sgp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Συζητώντας με συναδέλφους μηχανικούς αλλά και σιδεράδες στις οικοδομές (που υποθέτω η γνώμη τους απηχεί γνώμες μηχανικών), βλέπω μια σημαντική διαφοροποίηση στις απόψεις όσον αφορά την τοποθέτηση των δισδιαγωνίων οπλισμών στις δοκούς. Άλλοι λένε για χιαστί τοποθέτηση από κόμβο σε κόμβο και άλλοι για χιαστί τοποθέτηση, σαν πάπιες, αριστερά και δεξιά στα δύο άκρα της δοκού, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται πάντα γωνία 45 μοιρών (πράγμα που και εγώ εφαρμόζω). Δεδομένου ότι ψάχνοντας στο forum, στην λέξη δισδιαγώνιος δεν βρήκα αναφορά, θα εκτιμούσα την ενημέρωση από τους συναδέλφους για την άποψή τους και το τι εφαρμόζουν στο εργοτάξιο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
camelot Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Καλημέρα. Επειδή εργάστηκα και με τον παλιό κανονισμό και εκεί τοποθετούσαμε τα σίδερα στις άκρες των των δοκών ως πάπιες θεωρώ ότι είναι δοκιμαστική τεχνική οπότε αυτήν εφαρμόζω.
avgoust Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Kαι τα δυο γινονται. Συνηθως , ο χιαστι με ευθυγραμμες ραβδους απο κομβο σε κομβο βγαζει λιγοτερα σιδερα αλλα εχει δυσκολια στην τοποθετηση. Αν δε η δοκος εχει κλιση τοτε πιθανον να μην μπορεις να αγκυρωσεις τις ραβδους στον χαμηλο , ήδη σκυροδετημενο κόμβο.
sgp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής : όταν γίνεται η χιαστί τοποθέτηση απο κομβο σε κόμβο (άνω-κάτω), τότε σε μία δοκό ύψους 60 cm και μήκους ας πούμε 5 μέτρων, η γωνία κλίσης της δισδιαγωνίου ράβδου είναι περίπου 6 μοίρες έναντι των 45 μοιρών της άλλης περίπτωσης. Η δισδιαγώνια ράβδος, αν θυμάμαι καλά, παραλαμβάνει ένα μέρος της σεισμικής διατμήσεως και αυτή η διατμητική δύναμη που παραλαμβάνεται, είναι ευθέως ανάλογη με την γωνία που τοποθετείται η ράβδος. Κάνω κάπου λάθος στον συλλογισμό μου;
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δεν κάνεις λάθος. Ερώτηση: Έχεις δοκό μήκους 5μ που απαιτεί δισδιαγώνιο?
ppetros Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δεν κάνεις λάθος.Ερώτηση: Έχεις δοκό μήκους 5μ που απαιτεί δισδιαγώνιο? ΠΟΤΕ. Δισδιαγώνιος εμφανίζεται σε "κοντές" δοκούς και κυρίως σε δοκούς σύζευξης τοιχωμάτων. Ο λόγος μήκους προς ύψος πρέπει να είναι έως 1/4. (από μνήμης το λέω, παρακαλώ να ποστάρει κάποιος αν είναι διαφορετικό). Για το λόγο αυτό και όταν αναγκαστικά έχουμε τέτοιες δοκούς (αρχιτεκτονικά) η λύση είναι να μειώσουμε το ύψος της για να μην απαιτηθεί. Σε κάθε περίπτωση το πάχος δοκού πρέπει να είναι 30εκ. για να είναι και κατασκευαστικά εφαρμόσιμη.
ilias Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 @sgp Πολλές φορές εξαιτίας του γεγονότος ότι ο δισδιαγώνιος είναι δύσκολος στην τοποθέτηση, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με ισχυρό διαμήκη οπλισμό ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, δηλαδή με ράβδους μεγαλύτερης διατομής και συνάμα με ισχυρότερους και πιο πυκνούς συνδετήρες. Δεν είναι σωστό με βάση τον Ε.Κ.Ω.Σ., αλλά είναι μία συνηθισμένη πρακτική.
sgp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Φίλοι μου, δεν ξέρω με ποιά προγράμματα δουλεύετε, αλλά εγω επιλύοντας με το πρόγραμμα της 4m, τακτικά σε επίλυση πολυορόφων κτιρίων κυρίως, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, έχω απαίτηση δισδιαγωνίου οπλισμού σε ανοίγματα μεγαλύτερα από τρία-τέσσερα μέτρα, σε περιπτώσεις κυρίως που η δοκός πακτώνεται σε τοιχίο. Σε τελευταία μελέτη την οποία τώρα υλοποιώ π.χ. έχω δισδιαγώνιο οπλισμό και στην θεμελίωση, σε πεδιλοδοκούς ανοίγαματος της τάξεως των 5 μέτρων.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δεν το διερευνάς λίγο? Στείλε καμιά κάτοψη αν θες κάποιο εντατικό μέγεθος Είναι περίεργο
sgp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Μου κάνει εντύπωση που μου λέτε ότι ο δισδιαγώνιος οπλισμός βγαίνει μόνον σε κοντές δοκούς. Έχω την εντύπωση ότι το πρόγραμμα της 4m, δεν θέτει ως κριτήριο για τέτοια όπλιση την κοντή δοκό αλλά κάποιο άλλο λόγο, σε σχέση με το μέγεθος της διατμήσεως, τον οποίο δεν έχω αυτή την στιγμή δυνατότητα να ελέγξω και να σας προσδιορίσω. Από Δευτέρα, στο γραφείο, θα το ψάξω κάπως καλύτερα και θα αναφέρω τα συμπεράσματα, γιά όποιον πιθανόν ενδιαφέρεται. Αλήθεια, υπάρχουν στο forum σε κάποιο χώρο, καταχωρημένοι οι συνάδελφοι σύμφωνα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν; Μία πιθανή τέτοια ομαδοποίηση θα βοηθούσε στο να διευκρινισθούν διάφορες λεπτομέρειες που μας ταλανίζουν σε σχέση με τα προγράμματα όταν δεν βγάζουμε άκρη με τις εταιρείες λογισμικού.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα