GregDel Δημοσιεύτηκε Saturday at 08:29 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 08:29 μμ 4 ώρες πριν, JohnnyHoliday said: Ναι, υπάρχει. Όσοι απέκτησαν ιδιότητα μεταξύ 2ου/23 έως και 9ου/2024, κάνουν αρχική ΔΠΚ. Έχεις προθεσμία μέχρι 31/12/2024. Την κάνεις και με την καινούρια πλατφόρμα εσύ (Ν.5926). Έχει ανοίξει κανονικά και για αρχικές δηλώσεις. Δεν πήρε και αυτή παράταση μέχρι 28/2;
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Saturday at 09:02 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 09:02 μμ (edited) 36 minutes ago, GregDel said: Δεν πήρε και αυτή παράταση μέχρι 28/2; Δεν βλέπω προς το παρόν, κάτι εδώ. Πού το ακούσατε/διαβάσατε; ΥΓ Εδώ το βλέπω, πράγματι, όμως δεν διευκρινίζεται εάν αφορά και στις αρχικές ΔΠΚ. Edited Saturday at 09:07 μμ by JohnnyHoliday
GregDel Δημοσιεύτηκε Saturday at 09:40 μμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 09:40 μμ 34 λεπτά πριν, JohnnyHoliday said: Δεν βλέπω προς το παρόν, κάτι εδώ. Πού το ακούσατε/διαβάσατε; ΥΓ Εδώ το βλέπω, πράγματι, όμως δεν διευκρινίζεται εάν αφορά και στις αρχικές ΔΠΚ. Ναι για αυτό το είπα και εγώ. Περίπτωση (α) 1
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Sunday at 05:12 πμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 05:12 πμ 7 hours ago, GregDel said: Ναι για αυτό το είπα και εγώ. Σωστά το λέτε τότε. Ισχύει η παράταση. Απλώς μπερδεύει λίγο ο επίσημος ιστότοπος του ΠΟΘΕΝ, ο οποίος μέχρι αυτή τη στιγμή δεν παρέχει τη συγκεκριμένη ενημέρωση. Όποτε έχω επικοινωνήσει γραπτά ή τηλεφωνικά μαζί τους, σε αυτόν με παραπέμπουν ως επίσημη πηγή πληροφόρησης. 1
GregDel Δημοσιεύτηκε Sunday at 05:49 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 05:49 μμ 12 ώρες πριν, JohnnyHoliday said: Σωστά το λέτε τότε. Ισχύει η παράταση. Απλώς μπερδεύει λίγο ο επίσημος ιστότοπος του ΠΟΘΕΝ, ο οποίος μέχρι αυτή τη στιγμή δεν παρέχει τη συγκεκριμένη ενημέρωση. Όποτε έχω επικοινωνήσει γραπτά ή τηλεφωνικά μαζί τους, σε αυτόν με παραπέμπουν ως επίσημη πηγή πληροφόρησης. Την ιδιότητα υποχρέωσης αρχικού πόθεν έσχες την αποκτάει κάποιος όταν γίνει ελεγκτής ή όταν δεχτεί να κάνει έλεγχο >1000μ2. Το 2ο μου φαίνεται το λογικό.
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Sunday at 07:11 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 07:11 μμ 1 hour ago, GregDel said: Την ιδιότητα υποχρέωσης αρχικού πόθεν έσχες την αποκτάει κάποιος όταν γίνει ελεγκτής ή όταν δεχτεί να κάνει έλεγχο >1000μ2. Το 2ο μου φαίνεται το λογικό. Ίδια απορία είχα και εγώ ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος (ημερομηνία πρόσληψης στο δημόσιο ή ημερομηνία ορισμού μέλους σε επιτροπή διαγωνισμού δημοσίων έργων) και κανένας δεν ήξερε να μου την λύσει. Ούτε δηλαδή συνάδελφοι, ούτε και το ίδιο το helpdesk του ΠΟΘΕΝ. Εν τέλει και με βάση τα όσα έβγαζε και η νέα πλατφόρμα του Ν.5026, ισχύει τελικά το δεύτερο (ημερομηνία ορισμού μελών σε επιτροπή διαγωνισμού δημοσίων έργων). Εκεί εμφανιζόταν αυτόματα, ο πρώτος χρονικά ορισμός μου σε επιτροπή (σε τρεις έχω συμμετάσχει μέχρι στιγμής, όλοι άνω των >150.000€). Άλλωστε, ως ελεγκτής δόμησης μπορεί να σας έχει τύχει (λέμε τώρα, μια ακραία περίπτωση) να έχετε διενεργήσει ελέγχους μόνο σε κτίρια <1000τ.μ. Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει αυτομάτως να υποβάλετε και δήλωση ΠΟΘΕΝ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα