Eleni Dinopapa Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2009 Παιδιά καλημέρα... Θα ήθελα και εγώ να σας υποβάλλω μία ερώτηση απλή για εσάς πιστεύω.. εντός ΖΟΕ μπορώ να κατατμήσω τμήμα αρτίου αγροτεμαχίου από ιδιοκτησία αφήνωντας το παλαιο αγροτεμάχιο άρτιο και να το συνεννώσω μετά με διπλανό αγροτεμάχιο ανεξάρτητα αν αυτό που θα προκύψει θα είναι ή όχι άρτιο? Σας ευχαριστώ
HORiON Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Ελένη απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνεις κατάτμηση είναι το να προκύπτουν κατά κανόνα άρτιες επιφάνειες γεωτεμαχίων. Αυτό είναι δυνατόν να συμβεί και με την περίπτωση της συννένωσης με όμορο τεμάχιο αρκεί πάντα να προκύπτει άρτια επιφάνεια.
Eleni Dinopapa Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Συμφωνώ.Αλλά από ακαδημαικό ενδιαφέρον και μόνο .Πρώτα γίνεται η κατάτμηση και μετά η συννένωση με το διπλανό. Γίνεται το αποκοπέν κομμάτι να μην είναι άρτιο? γιατί θεωρητικά για κάποιο διάστημα παραμένει ως έχει.... Λέμε τώρα..
HORiON Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5 , 2009 Ελένη δεν παραμένει ως έχει. Απλά από τη στιγμή που το όμορο τεμάχιο είναι του ιδίου ιδιοκτήτη αυτομάτως γίνεται η συννένωση σε άρτια επιφάνεια. Ωστόσο, όλα αυτά έχεις την υποχρέωση να τα περιγράψεις στη βεβαίωση του ν651/1977 επί του τοπογραφικού.
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2009 Ναι γίνεται. Αρκεί το απομένων γεωτεμάχιο να έχει το εμβαδό αρτιότητας της Ζ.Ο.Ε. Το "νέο" μετά τη συνένωση του με το αποκοπέν τμήμα για να είναι άρτιο πρέπει να έχει 1) εμβαδό > της αρτιότητας της Ζ.Ο.Ε 2) πρόσωπο >25μ σε "κοινόχρηστη οδό" Θα είναι άρτιο κατά παρέκκλιση μόνο αν πρίν τη συνένωση ήταν άρτιο κατά παρέκκλιση και απλά με τη συνένωση βελτίωσες την αρτιότητά του.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 συμπληρώνοντας τα όσα πολύ σωστά αναφέρει ο συνάδελφος grtopo κατά την γνώμη μου αυτές οι διαδικασίες πρέπει μα γίνονται με διαδικασίες ΄στιγμιαίας κατάτμησης΄ που σημαίνει ότι οι δικαιοπραξίες γίνοναι με την ίδια συμβολαιογραφική πράξη η με διαδοχικά συμβόλαια ( βλ.αύξοντα αριθμό συμβολαιογράφου) και μεταγράφονται ταυτόχρονα.
Eleni Dinopapa Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2009 Συμφωνώ παιδιά... Ευχαριστώ για την υπενθύμηση.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα