meleagros Δημοσιεύτηκε May 6, 2019 at 07:54 μμ Δημοσιεύτηκε May 6, 2019 at 07:54 μμ (edited) Καλησπέρα συνάδελφοι... Γνωρίζει κάποιος, αν υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές, όσον αφορά στις βάσεις από σκυρόδεμα (μήκος, πλάτος, βάθος) για τα αγκύρια ανάλογα τον τύπο τους, ιστών φωτισμού και των μπασκετών, όσον αφορά την κατασκευή γηπέδου. Και τι οπλισμός και αν, τοποθετείται...; Edited May 8, 2019 at 10:29 πμ by Pavlos33
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε May 6, 2019 at 08:12 μμ Δημοσιεύτηκε May 6, 2019 at 08:12 μμ (edited) Για τις μπασκέτες δες και εδώ στο πεδίο καλαθοσφαίριση (προφανώς ) Τώρα για τους ιστούς, δεν έχω εμπειρία πάνω στο θέμα και δεν ξέρω τί είδους ιστό θέλεις να κατασκευάσεις. Ρίξε αν θες μια ματιά εδώ στην ετεπ 05-07-02-00 που είναι εδώ . ελπίζω να βοήθησα. Edited May 6, 2019 at 08:21 μμ by pirsogiannis
stayros Δημοσιεύτηκε May 7, 2019 at 05:50 πμ Δημοσιεύτηκε May 7, 2019 at 05:50 πμ Οι διαστάσεις των βάσεων ιστών φωτισμού εξαρτώνται από το ύψος του ιστού. Υπάρχουν τυποποιημένοι στο εμπόριο.
meleagros Δημοσιεύτηκε May 7, 2019 at 06:45 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 7, 2019 at 06:45 μμ On 7/5/2019 at 8:50 ΠΜ, stayros said: Οι διαστάσεις των βάσεων ιστών φωτισμού εξαρτώνται από το ύψος του ιστού. Υπάρχουν τυποποιημένοι στο εμπόριο. Είναι 9 μ ο ιστός. Ήθελα να αποφύγω τους τυποποιημένους γιατί παιδιά είναι τέρατα, μιλάμε για 2 τόνους ο καθένας. Πως τα μεταφέρουν στο Εργοτάξιο... Κατά τα άλλα ευχαριστώ πολύ παιδιά...
stayros Δημοσιεύτηκε May 8, 2019 at 06:07 πμ Δημοσιεύτηκε May 8, 2019 at 06:07 πμ Για 9μ ιστό θες και το κατάλληλο βάρος. Επίσης με τους τυποποιημένους παίρνεις και το φρεάτιο διακλαδώσεων μαζί που διευκολύνει (συνήθως).
pavlakar Δημοσιεύτηκε May 8, 2019 at 08:00 πμ Δημοσιεύτηκε May 8, 2019 at 08:00 πμ Οι κατασκευαστές των ειδικών ιστών είναι υποχρεωμένοι να εκπονήσουν ένα δυναμικό υπολογισμό και βάσει αυτού σου δίνουν τις προδιαγραφές για τις βάσεις. Μάλιστα δίνουν και τα αγκύρια έτοιμα σε κλωβό. Αν ξέρεις ποιοι θα κατασκευάσουν τους ιστούς ρώτα τους, αλλιώς μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια Ελληνική εταιρεία. Έχω συνεργαστεί με αρκετές και προτείνω σαν καλύτερη τη ΒΙΟΜΕΚ, αλλά δε ξέρω αν φτιάχνουν τέτοιους ιστούς. Δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις: https://www.biomek.gr/index.php/el/
antloukidis Δημοσιεύτηκε May 8, 2019 at 01:40 μμ Δημοσιεύτηκε May 8, 2019 at 01:40 μμ (edited) 18 ώρες πριν, meleagros said: Είναι 9 μ ο ιστός. Ήθελα να αποφύγω τους τυποποιημένους γιατί παιδιά είναι τέρατα, μιλάμε για 2 τόνους ο καθένας. Πως τα μεταφέρουν στο Εργοτάξιο... Δεν νομίζω ότι μπορείς με κανένα τρόπο να αποφύγεις το βάρος εκτός αν το επιτρέπει το έδαφος (π.χ. βραχώδες), μετά από σχετική στατική μελέτη. Η εναλλακτική λύση, αν δεν θέλεις / μπορείς να μεταφέρεις, είναι να σκυροδετήσεις επί τόπου. Edited May 8, 2019 at 01:41 μμ by antloukidis 1
Steelman Δημοσιεύτηκε May 8, 2019 at 02:26 μμ Δημοσιεύτηκε May 8, 2019 at 02:26 μμ (edited) Για τους πυλώνες/ιστούς θπάρχει κανονισμός όπου δίνει και το απαιτούμενο βάθος θεμελίων ανάλογα το ύψος. Ο κανονισμός είναι ο ΕΝ 40. Στην θεμελιώση είτε θα πακτώσεις στο έδαφος είτε θα κάνεις θεμέλιο. Για παράδειγμα για ένα γήπεδο που έκανα πρόσφατα μελέτη για 20m πυλώνα φωτισμού είχα 1,0mx1m0mx2.0m θεμέλιο (χωρίς αγκυρώσεις, το θεμέλιο άοπλο εννοείται). *Στο θεμέλιο μην ξεχάσεις τα ανοίγματα για τα καλώδια, έχουν προδιαγραφές για το πόσο πρέπει να είναι. Edited May 8, 2019 at 02:27 μμ by Steelman
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα