Olga xxx Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2022 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2022 (edited) Καλησπέρα θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με την διαδικασια για να παρω ενα τοπογραφικο και την τεχνικη εκθεση τριτου που αιτηθηκα μεσω eservices ως ιδιωτης. Τα αρχεια αυτα δινονται μονο στους μηχανικους? Μ απαντησαν περαστε να παρετε τους κωδικους και να σας περασουμε τα αρχεια σ ενα φλασακι. Πηγα απ την υπηρεσια κ μ εδωσαν μονο τα ηλεκτρ κλειδια κ δεν ηθελαν να περασουν τα αρχεια στο φλασακι. Και μου ειπαν να παω σε μηχανικο να μου τ ανοιξει. Ποιο το νοημα της ηλεκτρονικης αιτησης και της υπηρεσιας eservices? Ευχαριστω Οκ ολα κομπλε ανοιξα ολα τα αρχεια. Δεν θελει κωδικους τεε απο μηχανικο. Ειναι ανοιχτο για ολους αν εχεις κλειδια https://apps.tee.gr/adeiapublic/faces/main?_adf.ctrl-state=11vt1ttzxb_4 Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33 Edited Μάρτιος 19 , 2022 by Pavlos33
κονκακου Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω στα χέρια μου σχέδια αδείας πχ κατόψεις κλπ του 2003 Για τριώροφη οικοδομή στο Χαλάνδρι Πάνω έχουνε σφραγίδα του μηχανικού, μια στρογγυλή που λέει Ελληνική Δημοκρατία Νομαρχίας Αθηνών Ανατολικού Τομέα και πάλι της νομαρχίας Διεύθυνση Πολεοδομίας που αναγράφει ''ΕΛΕΧΘΗΚΕ''. Είναι το τελικό στάδιο αυτό για έγκριση σχεδίων ή έπρεπε πχ να γράφει ''ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ'' πχ. Φοβάμαι μήπως δεν είναι τα τελικά σχέδια γι' αυτό ρωτάω. Αλλιώς θα πρέπει να τα ζητήσω ο ίδιος από πολεοδομία που προσπαθώ να αποφύγω μιας και είχανε στα χέρια τους αυτα τα σχέδια.
avgoust Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 (edited) Άλλες μελέτες έπαιρναν σφραγίδα ελέγχθηκε και άλλες θεωρήθηκε. Πχ τοπογραφικό , διάγραμμα κάλυψης και αρχιτεκτονικά έπαιρναν ελέγθηκε καθώς ο υπάλληλος έκανε έλεγχο ορθής εφαρμογής των πολεοδομικών διατάξεων και έλεγχε και τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών Στατικά , μηχανολογικά και λοιπές μελέτες έπαιρναν θεωρήθηκε διότι εδώ ο μηχανικός είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για την ορθότητα των υπολογισμών του. Ολα όμως στο τέλος έπαιρναν και την στρογγυλή σφραγίδα. Αρα , εχεις στρογγυλή -> εχεις επίσημο σχέδιο. Αν η άδεια δεν εχει κάποια αναθεώρηση αυτά είναι και τα τελικά της σχέδια. ΥΓ. ΠΡΟΣΟΧΗ : Σχεδιο που έχει σφραγίδα είτε ελέγχθηκε είτε θεωρήθηκε αλλά δεν έχει στρογγυλή ΔΕΝ είναι έγκυρο. Edited Δεκέμβριος 13 by avgoust
κονκακου Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 16 λεπτά πριν, avgoust said: Άλλες μελέτες έπαιρναν σφραγίδα ελέγχθηκε και άλλες θεωρήθηκε. Πχ τοπογραφικό , διάγραμμα κάλυψης και αρχιτεκτονικά έπαιρναν ελέγθηκε καθώς ο υπάλληλος έκανε έλεγχο ορθής εφαρμογής των πολεοδομικών διατάξεων και έλεγχε και τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών Στατικά , μηχανολογικά και λοιπές μελέτες έπαιρναν θεωρήθηκε διότι εδώ ο μηχανικός είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για την ορθότητα των υπολογισμών του. Ολα όμως στο τέλος έπαιρναν και την στρογγυλή σφραγίδα. Αρα , εχεις στρογγυλή -> εχεις επίσημο σχέδιο. Αν η άδεια δεν εχει κάποια αναθεώρηση αυτά είναι και τα τελικά της σχέδια. ΥΓ. ΠΡΟΣΟΧΗ : Σχεδιο που έχει σφραγίδα είτε ελέγχθηκε είτε θεωρήθηκε αλλά δεν έχει στρογγυλή ΔΕΝ είναι έγκυρο. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, όπως τα λες είναι, και αναρωτιόμουν γιατί η παθητική πυροπροστασία έχει ελέγχθηκε. Η δεύτερη οικοδομική άδεια που είναι μεταγενέστερη της πρώτης έχει μέσα στα σχέδια και τους προηγούμενους ορόφους. Μπορώ να πατήσω πάνω στα σχέδια μόνο αυτής για τακτοποίηση ή πρεπει να έχω και της πρώτης ? (η πρώτη ήτανε ισόγειο πρώτος δεύτερος, ενώ η δεύτερη άδεια ήτανε προσθήκη τρίτου ορόφου)
Didonis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 (edited) 3 ώρες πριν, κονκακου said: .....Μπορώ να πατήσω πάνω στα σχέδια μόνο αυτής για τακτοποίηση ή πρεπει να έχω και της πρώτης ? (η πρώτη ήτανε ισόγειο πρώτος δεύτερος, ενώ η δεύτερη άδεια ήτανε προσθήκη τρίτου ορόφου) πάντα η τελευταία χρονολογικά Οικοδομική Άδεια που έχει εκδοθεί είναι η Άδεια που αφορά το Οικόπεδο. Ότι δείχνει ισχύει ότι δεν δείχνει δεν ισχύει και ας υπήρχες σε προγενέστερες. Όπότε με την τελευταία εν ισχύ ελέγχεις τις όποιες παραβάσεις. Edited Δεκέμβριος 13 by Didonis 1
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 Εάν τα παλιά σχέδια είναι ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν, υπάρχουν αυθαιρεσίες στις κατασκευές της πρώτης άδειας, καλό είναι να έχεις τα πρωτότυπα σχέδια 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα