Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με μεταλλικά πρέκια


Eudoxius

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Χρειάζομαι τη συμβουλή των ειδικών σχετικά με το εξής πρόβλημα:

Σε νεόδμητη εξοχική κατοικία που έχω κοντά στα Καμένα Βούρλα, σε απόσταση από θάλασσα περ. 30 μ., έχουν χρησιμοποιηθεί στην τοιχοποιία οι τουβλέτες ΟΡΘΟΜΠΛΟΚ της ΚΕΒΕ και πάνω από τα πορτοπαράθυρα έχουν μπει τα μεταλλικά πρέκια της ίδιας εταιρείας (διάτρητα, πάχους 2mm, με προδιαγραφές, όπως τις δίνει η εταιρεία: ΕΝ 845-2:2003, CE, βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή ειδικής πούδρας αμμώδους υφής, με αντισκωριακή προστασία, πολυμερισμός στους 200 βαθμούς C). Το κτίσιμο έγινε το καλοκαίρι του 2015. Η κατοικία παραμένει μέχρι σήμερα ασοβάτιστη και η "ειδική βαφή" σε πολλά σημεία έχει αποκολληθεί και έχει εμφανιστεί σκουριά. Σε επικοινωνία με τεχνικό σύμβουλο της ΚΕΒΕ, μου πρότεινε να περάσω τα πρέκια, αφού τα τρίψω (εξωτερικά), με "αντισκωριακό spray" και να τα επικαλύψω με πλέγμα και κόλλα θερμοπρόσοψης. Οι λύσεις (;) που σκέφτομαι είναι οι παρακάτω:

1. α. Αφαίρεση εξωτερικά (εσωτερικά δεν υπάρχει πρόσβαση) με τροχό της σκουριάς.  β. Επικάλυψη με κάποιον "αναστολέα διάβρωσης" (πχ. Sika Mono top ή Mapefer K) γ. Επικάλυψη με πλέγμα (Vertex ή Mapei) και χονδρόκοκκη ελαστική κόλλα (Mapetherm AR 1 GG)   ή

2. Αντικατάσταση των μεταλλικών πρεκιών με τα έτοιμα εισαγόμενα πρέκια POROTHERM.

Επειδή η δεύτερη λύση είναι αρκετά μπελαλίδικη, θα ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει αν ο πρώτος τρόπος, που μου είναι πολύ πιο εύκολος, έχει κάποια αξιοπιστία ή τι είδους προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.