Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήση υπαίθριων θέσεων στάθμευσης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων


Recommended Posts

Είμαστε ιδιοκτήτες ισογείου καταστήματος,  το  οποίο διαθέτει 3 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, parking, σύμφωνα και με την Πράξη σύστασης Οριζόντιας Ιδιοκτησίας. Θα το νοικιάσουμε σαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ) και οι ενοικιαστές επιθυμούν να χαρακτηριστεί ο χώρος στάθμευσης ως πρασιά για να τον αξιοποιήσουν ανάλογα (να βγάζουν τραπεζάκια για να σερβίρουν). Αν γίνει αυτό και στο μέλλον οι ενοικιαστές αφήσουν το κατάστημα, οι χώροι  στάθμευσης συνεχίζουν να υφίστανται; Αυτή η αλλαγή χρήσης σε πρασιά, επηρεάζει την αρχική χρήση; Δηλαδή μήπως μετά χαθούν οι θέσεις parking, οπότε δεν μας συμφέρει να προχωρήσουμε σε αλλαγή χρήσης (πρασιά);

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

95% δεν θα χρειαστεί ο ενοικιαστής σου την αλλαγή χρήσης των θέσεων στάθμευσης.

Μπορεί στην άδεια λειτουργίας του να βάλει όσα τραπεζάκια θέλει. Δεν τον υποχρεώνει πολεοδομική διάταξη να παρκάρει αμάξια ή να έχει τραπεζάκια.

Κατασκευές δεν μπορεί να κάνει σε καμία από τις 2 περιπτώσεις.

 

Επικουρικά, για να αλλάξεις τις θέσεις στάθμευσης χρήση θα πρέπει να λύσεις το πρόβλημα αν συναινούν όλοι οι  αλλοι συνιδιοκτήτες του κτηρίου.

 

Μίλησε με τον δικηγόρο και τον μηχανικό σου, για τις επιπλοκές που θα εχεις μελλοντικά (που θα έχεις) στα ιδιοκτησιακά (διορθώσεις τίτλων, αδειών κλπ.)

 

Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην ενότητα για τους ιδιώτες.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.