tetris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 (edited) Πως ακριβώς εννοείς τη βαριά προκατασκευή? Πώς μπορείς να ελέγξεις την επάρκεια της μελέτης και τη σωστή εφαρμογή της? Πώς ελέγχεις την αξιοπιστία του κατασκευαστή? Και στο τέλος, μηχανικοί είμαστε και όχι απλοί καταναλωτές. Το σωστό είναι να έχουμε πλήρη εικόνα της κατασκευής, και όχι να βασιζόμαστε σε "πιστοποιήσεις" του τελικού προϊόντος. Το αν "πατηθούν" οι οπλισμοί, ή γίνουν λάθη στο καλούπωμα, ή άλλα πολλά, είναι δική μας αρμοδιότητα κι ευθύνη. εδιτ συνεπώς, και με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, η απάντηση είναι αρνητική Edited Αύγουστος 28 , 2020 by tetris Link to comment Share on other sites More sharing options...
EiriniA Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Δε διαφωνώ καθόλου σε όλα αυτά. Μηχανικοί είμαστε και φυσικά έχουμε την ευθύνη της μελέτης και της επίβλεψης μιας και αυτό σπουδάσαμε, ήθελα όμως απόψεις επί του θέματος ως νέα μηχανικός ώστε να μην καταδικάσω ίσως ένα προϊόν σε περίπτωση που υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν ασχοληθεί σχετικά και έχουν μείνει ευχαριστημένοι. Συνάδελφος με ενημέρωσε για κτίρια όπως νοσοκομείο και πανεπιστήμιο τα οποία φτιάχτηκαν με προκατασκευασμένα στοιχεία. Έτσι μου γεννήθηκε αυτή η απορία το εάν σε αυτό τον τρόπο κατέληξαν εξαιτίας του μικρού χρόνου κατασκευής ή εάν υπάρχει κάποια ασφάλεια επιπλέον. Μου το πρότεινε βέβαια μηχανικός που διαθέτει πείρα αλλά δεν έχει ασχοληθεί με προκατασκευές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Ο μόνος λόγος γι αυτά τα μεγάλα έργα, είναι ο σύντομος χρόνος κατασκευής (ειδικά στην πρώην Σ.Ε. μετά το Β' Π.Π.) Κατά τα λοιπά, καλό είναι να αποφεύγουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Στις κυψέλες πρέπει να πηγαίνεις στο εργοστάσιο σε κάθε σκυροδέτηση και να παρακολουθείς τι κάνουν που λογικά είναι μακριά. Δεν ξέρω τι πιστοποίηση θα πάρεις στο τέλος, παίζει ρόλο ποιο εργοστάσιο είναι. Ο λόγος που επιλέγονται οι κυψέλες για δημόσια είναι ο χρόνος, η τυποποίηση και ίσως και το κόστος. Όχι η ποιότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EiriniA Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2020 Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα