Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναζήτηση Πληροφοριών Κτηματολογίου?


Recommended Posts

Έχω ένα κτηματολογικό διάγραμμα του ΟΚΧΕ κλίμακας 1/1000 και θα ήθελα να αντλήσω κάποιες πληροφορίες για συντεταγμένες και μήκη πλευρών. Αν πάρω στην κτηματολόγιο Α.Ε. ή στο αρμόδιο κτηματολόγιο γραφείο, είναι σε θέση να μου δώσουν τέτοιες πληροφορίες?

Link to comment
Share on other sites

Κάνε αίτηση να πάρεις "Κτηματογραφικό Διάγραμμα".

Έχει τις συντεταγμένες των κορυφών του γεωτεμαχίου, όπως επίσης και των ομόρων του (συνήθως... όχι πάντα).

Θα πληκτρολογήσεις κάμποσα ζευγαράκια ΧΥ στο autocad και στο τέλος θα έχεις την πληροφορία που θέλεις....:D

 

Και κάτι ακόμα...: Με τους τόνους στις λέξεις .... έχεις τσακωθεί?? Τελευταία φορά που σου κάνω διόρθωση. Την άλλη θα το παίξω Βασσάρας.... με κάρτα!!

Link to comment
Share on other sites

επειδή η περιοχή που δραστηριοποιούμαι δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο κτηματολόγιο και οι περιπτώσεις που έχω ασχοληθεί είναι λίγες τα στοιχεία που παίρνεις υπάρχει περίπτωση να δοθούν ψηφιακά?

σε τελευταία υπόθεση έπρεπε να ραπορτάρω καμιά διακοσαριά σημεία με το χέρι?

αρχείο .txt ή .dxf μπορεί να χορηγηθεί?

Link to comment
Share on other sites

Τι διαφορα εχει ενα κτηματολογικο απο ενα κτηματογραφικο διαγραμμα? Στο δευτερο αναφερονται και οι συντεταγμενες?

 

Την αιτηση που την κανω, στο Κτηματολογιο Α.Ε. ή στο αρμοδιο κτηματολογιο γραφειο? ΟΚΧΕ με κτηματολογιο συνεργαζονται, ή αναλαμβανει καθενας τα καθηκοντα του ξεχωριστα?

Link to comment
Share on other sites

Το κτηματογραφικό διάγραμμα έχει εκτός από το απόσπασμα του κτηματογραφικού χάρτη, τις συντεταγμένες των κορυφών του γεωτεμαχίου σου και συνήθως τις συν/νες των κορυφών των ομόρων γεωτεμαχίων. Επίσης υπάρχουν και οι συντεταγμένες και οι φωτογραφίες και οδοιπορικά των σημείων εξάρτησης (τριγωνομετρικά της ΓΥΣ και ιδρυθέντων πολυγωνομετρικών σημείων) του μελετητή που υπάρχουν στη γύρω περιοχή ώστε να κάνεις την εξάρτησή σου και να εξάγεις τα αποτελέσματα σου.

Η αιτήση γίνεται στο Κτηματολογικό γραφείο της περιοχής του γεωτεμαχίου, πληρώνεις ενα ποσό γύρω στα 20€ και το παραλαμβάνεις συνήθως μετά από 10 εργάσιμες ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απο το κτηματολογικο γραφειο της περιοχης μου οσες φορες εχω παρει κτηματογραφικό διάγραμμα δεν μου εχουν δωσει ποτε συντεταγμενες τριγωνομετρικων η πολυγωνομετρικων σημειων. Απο το site του ΟΚΧΕ http://www.okxe.gr βλεπω οτι πουλανε συντεταγμενες τριγωνομετρικων και σημειων Αστικου Τοπογραφικού Δικτύου Πόλεως αλλα πως μπορω να δω αν τα σημεια αυτα ειναι κοντα με την περιοχη που θελω να αποτυπωσω ωστε να τα παραγγειλω?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε sozirarak

με την αίτηση θα πρέπει να σου χορηγήσουν και οδοιπορικά σκαριφήματα των τριγωνομετρικών η πολυγωνομετρικών σημείων για εξάρτηση οπως αναφέρει πιό πάνω ο συνάδελφος grtopo

αν δεν το κάνουν είναι παράλειψη κατα την γνώμη μου

ζήτησέ τα και προσοχή σε ποιά θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις (δηλ. αν υπάρχουν ορατότητες , αν μπορούν να γίνουν μετρήσεις με gps κλπ)

Link to comment
Share on other sites

φιλε Θεοχαρη,

συγκεκριμενα στο κτηματολογικο γραφειο της Καβαλας στο κτηματογραφικο διαγραμμα μου χορηγουνε μονο αποσπασμα χαρτη των σημειων εξαρτησης και οχι συντεταγμενες και πληρωνω και 30 ευρω. Στο κατω μερος του αποσπασματος σε σημειωση γραφουν οτι συντεταγμενες των σημειων εξαρτησης χορηγουνται απο ΟΚΧΕ και ΓΥΣ.

Παντως και να απαιτησω τις συντεταγμενες θα μου πουνε οτι το διαγραμμα ερχεται απο Αθηνα και δεν ειμαστε εμεις υπευθυνοι. Αν παρω τηλεφωνο στην Αθηνα θα γινει κατι?

Link to comment
Share on other sites

Ψέματα σου λένε, αυτοί το τυπώνουν.

Πάντως για καλύτερα πάρε τηλέφωνο στο τμήμα των χωρικών μεταβολών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.