Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συγγενής εμποδίζει τους μάστορες στην οικοδομή


e_angel

Recommended Posts

Καλημέρα σας, 

Μετά από αρκετά χρόνια καταφέραμε να συνεχίσουμε το σπίτι στο χωριό μας που είχε καεί από πυρκαγιά στον Ταΰγετο. Το σπίτι ξεκινάει με κρατική αρωγή. Πυρόπληκτο. Κάποιος συγγενής που μένει κοντά στην οικοδομή έχει βάλει το αυτοκίνητό του δίπλα από το σπίτι και δεν το παίρνει εμποδίζοντας τους μάστορες. Δεν είναι δικό σας λέει το πάρκινγκ. Έχει το δικαίωμα να μας εμποδίζει ακόμα και αν δεν είναι δικό μας το μέρος;

 Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
προσθήκη τονισμού
Link to comment
Share on other sites

έχει δικαίωμα να σταθμέυσει όπου προβλέπεται να το κάνει. Επίσης εσείς έχετε δικαίωμα να δεσμεύσεται χώρο για εργασίες.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Να συμβάλλω κι εγώ στην συζήτηση

1) Έχετε αναθέσει την επίβλεψη των εργασιών αυτών σε μηχανικό της επιλογής σας ? Η γνώμη/θέση του ποια είναι ? Τι ενέργειες πρότεινε να γίνουν ?

2) Επικουρικά σε αυτά του συναδέλφου,  στον "Κανονισμό Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών" του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού στο άρθρο 6 αναφέρει: "Ο χώρος που εκτελούνται οι οικοδομικές εργασίες θα πρέπει να είναι περιφραγμένος. Επίσης πρέπει να υπάρχει πινακίδα που να απαγορεύει την είσοδο στους μη έχοντες εργασία και σε περίπτωση καταλήψεως πεζοδρομίου πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία  πεζών και οχημάτων."

3) Υποθέτω ότι ισχύουν

Εμπράγματο Δίκαιο
Αρθ. 1006. - Κίνδυνος πτώσης οικοδομής. Αν υπάρχει κίνδυνος να πέσει ολικά ή κατά ένα μέρος οικοδομή ή άλλο έργο και από την πτώση  αυτή απειλείται βλάβη στο γειτονικό ακίνητο, ο κύριος του έχει δικαίωμα να απαιτήσει από εκείνον που θα ευθύνεται σε αποζημίωση σύμφωνα με τις διατάζεις για τις αδικοπραξίες, να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται για την αποτροπή του κινδύνου.

Ενοχικό Δίκαιο
Αρθ. 925. - Πτώση κτίσματος ή άλλου έργου. Ο κύριος ή νομέας κτίσματος ή άλλου έργου που συνέχεται με το έδαφος ευθύνεται για τη ζημία που προξενήθηκε σε τρίτον εξαιτίας ολικής ή μερικής πτώσης του, εκτός αν αποδείξει ότι η πτώση δεν οφείλεται σε ελαττωματική κατασκευή ή σε πλημμελή συντήρησή του.


 

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το μέρος που βάζει το αυτοκίνητό του, τι είναι; Δρόμος, οικόπεδο; Φράξε την οικοδομή γύρω- γύρω όπως προβλέπεται (θα σου πει ο μηχανικός), και βάλε καναδυο μεγάλες πινακίδες όπου θα γράφεις : "παρακαλώ μη σταθμεύετε, κίνδυνος από πτώση αντικειμένων". Αν επιμένει, ψάξε πώς μπορείς να δεσμεύσεις το χώρο, όπως πρότεινε κάποιος παραπάνω. 

Link to comment
Share on other sites

Και στις σωστές επισημάνσεις των ανωτέρω ετοίμασε ένα μπατζετ για έξοδα σε δικηγόρους και αγωγές που πιθανολογώ ότι θα ξεκινήσουν κι από τους δυο σας 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και μια άλλη ερώτηση που  θέλει να κάνει ένας φίλος. Πάλι κόντρα σε χωριό. Τι είναι πιο ισχυρό? Τοπογραφικό του 1993 ή τοπογραφικό και χρησικτησία του 2010? Ποιος έχει τα πιο ισχυρά χαρτιά? Ποιος θεωρείται ο πραγματικός ιδιοκτήτης?  Ευχαριστώ και παλι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.