Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισροη νερου απο πατωμα


ggeorgop

Recommended Posts

Χαιρετε,

Βρισκομαι σε μια πολυ δυσκολη κατασταση και ψαχνω ολους τους τροπους που θα μπορουσα να τη λυσω. Το σπιτι ειναι καινουριο, χτιστηκε περισυ και μπηκα το Σεπτεμβριο. Εδω και 1 εβδομαδα περιπου εχω παρατηρησει σε ενα τοιχο του σαλονιου χαμηλα, γυρω στα 20cm απο το εδαφος να "πεταει" υγρασια. Δειχνει ξεφτισμα του χρωματος κατα μηκος του τοιχου. Το σημειο αυτο ειναι κατω απο το παραθυρο. Κατω απο το παραθυρο εχει επισης σωμα καλοριφερ. Δεξια ειναι το τζακι (ενεργειακο). Απεξω ειναι το μπαλκονι.

Το σημαντικο προβλημα ειναι οτι εχθες το βραδυ που ειχε αρκετη βροχη και χαλαζι επισης, διαπιστωσα οτι ολο το πατωμα μπροστα απο τον τοιχο αυτο, εχει γινει λιμνη! Μαζεψα τα νερα οσο πιο γρηγορα μπορουσα και επειτα συνεχισε να μπαινει νερο! Πολυ νερο σαν να εχεις μια βρυση ανοιχτη. Ελεγξα το τζακι και ειχε πεσει λιγο νερο (λογικα απο καμιναδα), σταγονες. Οχι τοση ποσοτητα που θα μπορουσε να δικαιολογησει τη λιμνη παντως.

Σημειωνω οτι εχω ξυλινο πατωμα (καταλαβαινω οτι θα εχει προβλημα με τοσο νερο) και πατωντας το, πεταει νερο απο τις ακρες, δηλαδη σαν να εχει μαζεμενο νερο απο κατω.

Ρωταω λοιπον, αν εχει καποιος καμια ιδεα, απο που μπορει να μπηκε τοσο νερο? Απο το τζακι? Απο το παραθυρο? Απο το εδαφος του μπαλκονιου? Απο το καλοριφερ?

Οποιαδηποτε ιδεα θα με βοηθησει.

Ευχαριστω.

 

Συμπλήρωσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (κάτω δεξιά) και διόρθωσε το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

IMG_20190116_095447.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα από τα πιο απλά: μήπως έχει τρυπήσει το καλοριφερ σου και χάνει νερό ? το ξύλινο πάτωμα σου είναι καρφωτό ή κολλητό (τύπου laminate) επάνω σε πλάκα μπετόν? εάν είναι καρφωτό μήπως κάποια σωλήνα νερού (συνήθως καλοριφέρ) που περνάει από κάτω είναι τρύπια και τώρα αντιλήφθηκες τη ζημιά? υπάρχει περίπτωση το νερό να έρχεται απ' έξω και να μην βλέπεις την είσοδο του? από μακριά δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει περισσότερο.... μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς και στον μηχανικό σου.

Link to comment
Share on other sites

ειναι απο ιδιωτικη κατασκευή ή αγορασμενο?

Στην πρωτη περιπτωση ψαχνεις τον μηχανικο σου ή/και  τον υδραυλικο σου

στην δευτερη τον πωλητη [και δεν επεμβαινεις].

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, ggeorgop said:

.... απο που μπορει να μπηκε τοσο νερο? Απο το τζακι? Απο το παραθυρο? Απο το εδαφος του μπαλκονιου? Απο το καλοριφερ?

Οποιαδηποτε ιδεα θα με βοηθησει.

Οι απορίες σου είναι και απορίες οποιουδήποτε ακούει το πρόβλημα.

Η αληθινή αιτία και λύση βρίσκεται μόνο επιτόπου από εσένα (αν ξέρεις και μπορείς) ή από κάποιον μηχανικό ή τεχνίτη που θα καλέσεις επιτόπου.

 

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

όπως το περιγράφεις ακούγεται σαν απέξω να είναι το πρόβλημα, εξάλλου παρατήρησες μεγάλη εισροή υδάτων την ώρα που έβρεχε.

Φαίνεται πως το νερό βρήκε τρόπο από το μπαλκόνι σου να εισέρχεται στο εσωτερικό δάπεδο. Το ότι έχεις ξύλινο δάπεδο εσωτερικά δεν είναι καλό. Και καλύτερα να επιληφθείς το συντομότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.