Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια χτισίματος ταράτσα.


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, 

 

Αρχικά να ζητήσω συγγνώμη εάν βρίσκομαι σε λάθος μέρος, θα μιλήσω ειλικρινά , κάνοντας έλεγχο για να βρεθεί το σωστό category του forum χάθηκα. Εάν βρίσκομαι σε λάθος μέρος τότε παρακαλώ για μεταφορά του post μου στο σωστό.

 

Η ερώτηση μου είναι σχετικά απλή αλλά και περίπλοκη παράλληλα και περιλαμβάνει 2 σκέλη. Θα προσπαθήσω να δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ ώστε να διευκολύνω τον οποιονδήποτε θελήσει να βοηθήσει και ευχαριστώ θερμά εκ τον προτέρων που μπήκατε στον κόπο να το διαβάσετε.

 

Δηλώνω άσχετος με οτιδήποτε σχετικό με τις ερωτήσεις που ακολουθούν. Ο τομέας στον οποίο εργάζομαι ως επαγγελματίας είναι τεχνικός δικτύων.

 

Αρχικά να σας εξηγήσω τι θέλω να κανω.

Στόχος μου είναι πάνω σε ταράτσα όπου υπάρχουν ο 1ος όροφος και το ισόγειο από κάτω (όλα στην οικογένεια δικά μας) να χτίσω. Ο αέρας είναι στο όνομα μέλους της οικογένειας όπου και θα μου μεταβιβαστεί ώστε να συνεχίσω, μπορώ να καταλάβω ότι ακόμα και αν υπάρχουν προδιαγραφές για άλλους 2 ορόφους υπάρχει το ενδεχόμενο να μην αντέχει το σπίτι άλλο όροφο από πάνω λόγο της πάροδος του χρόνου αλλά αυτό θα ελεγχθεί, πριν γίνει θα ηθελα να έχω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το έργο για αυτό και δεν έχω φωνάξει ακόμα μηχανικό. 

Αυτό που δεν υπάρχει είναι η άδεια για την οποία θα ήθελα τις πρώτες πληροφορίες. Το σπίτι βρίσκεται στο περιστερι- άσπρα χώματα. Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως με ενδιαφέρουν μόνο νόμιμες διαδικασιες. 

 

Λοιπόν σας κούρασα. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να χτίσω. Αρχικά θα ήθελα να μάθω ένα εκτιμώμενο κόστος για την άδεια, μιλάμε για περίπου 50τμ εκμεταλλεύσιμα. Οι ιδέες που έχω μέχρι στιγμής αν και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις είναι.

Σχέδιο α) ένα δωμάτιο μικρό, ένα μπάνιο και εξωτερικά μια σιδεροκατασκευη με τζάμια και αλουμίνια(ότι καλύτερο για να υπάρχει καλή μόνωση) και από πάνω κεραμοσκεπή. Στην σιδεροκατασκευη θα είναι το σαλόνι, δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες εκτός αν χρειάζεται. Το δωμάτιο θα είναι περίπου 20τμ και το μπάνιο όσο πάει.

 

Σχέδιο β) ένα σπίτι με τούβλα γύρο στα 50τμ με κεραμοσκεπή.

 

Σχέδιο γ) το σχέδιο α με κεραμοσκεπή από πάνω. 

 

 

Κάθε βοήθεια και πληροφορία ευπρόσδεκτη. Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι το κόστος της άδειας και προτάσεις του τι να κοιτάξω τι υλικά να προτιμήσω 

 

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρος αν κατέλαβα καλά τι ρωτάς πέραν της ερώτησης για κόστος Άδειας.

 

Οπότε κόστος άδειας δεν μπορεί να προσδιοριστεί με αυτά που γράφεις αλλα και να μπορούσε δεν είναι επιτρεπτο εμείς από το φόρουμ να σου κοστολογήσουμε υπηρεσίες Μηχανικού.

Οπότε για αυτό η λύση είναι μια. Πας σε μηχανικό ή σε τεχνικό γραφείο αναθέτεις το μελετούν και σου απαντούν.

 

Βου.

Εσυ θες να κτίσεις, οι υπόλοιποι επιτρέπουν κ.λπ. κ.λπ.….

Τα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι

Του πότε είναι το υφιστάμενο κτήριο.  Έχει Άδεια? Έχεις τα σχέδια της Άδειας και τον ξυλότυπο του (Πολεοδομία Αιγάλεω και Περιστερίου έχουν απωλέσει ένα σημαντικό φάσμα ετων φακέλων αδειών από πλημμύρες κλπ.)

Στατική Δομική του κατάσταση (πραγματική)

Αν έχει υπόλοιπο Δόμησης με βάση τις Πολεοδομικές διατάξεις. (τα άσπρα χώματα δεν έχουν μεγάλο συντελεστή δόμησης και παλαιά είχαν μεγαλύτερο οπότε οι πιθανότητες να εχεις υπόλοιπο δεν είναι δεδομένες)

Τελευταία και πιο σημαντικό απ’ όλα. Στα Άσπρα Χώματα σημαντικό τμήμα τους έχουν κατω τους στοές από το παλιό ανθρακωρυχείο του Περιστερίου που υπήρχε (κοντά στο νεκροταφείο για να σε βοηθήσω αλλά οι στοές του είχαν μεγάλη επέκταση στην περιοχή). Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος. Οπότε θέλει μια πιο ιδιαίτερη προσοχή πριν οτιδήποτε άλλο για την αντισεισμική συμπεριφορά του ακινήτου την οποία σπάνια της δίνουν την κατάλληλη προσοχή …

 

Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι τα ανωτέρω σαν ξεκίνημα θα είναι τα βασικά στην αρχή που θα επηρεάσουν και τα κοστολόγια μελέτης επίβλεψης για την άδεια που θες και τα 20-30τμ μέτρα της προσθήκης σου θα είναι μια μικρή παρανυχίδα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες ώστε να μου απαντήσεις. Το εκτιμώ πραγματικά. 

Η ερώτηση δεν ήταν σαφείς που έκανα (υπήρχε και μια μικρή ζαλάδα καθώς το έγραψα μετά τη δουλειά) και ζητώ συγγνώμη. 

Για να γίνω σαφείς το ερώτημα ήταν αρχικά για το κόστος της άδειας όπου κατάλαβα απ' την απάντηση σου ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Το δεύτερο ερώτημα είναι αν υπάρχει διαφορά στην άδεια αν χτίσω ολόκληρο τον όροφο (50τμ) η αν χτίσω ένα δωμάτιο με μπάνιο (25τμ) και το υπόλοιπο το κάνω σιδεροκατασκευη με μόνωση , τζάμια περιφερειακά για να το κλείσω και κεραμοσκεπή από πάνω. Επίσης πέρα απ' την άδεια ποιο συμφέρει καλύτερα και τις διαφορές αυτών. 

 

Τώρα, αν κατάλαβα καλά, θα χρειαστεί να γίνει πρώτα έρευνα για το σπίτι εάν αντέχει και να λάβω υπόψιν τι γίνεται από κάτω μου, γνωρίζω για τα ορυχεία και νομίζω και εδώ που είμαι κάτι είναι κούφιο από κάτω μου(προς Χρυσούπολη εάν γνωρίζεις). 

Επίσης στη συνέχεια, άδεια για το σπίτι υπάρχει και είμαι νόμιμος 100% απ' όσο γνωρίζω για το ήδη υπάρχων κτήριο. Θα χρειαστεί αρχικά να δω για τη στατική δομική του κατάσταση και να μιλήσω πρώτα με πολεοδομία να δω τι γίνεται και στη συνέχεια με μηχανικό για να δούμε τα λοιπά. Αν κατάλαβα καλά το κυρίως πιάτο είναι η άδεια και η μελέτη και το γλυκό στο τέλος είναι το χτίσιμο σωστά;

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ να προσθέσω! 

 

Edit: να προσθέσω πως μόλις ενημερώθηκα ότι έκανα λάθος από εδώ δεν περνάγανε τα ορυχεία, έγκυρη πηγή.

Edited by Dimitris Mastakouris
Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, Dimitris Mastakouris said:

1... Το δεύτερο ερώτημα είναι αν υπάρχει διαφορά στην άδεια αν χτίσω ολόκληρο τον όροφο (50τμ) η αν χτίσω ένα δωμάτιο με μπάνιο (25τμ) και το υπόλοιπο το κάνω σιδεροκατασκευη με μόνωση , τζάμια περιφερειακά για να το κλείσω και κεραμοσκεπή από πάνω. .....

....

2..(προς Χρυσούπολη εάν γνωρίζεις). 

 

3... Θα χρειαστεί αρχικά να δω για τη στατική δομική του κατάσταση και να μιλήσω πρώτα με πολεοδομία να δω τι γίνεται και στη συνέχεια με μηχανικό για να δούμε τα λοιπά. ....

 

4.... δεν περνάγανε τα ορυχεία, έγκυρη πηγή.

1. Οχι το κόστος της άδειας δεν θα επιρεαστεί ακόμα κι αν το φτιάξεις με χαρτόνι (λέμε τώρα)

2 γνωρίζω 

3 δεν θα δεις ΕΣΥ την στατική δομή και στη συνέχεια πας σε Μηχανικό.... Ανάποδα βάλε την σειρά. ο Μηχανικός θα δει για να σου πει

4 Δεν υπάρχει έγκυρη πηγή για το σύνολο των στοών αυτών των ορυχείων ακόμα (Στο υπογράφω.). Ρώτα και τον Παχατουρίδη αν θές αν ξέρει ο Δήμος που είναι όλες οι διαδρομές. Το μοναδικό έγκυρο ειδικά αν αφορά νέο κτήριο είναι γεώτρηση σε κατάλληλο ανα κτήριο βάθος. (το λέω επειδή το έχω κάνει στην τελική)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

3. Εγώ δεν έχω ιδέα από αυτά , εννοείται με μηχανικό. Λάθος διατύπωση από μεριάς μου.

Η βασική ερώτηση ήταν πρώτα πολεοδομία η πρώτα μηχανικό για να ξέρω πού βαδίζω;

 

4. Η πηγή ήταν η γιαγιά , όταν την ρώτησα μου είπε πως το έψαξαν με τον παππού όταν φτιάχνανε το σπίτι και δεν υπήρχε τίποτα από κάτω μας αλλά απ' ότι κατάλαβα πρέπει να το κοιτάξω ξανά.

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

η ΥΔΟΜ (Πολεοδομία) και είναι αναρμόδια και δεν θα σου πουν τίποτα.

Μηχανικό - Τεχνικό Γραφείο .... και μετά όλα

(πριν πας μάζεψε τι σχέδια και τι τίτλους έχεις για το ακίνητο σου)

 

Η γιαγιά θα είναι χρήσιμη η πληροφορία αν είχαν ανοίξει με τον παπου κάνα πηγάδι δεκαετία 50 άντε και 60 και κατέβασαν μεγάλο βάθος.για να βρουν νερό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.