Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρεται, 

Σε ακίνητο εντός σχεδίου ( Ιστορικό Κέντρο), έχω απόκλιση από Κτηματολόγιο πάνω από την ανοχή. Η πολεοδομία μου ζητάει αποδοχή ορίων από όλους τους όμορους για να εγκρίνει τοπογραφικό προέγκρισης αδείας. 'Εχω πάρει όλες τις υπογραφές πλην ενός απο τους όμορους ο οποίος δεν ξέρει κανείς που ζει, αν ζει, κτλ. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεπεραστεί αυτό δεδομένου οτι η αποκλιση της αποτύπωσης του κτηματολογίου ουσιασιτκά δημιουργεί το πρόβλημα εφόσον μιλάμε για δεδομένη κατάσταση με κτίρια σε όλες τις πλευρές που είναι προ του 55...

Ευχαριστώ!

• Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)
2 ώρες πριν, apostolis apostolakis said:

...Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεπεραστεί αυτό ...

μίλα με τον συνεργάτη σου Τοπογράφο μπας και είναι σκόπιμο να κάνετε την διόρθωση στο Κτηματολόγιο.

Θα χρειαστούν και οι ΥΔ αποδοχής ορίων των όμορων που έχεις και το κτηματολόγιο (αν είχα καταλάβει καλά) είχαν και μια διαδικασία που όταν κάποιος δεν υπογράφει ή δεν μπορεί να βρεθεί να εγκριθεί (κάτι σαν δικαστήριο τυπικό)

Χρόνους κλπ αν έχει ασχοληθεί ξανά ο Τοπογράφος σου ή αν ξέρει άλλος συνάδερφος από εδώ να σε ενημερώσει.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα! Υπάρχει σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΝ, του έτους 2020 (την επισυνάπτω).

Στην ουσία, προτείνει στις Υπηρεσίες Δόμησης, κατά την έκδοση αδειών να ελέγχουν αν το εμβαδό του τοπογραφικού της άδειας βρίσκεται εντός αποδεκτής απόκλισης εμβαδού σε σχέση με το κτηματολόγιο (προκύπτει από μαθηματικό τύπο, αναγράφεται στα αποσπάσματα κτηματολογικού διαγράμματος και είναι της τάξης του 7%-10%). Αν δεν υπάρχει συμβατότητα, ζητείται γεωμετρική μεταβολή. Προς το παρόν, η ασυμβατότητα στο σχήμα δεν λαμβάνεται υπόψιν, επομένως όταν λες ότι βρισκόσαστε εκτός ανοχής, τι εννοείς? στο σχήμα ή στο εμβαδό?

Όπως και να έχει, στην περίπτωσή σου από ότι καταλαβαίνω η Υ.ΔΟΜ λειτουργεί εκτός πλαισίων της παραπάνω εγκυκλίου, με μεγαλύτερη δηλαδή επιείκια ώστε να εκδοθεί η άδεια με απλή συναίνεση των ομόρων.

Μου φαίνεται too good to be true, επιβεβαίωσε το. Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι εκτός συμβατότητας εμβαδού, τη γεωμετρική μεταβολή θα την βρείς ούτως ή άλλως μπροστά σου σε οποιοδήποτε επόμενο τίτλο, που δεν θα μπορεί να μεταγραφεί χωρίς αυτήν (πράξη σύστασης γκαράζ, γονική παροχή, πώληση κ.ο.κ.)

ΥΠΕΝ (2020) - Απόκλιση εμβαδού Κτηματολογίου και Αποτύπωσης.pdf

Edited by ntanos
Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Εχουμε Εμβαδό στο Κτηματολόγιο 71.52τ.μ (κόκκινο) και Εμβαδό Αποτύπωσης Τοπογραφικού 79.42τ.μ. (μπλέ), που είναι κατα την πολεοδομία εκτός αποδεκτής απόκλισης, ενώ υπάρχει και σημαντική απόκλιση και ασυμβατότητα και στο σχήμα (βλ. συννημένο).

Προφανώς είναι περίπτωση που χρήζει διόρθωσης κτηματολογίου, αλλά για λόγους αποφυγής καθυστερήσεων εξετάζω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το υπερβούμε για τώρα, ακόμα και αν μελλοντικά τελικά χρειαστεί να γίνει αυτή η διόρθωση. Δεν κατάλαβα καλά το σημείο που αναφέρεις Didonis " είχαν και μια διαδικασία που όταν κάποιος δεν υπογράφει ή δεν μπορεί να βρεθεί να εγκριθεί (κάτι σαν δικαστήριο τυπικό) " , ποια διαδικασία είναι αυτή, εάν ξέρεις που μπορώ να μάθω παραπάνω για αυτή, έχω φάει το κόσμο....Φαντάζομαι ότι θα προβλέπεται κάτι ώστε προσωρινά να εκγρινεται η διόρθωση εφοσον αποδεδειγμένα έχει γίνει προσπάθεια ενημέρωσης από τους υπόλοιπους όμορους, αλλά ο απών να διατηρεί το δικαίωμα της ενστασης, λέω τώρα εγώ. 

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας...

image.thumb.png.81771a4cbe1b272169f280b1d4cd86ff.png

Edited by apostolis apostolakis
Δημοσιεύτηκε (edited)
1 ώρα πριν, apostolis apostolakis said:

.......Φαντάζομαι ότι θα προβλέπεται κάτι ώστε προσωρινά να εκγρινεται η διόρθωση ...

Ειλικρινά δεν φαντάζομαι να κάνει το κτηματολόγιο προσωρινή διόρθωση .....

Για αυτό σου είπα φρόντισε με έμπειρο Τοπογράφο αυτό που σου λέει και ο Ντάνος να κανεις διαδικασία γεωμετρικής μεταβολής ή ότι προβλέπει σαν διαδικασία.

Σου είπα δεν είναι στην δική μου εμπειρία.... απλά το έχω δει σε συνεργάτες ..... 

Κι απ ότι βλέπω στο οικόπεδο σου είναι άμεση ανάγκη να έρθει σωστά διότι είναι άρες μάρες η κατάσταση του ως είναι.

Edited by Didonis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.