johnjohn1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2019 Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος όταν εκδίδουμε έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαιρέτου ποιο Πίνακα ΙΚΑ χρησιμοποιούμε? Αν είναι ο Πίνακας 1 πρέπει να βάλουμε υποχρεωτικά ημερομίσθια στα μπετά? Το κτίριο είναι στη φάση του σκελετού συνεπώς πως το αντιμετωπίζουμε?
yian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2019 (edited) Μπορείς να εξαιρέσεις όσες εργασίες είναι ήδη αποπερατωμένες και τακτοποιημένες και κατά 99.9% το ΙΚΑ θα σε πάει με πίνακα 1. Ωστόσο ο συνολικός υπολογισμός των ενσήμων στο έντυπο θα γίνει σε κάθε περίπτωση με επιφάνειες (λόγω πίνακα 1) και ο υπάλληλος θα πρέπει χειρόγραφα να εξαιρέσει τα ανάλογα ένσημα στη καρτέλα του έργου ως προς τα μεγέθη και τις εργασίες που είναι ήδη αποπερατωμένες και τακτοποιημένες. Εάν δηλαδή όλα τα μπετά είναι αποπερατωμένα και τακτοποιημένα, απλά θα διαγράψει χειρόγραφα στη καρτέλα του έργου τα ένσημα που προκύπτουν από την αντίστοιχη στήλη του πίνακα 1. Τις εξαιρέσεις τις αναφέρεις αναλυτικά στη τεχνική έκθεση υπολογισμού ενσήμων που προσκομίζεις μαζί με τον πίνακα υπολογισμού (είτε πίνακα 1 είτε πίνακα 3), αλλά να γνωρίζεις ότι το ΙΚΑ έχει δικαίωμα να κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει ότι η περιγραφή και οι επιφάνειες που αναφέρεις είναι οι πραγματικές. Σε δική μου περίπτωση ήρθαν για αυτοψία εντός 2 ημερών και έφυγαν άπραγοι αφού διαπίστωσαν ότι δεν απέκρυπτα κάτι. Edited Ιανουάριος 10 , 2019 by yian 2
johnjohn1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 @yian Θα χρειαστεί σίγουρα αυτοψία δεν νομίζω να διαγράψουν έτσι ένσημα. Αλλά δεν ήξερα ότι συνοδεύεις τον Πίνακα 1 με τεχνική έκθεση. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Αν και αυτή η ερώτηση πάει σε άλλο thread μήπως ξέρεις αν για την άδεια αποπεράτωση αυθαιρέτου διαλέγουμε το " Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές" στις ηλεκτρονικές άδειες ?
yian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 Καλό είναι να βάλεις μια τεχνική έκθεση για να εξηγείς πόσα ένσημα πρέπει να διαγραφούν και γιατί. Ενδεχομένως να μην απαιτείται αλλά θυμάμαι ότι την είχα προσκομίσει για την αντίστοιχη δική μου διαγραφή, ίσως σε δεύτερο χρόνο. Όσο για την άδεια δεν γνωρίζω, κάνε όμως ένα ερώτημα στο παραδίπλα θέμα με τις e adeies μήπως βρεις πιο σίγουρη απάντηση..
johnjohn1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 (edited) @yian στον Πίνακα όμως τα διαγράφεις εσύ, τα συμπληρώνεις κανονικά? τι κάνεις? Μάλλον πρέπει να ρωτήσω στο ΙΚΑ Edited Ιανουάριος 11 , 2019 by johnjohn1
yian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2019 Στη περίπτωσή μου τα συμπλήρωσα όλα κανονικά και βάσει τις αιτιολογικής έκθεσης που προσκόμισα ο υπάλληλος διέγραψε τα ανάλογα ένσημα. Καλό είναι βέβαια να κάνεις μια συνεννόηση με τους υπαλλήλους στο ΙΚΑ μήπως θέλουν κάτι διαφορετικό.
ppanag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2019 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2019 σε κάθε περίπτωση τα ένσημα υπολογίζονται πλήρως και μετά, ανάλογα με την τεχνική έκθεση του μηχανικού και αυτοψία του ΙΚΑ (αν χρειάζεται), διαγράφονται τα προβλεπόμενα με την κατάλληλη αιτιολόγηση ... 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα