ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2012 Μπα δεν υπάρχει πρόβλημα. Βάζεις όνομα καταθέτη το όνομα του πελάτη (το ζητάς από την τράπεζα να το κάνει)και εσύ είσαι ο "κομιστής" της συναλλαγής (αν σου ζητηθεί ταυτότητα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sof2 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Στο ιδιωτικό συμφωνιτικό βάζουμε την καθαρή αμοιβή ή μαζί με τις κρατήσεις? Απόδειξη κόβουμε για την καθαρή αμοιβή ή συνολικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Παρακαλώ, οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ υπολογίζονται βάσει της νόμιμης ή της συμφωνηθείσας αμοιβής; 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2012 Στο ιδιωτικό συμφωνιτικό βάζουμε την καθαρή αμοιβή ή μαζί με τις κρατήσεις? Απόδειξη κόβουμε για την καθαρή αμοιβή ή συνολικά? Οι κρατήσεις είναι δικό μας έξοδο.Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση αν τα χρήματα αυτά τα εντάξεις στο συμφωνητικό σαν χρήματα που θα καταβάλει ο πελάτης.Καλύτερα όχι. Παρακαλώ, οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ υπολογίζονται βάσει της νόμιμης ή της συμφωνηθείσας αμοιβής; Βάσει της νόμιμης αν η συμφωνημένη είναι μικρότερή της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΛΙΝΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Καλημέρα συνάδελφοι. Το ΤΜΕΔΕ του ιδιοκτήτη υπολογίζεται με τον προυπολογιμό έργου 45 ή 118; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Με το 45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrasfaleia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 Καλησπέρα, 1.Έχω φτιάκει 3 συμφωνητικά για 3 διαφορετικά αυθαίρετα, στα οποία αναφέρω τις κρατήσεις ξεχωριστά, ως έξοδο του πελάτη. ΜΠήκα στο σύστημα αμοιβών, και τελικά τις πέρασα ως δικά μου έξοδα (αφού δεν με αφήνει διαφορετικά το σύστημα). Θα έχω πρόβλημα με την εφορία, τώρα πλέον που τα συμφωνητικά είναι διαφορετικά απότι δήλωσα στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ? 2.Αν περάσω ενδεικτικά π.χ συμφωνηθείσα αμοιβή μηχανικού 1000 ευρώ (στην οποία περιλαμβάνονται και οι κρατήσεις), θα προκύψουν εισφορές υπέρ ΤΕΕ 32,14 ευρώ, και ΦΠΑ 230 ευρώ. Μέσα στα 1000 ευρώ θα έιναι και ο ΦΕΜ,χαρτόσημο,ΤΣΜΕΔΕ? 2.1Αν ναι τότε θα πληρώσω ΦΠΑ και επί του ΦΕΜ,χαρτοσήμου, ΤΣΜΕΔΕ???????? 3. Αυτά τα έξοδα (ΦΕΜ,τσμεδε,ΧΑΡΤΌΣΗΜΟ) πώς θα τα παρουσιάσω ως έξοδα στην εφορία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 (edited) 1. Οι κρατήσεις δεν είναι έξοδο του πελάτη που μπορεί να φανεί έτσι στα χαρτιά.Είναι έξοδο του μηχανικού.Δες μηπως μπορείς να διορθώσεις ή να φτιάξεις νεα συμφωνητικά με τη σωστή κατανομή των εξόδων.Εξήγησε το στους πελάτες. 2. Αν γράψεις 1000 € καθαρή αμοιβή θα πρέπει να κόψεις ΑΠΥ για 1000 € + ΦΠΑ 230 € και ακολουθούν οι κρατήσεις ΦΕΜ,ΤΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ ΕΜΠ.(που πληρώνονται από σένα) Αν είναι μεικτά τα 1000 € τότε 813€ αμοιβή + ΦΠΑ 187 € και ακολουθούν οι κρατήσεις ΦΕΜ,ΤΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ ΕΜΠ (που πληρώνονται από σένα) 2.1 Το ΦΠΑ είναι επί της αμοιβής 3 Μόνο το ΤΣΜΕΔΕ -ΕΜΠ μπαίνει έξοδο.Το ΦΕΜ είναι φόρος (προκαταβλητέος ) Υ.Γ. Συμπλήρωσε σε παρακαλώ την ειδικότητα στο προφίλ σου.Μας βοηθάει να ξέρουμε σε/με ποιον απαντάμε/συζητάμε Edited Μάρτιος 23 , 2012 by Manolis gon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrasfaleia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2012 (edited) Επομένως για την παρακάτω περίπτωση: Νόμιμη Αμοιβή 1569,58 Εισφορές υπέρ ΤΕΕ 32,14 ΦΠΑ 230 Αμοιβή Μηχανικού 1000 Συνολικό υπόλοιπο 1230 EisforesYpol 32,14 Θα κόψω ΑΠΥ 1000ευρώ+230 ευρώ ΦΠΑ (και δεν θα γράψω τίποτα για ΦΕΜ). Θα πληρώσω κρατήσεις ΦΕΜ 100 ευρώ στην εφορία μέσω ειδικού εντύπου. ΤΕΕ 32,14 ευρώ ,ΤΣΜΕΔΕ 47,09 ευρώ, και χαρτόσημο 1,88 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα μέσω ειδικών εντύπων. 1.Έχω καταλάβει κάτι λάθος? 2.Το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ, πώς θα φανούν ως έξοδα στην φορολογική μου δήλωση? 3.Έκοψα ήδη ΑΠΥ για την προκαταβολή ενός πελάτη (πριν 3 μήνες) για την μία από τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων. Το ΦΕΜ για το συγκεκριμένο ποσό μπορώ να το πληρώσω στο τέλος με την περαίωση της διαδικασίας της τακτοποίησης? 4.Πώς μπορώ να αλλάξω την αμοιβή μηχανικού στο σύστημα αμοιβών αν ήδη έχω κάνει ενδιάμεση υποβολή (και υποβολή στο ΤΕΕ δηλαδή)? Ευχαριστώ πολύ Edited Μάρτιος 23 , 2012 by myri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2012 1.Ολα σωστά 2.Το πως ακριβώς δεν ξέρω να σου πω, τα κάνει λογιστής 3. Οποτε θες το πληρώνεις 4.Από "τα εργα μου" επιλέγεις το συγκεκριμένο και στη συνέχεια πατάς το επεξεργασία (το μπλε μολυβάκι) και μπαίνεις εκεί που δηλώνεις τη συμφωνημένη αμοιβή, την αλλάζεις και μετά κάνεις υποβολή προς ΤΕΕ για υπολογισμό.Στη συνέχεια κάνεις αναφορά γα να ενημερωθούν τα έντυπα και δημιουργείς και την εντολή πληρωμής. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα