Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιμετώπιση μούχλας και μόνωση.


Recommended Posts

 

Καλησπέρα. Πρόσφατα κληρονόμησα σπίτι ~100 τμ στην περιφέρεια. Διώροφη οικοδομή, ο κάτω όροφος ανήκει σε άλλον, εγώ πήρα τον πάνω.
 
Το θέμα είναι ότι τα ταβάνια του σπιτιού έχουν μαυρίσει απ'τη μούχλα (υποθέτω). Στο σπίτι αυτό η ταράτσα είναι αμόνωτη και κατά 50% ξεσκέπαστη (το υπόλοιπο 50% έχει σκέπαστρο). Εν τω μεταξύ λειτουργούσε για αρκετά χρόνια καυστήρας αερίου στο μπάνιο ο οποίος απ'ότι μου είπαν είχε παραγωγή υγρασίας ως προιον καύσης -- όταν έκαιγε δημιουργούνταν σταγόνες νερού στο ταβάνι και στους τοίχους του μπάνιου, ειδικα αν το παράθυρο ήταν κλειστό. Ο καυστήρας αντικαταστάθηκε πριν 2-3 χρόνια με στεγανοποιήμένο χωρίς απώλειες.
 
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σταδιακά μαυρίλες. Στην παρούσα φάση το 80% απ'το ταβάνι του μπάνιου είναι μαύρο-γκρι, απ'έξω απ'το μπάνιο το ταβάνι του διαδρόμου είναι 50% μαύρο. Στίγματα μούχλας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και στα 3 υπνοδωμάτια τα οποία πολλαπλασιάζονται. Μόνο το σαλόνι-κουζίνα φαίνονται OK, προς το παρών.
 
Φώτο απ'τα δωμάτια:
https://imgur.com/a/n3QIXbf (υπνοδωμάτιο // μπάνιο // διάδρομος)
 
Για κάποιο λόγο που με ξεπερνάει όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνανε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.
 
Τι σκατά γίνεται σ'αυτήν την κατάσταση? Είμαι πρόθυμος να κάνω θερμομονωση/υγρομόνωση στην ταράτσα και να βάψω/επιδιορθόσω επιφανειακά όπως πρέπει τους τοίχους. Από γνωστούς όμως άκουσα ότι αυτό δε θα είναι αρκετό και θα χρειαστεί να ξυλωθούν τα ταβάνια, αν η μούχλα έχει εισχωρήσει μέσα.
 
Ποιος επαγγελματίας ακριβώς θα αναλάμβανε κάτι τέτοιο? Σε ποιον θα απευθυνθώ για να μου δώσει μια λεπτομερή διάγνωση του προβλημάτος? Υπάρχει καν νόημα να γίνει μόνωση όσο διατηρείται αυτό το έκτρωμα μούχλας?
 
Είμαι σε φάση ψιλο-απόγνωσης, αν χρειαστεί να αρχίζω να γκρεμίζω ταβάνια και να τα ξαναχτίσω, δε νομίζω να την παλέψω.
 
Οποιαδήποτε κατεύθυνση καλοδεχούμενη, please and thank you.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.