Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι έχω το εξής πρόβλημα.

Κάνοντας εκσκαφή για να θεμελιώσω με πέδιλα και συνδετήριους ένα βιοτεχνικό κτίριο μεταλλικής κατασκευής, βρίσκω νερό στους 50cm τη στιγμή που το βάθος θεμελίωσης μου είναι -1,20μ.

Αν αντλήσω τα νερά και κατασκευάσω τα πέδιλα με "ενισχυμένη" επικάλυψη, σε μελλοντική ανύψωση του υδροφόρου ορίζοντα θα αντιμετωπίσω προβλήματα πέραν της υγρασίας στο βιομηχανικό δάπεδο?

 

Αν χρησιμοποιήσω πλαστική μεμβράνη πριν την σκυροδέτηση θα προσφέρει κάτι?

Η ανύψωση του υδροφόρου ορίζοντα είναι πιθανόν να οδηγήσει σε διαφορικές καθιζήσεις λόγω άνωσης?Αυτό αντιμετωπίζεται?

 

Το έδαφος είναι καθαρή άργιλος.

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Πως θα στεγανώσεις το δάπεδο? Δεν θα έχεις αρμούς?

 

Γιατί θεμελιώνεις στο 1.20?

Μπορείς να κάνεις ραντιέ με τοπικές εκβαθύνσεις στις θέσεις πάκτωσης των υποστυλωμάτων σου?

Δημοσιεύτηκε

Αν αντλήσεις τα νερά για να κατασκευάσεις τη θεμελίωση και πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις θεμελίωση με πέδιλα και συνδετήριες, καλό θα ήταν να κάνεις μόνιμο σύστημα απάντλησης/απορροής υδάτων (στραγγιστήρια με διάτρητους σωλήνες ή διατάξεις άντλησης). Αλλιώς ίσως να πρέπει να προτιμήσεις προαναφερθείσες λύσεις (γενική κοιτόστρωση).

 

το βάθος θεμελίωσης μου είναι -1,20μ.

Προφανώς η στάθμη έδρασης του θεμελίου Ο/Σ είναι στο -1.20 και το ίδιο το θεμέλιο έχει αντίστοιχο ύψος (ή κάνω λάθος;).

Δημοσιεύτηκε

Η λύση του ραντιέ θα ήταν καλή αν δεν είχα επιφάνεια κυρίως χώρου 1000μ2 που σημαίνει 500-600μ3 μπετόν - ή κάνω λάθος? Θεωρείτε ότι θα έχω πρόβλημα καθιζήσεων με τη συγκεκριμένη θεμελίωση (πέδιλα-συνδετήρια)?

 

Η λύση του να τοποθετήσω πλαστική μεμβράνη πάνω στην τελική στρώση 3Α και μετά σκυροδετήσω το δάπεδο - με τους αρμούς του φυσικά- θα λύσει το πρόβλημα της υγρασίας?

Δημοσιεύτηκε

Οι καθιζήσεις εξαρτώνται από το έδαφος. Αν είναι αμμοχαλικώδες, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα γιατί λειτουργεί ως φίλτρο. Αν είναι αργιλώδες, λάβε τα μέτρα σου, διότι με αυξομείωση της πίεσης του νερού το έδαφος θεμελίωσης θα έχει διαφορετική "συμπεριφορά".

 

Εγώ θα έλεγα να μην αποκλείσεις την πιθανότητα θέσεων άντλησης. Σε 1000μ2 δε θα έχεις πολλά σημεία για άντληση, αρκεί να βρεις τι παροχές θα χρειαστείς για να έχεις τον υποβιβασμό της στάθμης του υπόγειου ύδατος στη στάθμη που θες.

 

Τώρα θα μου πεις, μεταλλικό κτίριο είναι, σχετικά ελαφρύ αν συγκριθεί με αντίστοιχο από Ο/Σ. Αλλά και πάλι, επειδή είναι πιο εύκαμπτο θα έχεις πιο άμεσες συνέπειες από διαφορικές καθιζήσεις.

Δημοσιεύτηκε

"Αλλά και πάλι, επειδή είναι πιο εύκαμπτο θα έχεις πιο άμεσες συνέπειες από διαφορικές καθιζήσεις. "

 

Μάλλον εννοείς το αντίθετο.

Δημοσιεύτηκε

Μου φαίνεται ότι είναι απαραίτητο να κάνεις μια γεωτεχνική μελέτη, η οποία θα καθορίσει και τον τύπο θεμελίωσης συνάδελφε. Πώς θα πάρεις απόφαση αν δεν ξέρεις σε τι βαθμό είναι saturated η άργιλος σου, τι φορτία μπορεί να παραλάβει λόγω της ύπαρξης νερού, και τι αντιδράσεις θα έχει το έδαφος μετά την επιβολή των φορτίων σου. Η λύση της κοιτόστρωσης ακούγεται καλή, αλλά μην ξεχνάμε ότι φορτίζει το έφαδος σε βάθος 6Β (χοντρικά μιλώντας, όπου Β το πάχος του θεμελίου)..ξέρεις εκεί τι γίνεται?

Γνώμη μου η ανάθεση γεωτεχνικής μελέτης.

Δημοσιεύτηκε

Σε παραθαλάσσιες περιοχές όπου το πρόβλημα αυτό υπάρχει σχεδόν σε όλες τις κατασκευες, αν πεις στον πελάτη που έρχεται να βγάλει άδεια ότι πρέπει να πληρώσει γεωτεχνική, πας στα απατα...Η λύση και γω θεωρώ ότι είναι μια γενική κοιτόστρωση με καποιες τρύπες για την υπερχείλιση του νερού την ώρα της κατασκευής της θεμελίωσης και μετά της πλάκας εδάφους. ¨οταν μπει το μεταλλικό από πάνω οπότε προστεθεί και το βάρος αυτού κρίνεις αν χρειάζεται διαρκής άντληση. Βαλε καμια χοντρή πλάκα θεμελίωσης να ναι δύσκαμπτη ωστε διαφορικές μετακινήσεις εκεί να ομοιομορφίζονται για την ανωδομή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.