Giorgos Georgiou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Βρε παιδιά το έχω κάνει: Ένας τίτλος με όλες τις μελέτες, πληρώνω τα απαιτούμενα για κατάθεση και στο τέλος με την ίδια εντολή πληρώνω τα υπόλοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
X.R.Y.S.A Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Γιώργο!!! εγώ φοβάμαι την ακύρωση άδειας!!!! περιορίζομαι σε ''μαιμουδιές'' άλλου είδους όσον αφορά τα φορολογικά σύμφωνα με το ΤΕΕ πάντα πρέπει για κάθε κατάθεση να έχεις συγκεκριμένο κωδικό πληρωμής που θα αναγραφει το ακριβές ποσό και θα συμφωνεί με την κατάθεση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
erling Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Υπάρχει αντίστοιχο θέμα όπου έχει αναλυθεί το ότι η τράπεζα ΔΕΝ πρέπει να δέχεται κατάθεση αμοιβής μικρότερη από ότι λέει η εντολή πληρωμής. Αρα ο τρόπος που λέει ο panos και η XRYSA είναι μονόδρομος. υ.γ. Κάποιος mod να κάνει συννένωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Και πάλι είναι θέμα τράπεζας. Σε μια συγκεκριμένη μου ζητάνε απλά να να γράφω στα πλάγια τον αριθμό της εντολής και τίποτα παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adadim Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2009 Aκριβώς , εξαρτάται από το κατάστημα . Εγώ πάντως πάντα υπολογίζω όλες τις μελέτες και βγάζω κωδικό για τα πάντα , πληρώνω μόνο τα απαραίτητα (τοπογραφικό , παθητική και αρχιτεκτονικά) και μετά αν έχουν αλλάξει οι αμοιβές λόγω μικροαλλαγών στα τετραγωνικά ξαναυποβάλλω τα πάντα και πάω στο ΤΕΕ τις προηγούμενες αμοιβές και μου βγάζουν εκεί νέο κωδικό με ότι υπολείπεται . Αν δεν έχει αλλάξει καμιά επιφάνεια , ξαναπληρώνω με τον ίδιο κωδικό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Georgiou Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2009 Ακριβώς. Και σιγά μην ποτέ ακυρώσουν άδεια, επειδή πληρώθηκε η ίδια εντολή σε δύο δόσεις. Ξέρω πάρα πολλούς μηχανικούς που το κάνουν αυτό. Κι έπειτα δε νομίζω πως ο όποιος κανόνας του ΤΕΕ, στέκει νομικά έτσι ώστε να ακυρωθεί μία οικοδομική άδεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2009 Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος σ' ένα ερώτημα γιατί έχω μπερδευτεί: Έχω καταθέσει Φεβρουάριο φάκελο με όλες τις αμοιβές (πλην καυσίμου αλλά έχω την εντολή πληρωμής) με ΕΤΑ 110. Τώρα, για να πάρω την άδεια έχουν γίνει μικροαλλαγές που αυξάνουν το ποσό και επίσης η ΕΤΑ έχει γίνει 115!! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ?? -Το τεύχος που θα εμφανίσω θα έχει τιμές με 110 ή με 115; -Θα προσαυξηθούν υποχρεωτικά όλες οι αμοιβές με την 115 (ακόμα και αυτές που έχουν πληρωθεί; ) -Για το καύσιμο που έχω την εντολή από τον Φεβρουάριο μπορώ να τα καταθέσω όπως είναι ή θα αυξηθεί (με ΕΤΑ 115; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
X.R.Y.S.A Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2009 θεωρητικα μπορεις να το καταθεσεις μιας και την ειχες παρει πριν την αλλαγή σε 115. εφόσον εχεις κ την εντολη, χλωμο να υπαρξει θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2009 Ναι για το καύσιμο και εγώ αυτό πιστέυω αλλά τι γίνεται με την αύξηση; (Προστίθενται κάποια τετραγωνικά) Ακόμα και το καύσιμο βγαίνει διαφορετικό! Θα πρέπει να υπολογιστούν πάλι όλες με 115 και να πληρώσω την διαφορά(για τις μελέτες μιλάω, για την επίβλεψη είμαι σίγουρος για το 115); Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas2by4 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2009 Η δικιά μου εμπειρία (δις) μέσα στο έτος 2008, σε 2 πολεοδομίες (Αθηνών και Βούλας), έβγαλα πριν την κατάθεση τις αμοιβές όλων των μηχανικών και με την εντολή αμοιβής του αρχιτέκτονα, κατέθεσα μόνο την ελάχιστη (τα 1.200 € συν ΦΠΑ) και (στις 2 περιπτώσεις) ο φάκελος έγινε δεκτός. Συμφωνώ, ότι το σωστό θα ήταν η καταβολή κατ' αρχήν της μελέτης των αρχιτεκτονικών, τοπογραφικού και παθητικής πυροπροστασίας. Και μην ξεχνάμε, ότι ασχέτως του τρόπου υπολογισμού των αμοιβών, ο κάθε μελετητής (αρχιτέκτων, Η/Μ και στατικός) έχει τη δικιά του "ταρίφα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα