MiPo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Στο σχέδιο που επισυνάπτω η απόσταση Α θα πρέπει να είναι Δ; Πρόκειται για τον τελευταίο όροφο μιας τριώροφης οικοδομής.
HORiON Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Πρέπει να εξασφαλιστεί απόσταση Δ στην περίπτωσή σου. Ωστόσο ο τίτλος μιλάει για δώμα και όχι τελευταίο όροφο.
MiPo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 ναί, πρέπει να είναι Δ. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αλλά έχω μια απορία, σε ένα φωταγωγό δε χρειάζετια Δ. Απλά υπολογίζω αυτό το φωταγωγό στην κάλυψη. Οπότε με την ίδια λογική δεν μπορεί να συμβαίνει το ίδιο και σε κάποιο όροφο?
marko Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Υπολογίζεις στη δόμηση τα περιμετρικά στοιχεία του φωταγωγού ... και μην ξεχνας οτι οι φωταγωγοι μετρούν και στον ογκο.
MiPo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Υπολογίζεις στη δόμηση τα περιμετρικά στοιχεία του φωταγωγού ... και μην ξεχνας οτι οι φωταγωγοι μετρούν και στον ογκο. Ναι αλλά η ερώτηση δεν ήταν για τον φωταγωγό αλλά για το δώμα και αν αυτό χρειάζεται Δ. Σύμφωνα με το σχήμα στο πρώτο μήνυμα.
dada Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Αλλά έχω μια απορία, σε ένα φωταγωγό δε χρειάζετια Δ. Απλά υπολογίζω αυτό το φωταγωγό στην κάλυψη. Οπότε με την ίδια λογική δεν μπορεί να συμβαίνει το ίδιο και σε κάποιο όροφο? Και φυσικά χρειάζεται Δ σε φωταγωγό. Σε αεραγωγό δεν απαιτείται. Στο σχήμα σου σίγουρα χρειάζεται Δ. Αν εξαντλείς την δόμηση του οικόπεδου, για τον υπολογισμό του Δ παίρνεις το πραγματοποιούμενο ύψος και όχι το επιτρεπόμενο. Κοίτα μήπως αυτό σε εξυπηρετεί και σου δίνει μικρότερο Δ.
marko Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 MiPo, το αρχικό σου ερώτημα απαντήθηκε σαφέστατα από KLEIO. Κατάλαβα λοιπόν ότι απο τη στιγμή που δεν μπορείς να αφήσεις απόσταση Δ, σκέφτεσαι να κάνεις έναν φωταγωγό το τμήμα αυτό για να μην υποχωρήσεις περισσότερο από Δ. Και η απάντηση όσον αφορά τα περιμετρικά στοιχεία και τον όγκο αφορούσε αυτήν την περίπτωση. "Και φυσικά χρειάζεται Δ σε φωταγωγό. Σε αεραγωγό δεν απαιτείται." Γιατί χρειάζεσαι Δ σε φωταγωγό; Δεν το καταλαβαίνω... Δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός, εκτός αν πρόκειται για φωτισμό κλιμακοστασίου (οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τον κτιριοδομικό, θα έχουν να πουν περισσότερα για το θέμα...) "Στο σχήμα σου σίγουρα χρειάζεται Δ. Αν εξαντλείς την δόμηση του οικόπεδου, για τον υπολογισμό του Δ παίρνεις το πραγματοποιούμενο ύψος και όχι το επιτρεπόμενο. Κοίτα μήπως αυτό σε εξυπηρετεί και σου δίνει μικρότερο Δ." Σε καμία περίπτωση, για τον υπολογισμό του Δ δεν παίρνεις το επιτρεπόμενο ύψος (από ΓΟΚ ή όρους δόμησης). ΠΑΝΤΑ δουλεύεις με το πραγματοποιούμενο ύψος για τον υπολογισμό της απόστασης Δ. Ακόμα και σε περιπτώσεις μη εξάντλησης του ΣΔ, ο υπολογισμός του ύψους γίνεται βάσει του ύψους των μελλοντικά πραγματοποιούμενων ορόφων και ποτέ με το επιτρεπόμενο.
dada Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Γιατί χρειάζεσαι Δ σε φωταγωγό; Δεν το καταλαβαίνω... Δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός, εκτός αν πρόκειται για φωτισμό κλιμακοστασίου (οι συνάδελφοι που ασχολούνται με τον κτιριοδομικό, θα έχουν να πουν περισσότερα για το θέμα...) Στα λόγια μου έρχεσαι.... Όταν απαιτείται φωτισμός, απαιτείται και Δ! Όταν δεν απαιτείται φωτισμός (π.χ. στον αεραγωγό βλέπουν μόνο βοηθητικοί χώροι) τότε δεν απαιτείται Δ και επειδή δεν φωτίζει λέγεται αεραγωγός και όχι φωταγωγός! Σε καμία περίπτωση, για τον υπολογισμό του Δ δεν παίρνεις το επιτρεπόμενο ύψος (από ΓΟΚ ή όρους δόμησης). ΠΑΝΤΑ δουλεύεις με το πραγματοποιούμενο ύψος για τον υπολογισμό της απόστασης Δ. Ακόμα και σε περιπτώσεις μη εξάντλησης του ΣΔ, ο υπολογισμός του ύψους γίνεται βάσει του ύψους των μελλοντικά πραγματοποιούμενων ορόφων και ποτέ με το επιτρεπόμενο. Και πως το ξέρεις το μελλοντικό ύψος? Μήπως αυτό είναι το επιτρεπόμενο? Λέω εγώ τώρα...
erling Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Ο ΓΟΚ λέει : Άρθρο 9: Τρόπος δόμησης - Θέση κτιρίου 1. Το κτίριο τοποθετείται ελεύθερα μέσα στο οικόπεδο. Όπου το κτίριο δεν εφάπτεται με τα πίσω και πλάγια όρια του οικοπέδου, αφήνεται απόσταση Δ = 3+0,10Η (όπου Η το πραγματοποιούμενο ύψος του κτιρίου σε περίπτωση που εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης, ή το μέγιστο επιτρεπόμενο σε περίπτωση που δεν εξαντλείται ο συντελεστής αυτός, ή αυτά στο οποίο προβλέπεται να εξαντληθεί μελλοντικά ο συντελεστής δόμησης, όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας, ή το προβλεπόμενο σε περίπτωση μελλοντικής μεταφοράς συντελεστή δόμησης σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης) - ΑΝΤΙΚ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ Ν. 2831/00, ΦΕΚ-140 Α'
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα