Imba Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2019 Καλησπέρα, είμαι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕΙ Πειραιά και σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για ΕΜΠ Μηχανολόγων Μηχανικών. Διάβασα ότι μπαίνεις στο 5ο Εξάμηνο σπουδών και ουσιαστικά έχεις να διανύσεις 5 εξάμηνα αφού η σχολή έχει 9. Ποια είναι η γνώμη σας; Άξιζει ο χρόνος ; μπορείς παράλληλα να δουλεύεις και να διαβάζεις απο το σπίτι ; Eυχαριστώ !
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 (edited) On 26/3/2019 at 1:24 ΠΜ, Imba said: μπορείς παράλληλα να δουλεύεις και να διαβάζεις απο το σπίτι ; Αν πρόκειται να μπεις σ' αυτή τη διαδικασία για να "διαβάζεις απ' το σπίτι" ξέχασέ το. Αμφιβάλλω και αν θα τελειώσεις. Αν δεν παρακολουθείς μαθήματα, το διάβασμα στο σπίτι είναι χαμένος χρόνος. Edited Μάρτιος 28 , 2019 by Konstantinos IB
georgios_m Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Σ' αυτό το θέμα οι απόψεις διίστανται. Η ουσία έγκειται στο κατά πόσο μπαίνουν απουσίες, πράγμα που πραγματικά μπορεί να σε μπλοκάρει από τα πάντα για μερικά χρόνια. Βέβαια, η αξία της παρακολούθησης είναι ευρύτερη, είναι η συμμετοχή στο γίγνεσθαι της σχολής, η οποία έχει νόημα ακόμα και στο δεύτερο πτυχίο. Το αν αξίζει εξαρτάται από την παρούσα κατάσταση και το στόχο που έχεις θέσει για τη ζωή σου.
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Δεν μιλάω για τις απουσίες. Η παρακολούθηση, εκτός εργαστηρίων, δεν είναι υποχρεωτική. Για να μάθεις όμως πέντε πράγματα πρέπει και να παρακολουθήσεις και να ρωτήσεις. Τα βιβλία και οι σημειώσεις των άλλων δεν μπορούν να σε βοηθήσουν σε τίποτε.
georgios_m Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Κατάλαβα τι εννοείς και σ' αυτό αναφερόμουν. Υπάρχουν πολλές απόψεις περί του τι θα μάθεις παρακολουθώντας και αν ακόμα και τα ναύλα για το πήγαινε έλα αξίζουν. Και στο επίπεδο της επιτυχίας στις εξετάσεις και στο επίπεδο της ευρύτερης αποκόμισης γνώσης. Η δική μου γνώμη είναι κάπου ενδιάμεσα. Με τον υφιστάμενο τρόπο διδασκαλίας η παρακολούθηση δεν είναι πάντα και για όλους εποικοδομητική. Κάποιους απλά τους βοηθά να περάσουν το μάθημα ή να πάρουν καλό βαθμό αλλά τους περιορίζει στο να ξέρουν μόνο όσα παρακολούθησαν. Επειδή και οι ώρες είναι πολλές και η ποικιλία των μαθημάτων μεγάλη συνήθως παρακολουθείς αυτά που σε εκφράζουν περισσότερο και στον υπόλοιπο χρόνο διαβάζεις κάτι επιπλέον σχετικά με αυτά ή συχνάζεις στο οικείο εργαστήριο αν αναπτυχθεί κάποια οικειότητα με τον καθηγητή ή τους μεταπτυχιακούς, ή και σε αντίστοιχο χώρο εργασίας αν έχεις την πρόσβαση. Επί του πρακτικού πάντως το ζητούμενο είναι πόσες ώρες διαρκούν αυτά τα υποχρεωτικά εργαστήρια.
rootbreaker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Είχα δώσει κατατακτήριες για ΕΜΠ το 2009 ή 2010, ενώ παράλληλα δούλευα. Είχα κάποιους γνωστούς εκεί που μου έδωσαν σημειώσεις και μάλιστα ένας από αυτούς προσπάθησε να μου δείξει, ρευστά και στοιχεία μηχανών. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρω να συνδυάσω δουλειά και διάβασμα και φυσικά απέτυχα. Όσοι πέρασαν ήταν από φροντιστήριο.
georgios_m Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Νομίζω το να περάσεις τις κατατακτήριες είναι δυσκολότερο από το να ξαναδώσεις πανελλήνιες. 1
Imba Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2019 Εξετάζεσαι σε 3 μαθήματα και είχα σκοπό να κάνω φροντιστήρια και όχι μόνος μου ( αυτήν την περίοδο που δε δουλεύω) . Το θέμα είναι πόσοι δηλώνουν για κατατακτήριες και πόσοι από αυτούς μπαίνουν;
Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2019 Τώρα που μπαίνουν οι "κατατακτήριοι" στο 3ο έτος έχουν δυσκολέψει τα πράγματα στις εισαγωγικές, αλλά έχει γίνει ευκολότερη η διέλευση. Το α' και το β΄ έτος σου δημιουργούν το υπόβαθρο. Όταν αυτό είναι επαρκές από τα επόμενα έτη περνάς εύκολα*. Όταν όμως παρακάμψεις τα πρώτα έτη - δεν έχει καμία σημασία αν διδάχθηκες (κάποτε) τα μαθήματα αυτά στο ΤΕΙ - είναι δύσκολο να περάσεις από τα υπόλοιπα. Άρα η δυσκολία μεταφέρεται στις κατατακτήριες και δεν μετράει το πόσοι δίνουν, αλλά το τι γράφουν...Συνεπώς είμαι υπέρ στο να δώσεις εξετάσεις. * Με την προϋπόθεση ότι παρακολουθείς γενικά, και από τα μαθήματα που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις να ενημερώνεσαι για το περιεχόμενο των παραδόσεων (σημειώσεις κλπ).
georgios_m Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2019 Δύσκολο να βρεις στατιστικά για τις κατατακτήριες. Πάντως τυχόν μικρός ανταγωνισμός δε σημαίνει ότι θα δεχτούν τον οποιοδήποτε αν δεν έχει γράψει καλά. Δεν είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν τις θέσεις. Προσωπική μου άποψη ότι αν απαιτείται προσπάθεια (διάβασμα και λεφτά) για να μπεις και με αβέβαιο αποτέλεσμα, δεν πολυαξίζει. Και αν ωστόσο είσαι αποφασισμένος πιο καλά να επενδύσεις αυτά τα δύο στο να ξαναδώσεις πανελλήνιες, που έχουν πολύ πιο συγκεκριμένη ύλη και προβλέψιμο αποτέλεσμα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα