε κατέχω). Πήραμε λοιπόν τα σώματα, κάποια υπερδιαστασιολογημένα (οχι πολύ) και υπολογισμένα με 75/65/20 βαθμούς. Το ιδεατό θα ήταν ακόμη χαμηλότερα, αλλα σε συγκεκριμμένους χώρους δε χωρούσαν 900ρια σε ύψος Επέλεξα έναν λέβητα Ariston Genus one 24ρι. Τον δουλεύω με μποτίλιες υγραερίου για την ώρα μέχρι να έρθει η δεξαμενή. Υπάρχει το εσωτερικο χειριστήριο/θερμοστάτης του Ariston Sensys καθώς και ο αισθητήρας αντιστάθμισης ariston επίσης. Άναψε ο τεχνικ΄ςο το λέβητα, εκανε τις απαραίτητες λειτουργίες, μέτρησε καυσαέρια, εξέδωσε το δελτίο και ολα καλα. Εχω ομως πολλές απορίες, με την αντιστάθμιση...εχει επιλογές καμπύλης, έχει επιλογές παράλληλης μετατόπισης, έχει επιλογές σε θερμοκρασία συν και πλην απ'την μέγιστη που επιλέγει... Δεν εχω καταφέρει να βγάλω άκρη με τα manual γιαιτ δεν επεξηγούν τι είναι. Ξεκίνησα το θέμα, γιατι εχω 2.5 ημέρες που το άναψα, και αγχώθηκα ηδη πως καταναλώνω πολυ υγραέριο (με τη μέθοδο...κουνημα της μπουκάλας!) Σημειώνω πως αερίζω το σπίτ ελάχιστα έως καθόλου, το πρωι και εχω μεσα 20.5 βαθμους σταθερά. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα λειτουργίας, γιατι το παρατήρησα επίτηδες, σήμερα ο λέβητας (με 0-1 βαθμους εξωτερική θερμοκρασία) παίρνει για περίπου 40 λεπτά μπροστά, φθάνει τους 20.5 στο 21 περίπου, σβήνει μετά απο 35 λεπτά ξαναπαίρνει μπροστα για 45 λεπτά, σβήνει, μετά απο 55 λεπτά ξαναπαιρνει μπροστα και παει λεγοντας. Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή. Υ.Γ. τα μανουαλ του εξοπλισμου, υπάρχουν στο ιντερνετ, για καποιον που εχει διαθεση και ορεξη να ασχοληθει. Σας ευχαριστω Edited Ιανουάριος 9 , 2019 by Kane
jimevi13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 1ον. Αρχικά πόσες φιάλες υγραερίου έχετε συνδεδεμένες στο λέβητα?Αυτός είναι ΕΝΑΣ ΑΠΟ τους λόγους που συμβάλει στην υψηλή κατανάλωση. ¨Ενας 2ος λόγος είναι όταν έχουμε θερμοκρασίες κάτω των 5oC και υψηλή υγρασία είναι λογικό να έχεις κατανάλωση ΣΕ φιάλες 25lit μια (1) ανα 3-4 μέρες. Τέλος αφού λειτουργείς τον λέβητα με φιάλες να ανεβάζεις βαθμό - βαθμό την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο και όχι απότομα. δλδ αν έχεις 15oC στο σπίτι να βάλεις το θερμοστάτη στους 22oC και να περιμένεις να έχεις χαμηλή κατανάλωση. Θέλει βαθμό- βαθμό ,δηλαδή έχεις 15oC , το βάζεις στους 16oC και όταν πιάσει 16oC τότε ανεβάζεις στους 17oC και ούτω καθεξής έως ότου πιάσεις τους 22oC στο σπίτι. Αυτό ευθύνεται στο ότι λειτουργείς με φιάλη-φιάλες. Το πρόβλημα αυτό και του πάγου στη φιάλη είναι γιατί δεν σε ενημέρωσαν ότι δεν είναι σωστό να λειτουργείς με ΜΟΝΟ ΜΙΑ φιάλη τον λέβητα. 2ον. Για να έχουμε καλή απόδοση όσον αφορά στην συμπύκνωση θα πρέπει τα σώματα να υπολογιστούν βάση των 50oC-55οC προσαγωγής νερού προς τα σώματα. Αυτό συμπαρασύρει και τις θερμίδες απόδοσης των θερμαντικών σωμάτων (αρκετά μεγάλα σώματα που πρέπει να μπουν το οποίο είναι και το πιο ορθό) . 3ον. Όσον αφορά στις καμπύλες της αντιστάθμισης θα πρέπει βάσει μελέτης σε κάθε εξωτερική θερμοκρασία τί απόδοση πρέπει να έχει οπότε βάζεις την αντίστοιχη καμπύλη. Ελπίζω να σε κάλυψα σε κάποιες από τις απορίες σου!
Kane Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 Αρχικά Σ ευχαριστώ για το κόπο σου να απαντήσεις. Ξανατονιζω, επειδή μάλλον σου ξέφυγε, πως επειδή το σπίτι ήταν σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής, υπηρχε το δίκτυο σωμάτων. Οπότε ΔΕ μπορούσα να βάλω σώματα για να δουλέψω 65/55/20. Οποτε εν γνώση μου θα χάσω τη βέλτιστη απόδοση λόγω συμπυκνωματων. Τον λέβητα τον δούλευα με δύο φιάλες των 25κιλων (κι όχι 25 λιτρων). Είχα και μια τρίτη μπακαπ. Εν τέλει 5 24ωρα με 3 φιάλες το λες καταστροφικό. Οπότε κάτι συμβαίνει... Τις τελευταίες 2.5 ημέρες δούλεψα το λέβητα με μια φιάλη μόνη. Την οποία εβρεχα σταδιακά. Κράτησε όσο οι άλλες δύο μαζί. Όμως, ακυρωσα απ το μενού την επιλογή της αντιστάθμισης. Δηλ να δουλεύει ον-οφ με μόνο κριτήριο τον εσωτερικό θερμοστατη. Επίσης αλλά θα τη καμπύλη της θερμορυθμισης προς τα πάνω για να στέλνει ο λέβητες θερμότερο νερό στη προσαγωγή. Από περιέργεια έβλεπα τη λειτουργία του, ξεκινούσε απ τους 56 βαθμούς κι έφθανε στους 70-72 Περιμένω τη δεξαμενή σε λίγο καιρό για να βγάλω πόρισμα...Δε γνωρίζω όμως σε ποιον να απευθυνθώ για να βελτιώσουμε την οικονομία μέσω θερμορυθμισης, αντιστάθμισης. Δύο μηχανολόγοι φίλοι, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Ο τεχνικός που άναψε το λέβητα μου ειπε πως απτην εμπειρία του, με θερμαντικα σώματα, όλοι είχαν πρόβλημα οικονομίας με αντιστάθμιση, θερμορυθμιση.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 ναί, αλλάαα, τις τελευταιες μερες πηγατε και μειον 12 [τις καλησπερες μου]
jimevi13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 1 ώρα πριν, Kane said: Αρχικά Σ ευχαριστώ για το κόπο σου να απαντήσεις. Ξανατονιζω, επειδή μάλλον σου ξέφυγε, πως επειδή το σπίτι ήταν σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής, υπηρχε το δίκτυο σωμάτων. Οπότε ΔΕ μπορούσα να βάλω σώματα για να δουλέψω 65/55/20. Οποτε εν γνώση μου θα χάσω τη βέλτιστη απόδοση λόγω συμπυκνωματων. Τον λέβητα τον δούλευα με δύο φιάλες των 25κιλων (κι όχι 25 λιτρων). Είχα και μια τρίτη μπακαπ. Εν τέλει 5 24ωρα με 3 φιάλες το λες καταστροφικό. Οπότε κάτι συμβαίνει... Τις τελευταίες 2.5 ημέρες δούλεψα το λέβητα με μια φιάλη μόνη. Την οποία εβρεχα σταδιακά. Κράτησε όσο οι άλλες δύο μαζί. Όμως, ακυρωσα απ το μενού την επιλογή της αντιστάθμισης. Δηλ να δουλεύει ον-οφ με μόνο κριτήριο τον εσωτερικό θερμοστατη. Επίσης αλλά θα τη καμπύλη της θερμορυθμισης προς τα πάνω για να στέλνει ο λέβητες θερμότερο νερό στη προσαγωγή. Από περιέργεια έβλεπα τη λειτουργία του, ξεκινούσε απ τους 56 βαθμούς κι έφθανε στους 70-72 Περιμένω τη δεξαμενή σε λίγο καιρό για να βγάλω πόρισμα...Δε γνωρίζω όμως σε ποιον να απευθυνθώ για να βελτιώσουμε την οικονομία μέσω θερμορυθμισης, αντιστάθμισης. Δύο μηχανολόγοι φίλοι, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Ο τεχνικός που άναψε το λέβητα μου ειπε πως απτην εμπειρία του, με θερμαντικα σώματα, όλοι είχαν πρόβλημα οικονομίας με αντιστάθμιση, θερμορυθμιση. Αρχικά το 70-72.....2ον τη φιάλη τη βρέχεις & έβγαλες τη συστοιχία των 2 φιαλών.......3ον για να παγώνει η μια φιάλη στο εξήγησα γιατί συμβαίνει...4ον όταν είσαι σε θερμοκρασίες χαμηλά και ειδικά κάτω του μηδέν τί περιμένεις να κάψει; Μου άρεσε ότι τεχνικοί και μηχανολόγοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Τέλος πάντων. Σου είπα ειδικά με μια φιάλη το πώς Πρέπει να τον δουλεύεις για να μη παγώνει η φιάλη.
Kane Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 1 ώρα πριν, dimitris GM said: ναί, αλλάαα, τις τελευταιες μερες πηγατε και μειον 12 [τις καλησπερες μου] Δημήτρη αυτά δεν ισχύουν. Παρακολουθούσα τη θερμοκρασία συχνά. Το εξωτερικό αισθητήριο έδειχνε -1 με -2, τι στιγμής που το αυτοκίνητο έδειχνε -9...και δε νομίζω το εξωτερικό αισθητήριο να δείχνει ότι νάναι! Βέβαια, δε κρέμασα ναι υδραργύρου, που είναι το πιο σωστό, για να καλιμπραρεις θερμοστάτες και αισθητήρια!
astrah Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 μελέτη θερμικών απωλειών έχεις? αν ναι, τι απώλειες έχει το κτίριο?
jimevi13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 1 ώρα πριν, Kane said: Δημήτρη αυτά δεν ισχύουν. Παρακολουθούσα τη θερμοκρασία συχνά. Το εξωτερικό αισθητήριο έδειχνε -1 με -2, τι στιγμής που το αυτοκίνητο έδειχνε -9...και δε νομίζω το εξωτερικό αισθητήριο να δείχνει ότι νάναι! Βέβαια, δε κρέμασα ναι υδραργύρου, που είναι το πιο σωστό, για να καλιμπραρεις θερμοστάτες και αισθητήρια! Το αισθητήριο έχει μπει στη σωστή μεριά; Έχει προϋποθέσεις εγκατάστασης. όσο για την κατανάλωση βαθμό -βαθμό για να μη ζητά απότομη παροχή. (Πάγο στη φιάλη ειδικά στη μια φιάλη και αυξημένη παροχή). βάλε πραγματικές συνθήκες στη μελέτη απωλειών και στο μόνοσωλήνιο. Έτσι θα είσαι σίγουρος τί σώματα έχεις και τί σώματα θα πρέπει να είχες για να ρυθμίσεις σωστά το λέβητα όσον αφορά στη συμπύκνωση. σε ποια περιοχή είσαι; Τί εξωτερική θερμοκρασία έχεις δώσει στις απώλειες; Τί προσαγωγή νερού και ΔΤ έχεις δώσει στο μονοσωληνιο στα σώματα? Θέλεις μια μελέτη μονοσωληνιου με αυτά που σε ρωτάω με προσαγωγή στους 72 που τον δουλεύεις κ Τί σώματα έπρεπε να έχεις στους 72. Και μια μελέτη όπως πιο πάνω στους 55. Δεν θυμάμαι ΑΝ ο λέβητας της ariston μπορεί να δουλέψει αντιστάθμιση με ΔΤ. Πχ ΔΤ 5οC . Ρώτα τους γιατί έτσι τα σώματα θα βγουν πιο μικρα. Υπάρχουν πολλές παράμετροι για να δουλεύεις σωστά .
qwert Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2019 On 11/1/2019 at 11:28 ΠΜ, jimevi13 said: 2ον. Για να έχουμε καλή απόδοση όσον αφορά στην συμπύκνωση θα πρέπει τα σώματα να υπολογιστούν βάση των 50oC-55οC προσαγωγής νερού προς τα σώματα. Αυτό συμπαρασύρει και τις θερμίδες απόδοσης των θερμαντικών σωμάτων Οτι θα δουλεύεις με max θερμοκρασία λέβητα 50 βαθμούς? Δεν νομίζω οτι έχει νόημα οταν παίζεις με σώματα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα