vivian70 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 (edited) Kαλησπέρα σας. Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Έχω 2συμβολαια για το ίδιο ακίνητο , ψιλή κυριότητα το πρώτο το 2005 , και το 2015 παραχώρηση επικαρπίας. Το πρώτο το υπογράφει μηχανικός -αρχιτέκτονας , το 2ο τοπογράφος. Το 2συμβολαιο έγινε ώστε να βγάλουμε οικοδομική άδεια και να χτισθούμε. Αλλά τελείως τυχαία -είχαμε φτάσει στην κατεδάφιση - μάθαμε ότι το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο γιατί το πλάτος του δρόμου είναι μικρότερο από τα 8 μετρά διότι ο απέναντι από εμάς έχρισε σε κοινόχρηστο χώρο. Το οικόπεδο είναι σε επαρχία και είναι παραθαλάσσιο. Και στα δυο τοπογραφικά έχουν υπογράψει ΑΡΤΙΟ & ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ , επίσης δεν έχουν αποτυπώσει τα πάλαια κτίσματα που υπήρχαν εκτός από ένα δωματιάκι 16τ.μ. Και το χειρότερο γιατί υπάρχει χειρότερο . Ο αιγιαλός προσδιορίστηκε το 2012 και το τελευταίο τοπογραφικό έγινε το 2014 και με αυτό όπως είπα προχωρήσαμε στην σύνταξη συμβολαίου και είναι κι αυτός λάθος ενώ εινα1 στην μια πλευρά 7,5 περίπου μετρά και στην άλλη 5,20 μ περίπου στο τοπογραφικό φαίνεται 3,5 μ!!! Και ρώτα λοιπόν εγώ τι πρέπει να δηλώσω στο κτηματολόγιο (το δεύτερο συμβόλαιο δεν έχει κατατεθεί στο υποθηκοφυλακείο γιατί ο επικαρπωτής απεβίωσε και μας είπαν ότι η επικαρπία περναει αυτόματα μετά τον θάνατο του επικαρπωτή) . Επίσης με γνώμονα το τοπογραφικό εμείς κάναμε εργασίες που δεν απαιτούσαν άδεια πάνω στον αιγιαλό. Εσωτερικά εννοείται μέσα στο οικόπεδο μας. Και τώρα μας τρέχει στα δικαστήρια το κτηματολόγιο. Και ρώτα λοιπόν η ευθύνη αυτών των ανθρώπων ποια είναι -μηχανικού και τοπογράφου (φίλοι μεταξύ τους) Η ζημία που μας έχουν δημιουργήσει είναι τεράστια Ευχαριστώ εκ των πρότερων κάποιος να τοποθετηθεί??? Το ξέρω ότι υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη αλλά μέχρι που βρε παιδιά??? Κι εγώ λογίστρια είμαι τα κακώς κείμενα των συναδέλφων τα "κουκουλώνω" αλλά μέχρι ενός ορίου. Το ίδιο κι εσείς Να προσθέσεις τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33 Edited Φεβρουάριος 14 , 2019 by Pavlos33
vivian70 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 (edited) pavlo33 . θα το κάνω αν σε ενοχλεί και σε ευχαριστώ για την επισήμανση . Αλλά δεν είμαι η μοναδική που δεν βάζω τόνους !! Ρίξε μια μάτια!!! Σε ευχαριστώ και πάλι Δεν θα σχολιάσουμε τους κανόνες συμμετοχής. Αυτοί Ισχύουν και τηρούνται. Αν δεν τα διορθώσεις το θέμα θα κλείσει. Επιπλέον μην κάνεις συνεχόμενες δημοσιεύσεις. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες πριν συνεχίσεις στο φόρουμ. Edited Φεβρουάριος 14 , 2019 by Pavlos33
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 (edited) Ευθύνες προφανως καιι υπάρχουν όπως σε όλους τους επαγγελματίες.. Στο θέμα σας όμως υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος ώστε να αποφανθεί αν και τι ευθύνες υπάρχουν.. Όπως ας πούμε τι σημαίνει το " διότι ο απέναντι από εμάς έχτισε σε κοινόχρηστο χώρο " ? Edited Φεβρουάριος 14 , 2019 by Faethon11
vivian70 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Σημαίνει ότι έχtισε αυθαίρετα και η πολεοδομία όταν πήγαμε για άδεια μας είπε ότι το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο για τον λόγο που ανέφερα και αν θέλουμε να κινηθούμε δικαστικά.
vivian70 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Απ οτι ρώτησα περίπου στο 1975
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Οι μηχανικοί που συνέταξαν τα τοπογραφικά, τι λένε?
vivian70 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 5 λεπτά πριν, vivian70 said: Απ οτι ρώτησα περίπου στο 1975 ΤΙΠΟΤΑ!!!! Γιατι δεν είναι αυτοί που "ανακάλυψαν την αλήθεια αλλά ενας άλλος συναδελφος σας τελειως τυχαία
vivian70 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 1 λεπτό πριν, vivian70 said: ΤΙΠΟΤΑ!!!! Γιατι δεν είναι αυτοί που "ανακάλυψαν την αλήθεια αλλά ενας άλλος συναδελφος σας τελειως τυχαία Ηταν μηχανικος του διπλανού μας και επειδή έχει υγρασία τον εστειλε για να δει τι μπορούμε να κάνουμε . Και πάνω στην συζήτηση το μάθαμε!!1
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2019 Και δεν τους ρωτήσατε? Ρωτήστε τους και μεταφέρετέ μας τις απαντήσεις τους ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα