Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Απολιθώματα του παρελθόντος (δασαρχείο όπως λέει ο συνάδελφος). Αν και αρκετές φορές αλιεύονται χρήσιμες πληροφορίες από αυτά τα 1/5000.

Για μετατροπή από hatt σε ΕΓΣΑ 87 υπάρχει στο ίντερνετ και η εφαρμογή εδώ. Αν την έχετε χρησιμοποιήσει και είναι αξιόπιστη μπορούμε να την συστήσουμε στο συνάδελφο.

Δημοσιεύτηκε

Μα, το (εδώ τουλάχιστον) δασαρχείο το μόνο που ζητάει είναι εξαρτημένο (ΕΓΣΑ '87) διάγραμμα, και cd με το διάγραμμα σε συμβατή έκδοση .cad 

Δημοσιεύτηκε

Είναι αλήθεια πως τα πεντοχίλιαρα της ΓΥΣ αποτελούν πραγματικό κόσμημα για εμάς τους τοπογράφους.

Τόση πληροφορία μαζεμένη σε ένα φύλλο χάρτου!

2 λεπτά πριν, tetris said:

Μα, το (εδώ τουλάχιστον) δασαρχείο το μόνο που ζητάει είναι εξαρτημένο (ΕΓΣΑ '87) διάγραμμα, και cd με το διάγραμμα σε συμβατή έκδοση .cad 

Το είπες μόνος σου, το εδώ....έλα να το πεις στο δικό μας δασαρχείο αυτό!

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
6 λεπτά πριν, tetris said:

Δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιείται ακόμη το πεντάρι, από τη στιγμή που (για γεωεντοπισμό) έχουμε στη διάθεσή μας τους ορθοφωτοχάρτες.

Για "μπούγιο"!!! Ομορφιές.....

 

  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Το 5χίλιαρο δίνει πραγματικά πολλές πληροφορίες που κανένα φωτογραφικό υπόβαθρο δεν μπορεί να αποδώσει.

Υψομετρία, εξάρσεις εδάφους, ρέματα, παλιοί οδοί, εδαφικές διαμορφώσεις παλαιών ποταμών, αιγιαλών, πυκνότητα δενδροκάλυψης, σημεία υδροληψίας  κτλ είναι μερικά από τα πολύ ουσιαστικά στοιχεία που μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος από το 5χίλιαρο στην τοπογραφική αποτύπωση.

Edited by yian
  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Όλα σχεδόν τα στοιχεία που αναφέρεις, μπορούν να ληφθούν από τη (στερεοσκοπική) θέαση και ερμηνεία των α/φ. Και για διαφορετικές εποχές, με τρόπο ώστε να έχεις ιστορική αντίληψη του γίγνεσθαι (π.χ. δασαρχείο). Τα 5ρια, παρέχουν πιο σύντομη (και πιο οικονομική) πληροφορία, μιας συγκεκριμένη εποχής. Και φυσικά, η αξία τους είναι σημαντική για περιοχές όπου το αρχείο α/φ είναι πολύ φτωχό.

Edited by tetris
  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Είναι ίσως το καλύτερο "εργαλείο" για να γίνει μία "αναγνωριστική μελέτη" είτε είναι μελέτη οδοποιίας (super), είτε αυτή είναι υδραυλική (από φράγμα ή υδατοδεξαμενή που το νερό πρέπει να έρθει και από ίσως και 10Κμ.). Οι ισοϋψείς γραμμές έχουν αρκετά καλή ακρίβεια και εκτός αυτού, στους χάρτες αυτούς, υπάρχουν όλα τα τριγωνομετρικά αλλά και τα ρεππέρ της περιοχής.

  • Upvote 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.