VirusX2 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 Γενικά καλό είναι να υπαρχει ένας μετρητής ενέργειας (ράγας) αποκλειστικά στη γραμμή της αντλίας, για την καλύτερη παρακολούθηση των καταναλώσεων..
galex08 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 5 λεπτά πριν, VirusX2 said: Γενικά καλό είναι να υπαρχει ένας μετρητής ενέργειας (ράγας) αποκλειστικά στη γραμμή της αντλίας, για την καλύτερη παρακολούθηση των καταναλώσεων.. Πόσο κοστίζει αυτό? Ξέρει κανείς κανέναν τίμιο ηλεκτρολόγο να μου κάνει την δουλειά και να μη με γδύσει? Περιοχή Άνω Πατήσια.
sso Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 (edited) 3 ώρες πριν, galex08 said: Πόσο κοστίζει αυτό? Ξέρει κανείς κανέναν τίμιο ηλεκτρολόγο να μου κάνει την δουλειά και να μη με γδύσει? Περιοχή Άνω Πατήσια. πριν απο δυο χρόνια περίπου τον είχα αγοράσει κάπου 20€ και τον είχα συνδέσει μόνος μου. Ουσιαστικά παρεμβάλεται ανάμεσα στην ασφάλεια και την αντλία. Από την ασφάλεια στέλνεις στον μετρητή και από τον μετρητή στην αντλία Edited Νοέμβριος 25 by sso
galex08 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 2 ώρες πριν, sso said: πριν απο δυο χρόνια περίπου τον είχα αγοράσει κάπου 20€ και τον είχα συνδέσει μόνος μου. Ουσιαστικά παρεμβάλεται ανάμεσα στην ασφάλεια και την αντλία. Από την ασφάλεια στέλνεις στον μετρητή και από τον μετρητή στην αντλία Δηλαδή στη φώτο μπαίνει ανάμεσα και από αριστερά δίνω στον μετρητή και από τον μετρητή δεξιά? Κάτι τέτοιο έχεις πάρει? https://www.skroutz.gr/s/31587769/Chronos-Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-22-00704.html
sso Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 (edited) Αυτό έχω πάρει... Δεν καταλαβαίνω όπως το λες.... Όπως σου έγραψα παρεμβάλεις τον μετρητή ανάμεσα στην ασφάλεια που στέλνει το ρεύμα στην ΑΘ και στην ΑΘ... --->ΑΣΦΑΛΕΙΑ--->ΜΕΤΡΗΤΗΣ--->ΑΘ Edited Νοέμβριος 25 by sso
ikariwths Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 Καλησπέρα παιδιά εχω μια LG HM163M U33 τριφασικη σε διώροφη κατοικία ,εκτός τον κυκλοφορητή της αντλίας έχω ακόμα έναν ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος με την αντλία .Από οσο έχω καταλάβει όταν ζητάει ο θερμοστάτης ξεκινάει ο κυκλοφορητης .Είναι σωστό αυτό; Σκέφτομαι ότι έτσι μέχρι να ανεβει η θερμοκρασια θα κυκλοφορεί στο κύκλωμα κρύο νέρο .
mechpanos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 On 8/12/2024 at 1:42 ΜΜ, ikariwths said: Καλησπέρα παιδιά εχω μια LG HM163M U33 τριφασικη σε διώροφη κατοικία ,εκτός τον κυκλοφορητή της αντλίας έχω ακόμα έναν ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος με την αντλία .Από οσο έχω καταλάβει όταν ζητάει ο θερμοστάτης ξεκινάει ο κυκλοφορητης .Είναι σωστό αυτό; Σκέφτομαι ότι έτσι μέχρι να ανεβει η θερμοκρασια θα κυκλοφορεί στο κύκλωμα κρύο νέρο . Βασικά δεν τρέχει και τίποτα κιόλας. Το θέμα είναι πιο πολύ να είναι συνδεσμολογικά και παροχικά σωστά παρά το πόσο θα κάνει να πιάσει θερμοκρασία. Τί 2 λεπτά, τί 10.
ikariwths Δημοσιεύτηκε Tuesday at 07:37 πμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 07:37 πμ Εχεις δικιο διοτι το συστημα δουλευει αρκετα καλα με χαμηλη καταναλωση.Ομως υπαρχει τροπος να συνδεσω την αντλια με τον κυκλοφορητή?
georges81 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 08:51 πμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 08:51 πμ 1 ώρα πριν, ikariwths said: Εχεις δικιο διοτι το συστημα δουλευει αρκετα καλα με χαμηλη καταναλωση.Ομως υπαρχει τροπος να συνδεσω την αντλια με τον κυκλοφορητή? για ποιό λόγο να παρεμβάλεις έναν κυκλοφοριτή ανάμεσα?
cyreptiles Δημοσιεύτηκε Wednesday at 03:05 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 03:05 μμ Καλησπέρα σας Έχω εγκαταστήσει το Samsung Heat Pump Monobloc AE160JXYDGH εδώ και λίγα χρόνια αλλά είμαι απογοητευμένος με την κατανάλωση. Η αντλία καίει περίπου 40-50 κιλοβατώρες στην χειροτερη την ημέρα με αποτέλεσμα το φωτοβολταϊκά που έχω 5.2 να μην είναι αρκετό και πληρώνω αρκετό ρεύμα όλο τον χειμώνα. Το σπίτι είναι στα 250 τετραγωνικά εσωτερικό χώρο. Έχω αλλάξει αρκετές φορές τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας νερού που κυκλοφορά αλλά η κατανάλωση είναι η ίδια. Το heat pump τρέχει στα 3500/4500 watt κατά την λειτουργία του. Οι 2 ζωνες ελέγχοντε με Nest και είναι σταθερή όλο το 24ωρο στους 21 ισόγειο και 21.5 στον όροφο, θα ήθελα να επισημάνω ότι δοκίμασα διάφορα σενάρια αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα στην εξοικονόμηση. Θα ήθελα να με συμβουλέψετε μιας και ο εγκαταστάτης τα ρίχνει στην ποιότητα της αντλίας και ότι δεν υπάρχει λύση, εγώ κάθε χρόνο το ψάχνω μπας και βρω κάτι ... Έχω επίσης αγοράσει μετρητές ρεύματος και τις τοποθέτησα στις 3 φάσεις και παρακολουθώ την κατανάλωση. (Emporia Energy Vue) Σας παραθέτω και τις μετρήσεις. (Nest + Emporia Energy Vue) HeatPump per day v01.csv
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα