Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση υπαγωγής Ν. 4495 για μεταβίβαση διαμερίσματος-Πιθανώς λανθασμένη


Recommended Posts

Σε περυσινή αγοραπωλησία ημιτελους διαμερισματος σε πολυκατοικια που βρισκονταν στα τουβλα μονο με τους περιμετρικους τοιχους των οψεων του κτηριου ,ο μηχανικος που ανελαβε να φτιαξει σχεδια καινουρια για να επισυναφθουν στην συμβολαιο αγοραπωλησίας και  οριζοντια συστασης που δεν υπηρχε μεχρι την πωληση του ημιτελους διαμερισματος προεβει σε ψευδεις δηλωσεις τακτοποιησης  αυθαιρεσιων στο ΤΕΕ πριν τα συμβολαια που εξυπηρετουσαν τον αγοραστη και οι οποιες εγιναν  με παρανομο  συνεργειο (χωρις αδεια) μετα απο την πωληση του διαμερισματος αλλα ειχαν δηλωθει στο ΤΕΕ πριν την πωληση χωρις να υπαρχουν και χωρις την συναινεση του πωλητη και μοναδικου ιδιοκτητη της πολυκατοικιας ενω στην οριζοντια συσταση αναγραφει οτι ο πωλητης υπεγραψε τις καινουριες κατοψεις και την υπευθυνη δηλωση της μηχανικου οτι ειναι ταυτοσημα με αυτα που υπηρχαν στο ΤΕΕ.

Οι αυθαιρεσιες που δηλωθηκαν χωρις την συναινεση του ηταν αλλαγη των ανοιγματων των οψεων και χαρακτηρισμος γραφειου σε κουζινα χωρις να υπαρχει στον χωρο αποχετευση με αποτελεσμα τωρα να ψαχνει και να προσπαθει να βγαλει αποχετευση σε κοινοχρηστο χωρο για να ενωθει στο αποχετευτικο του απο κατω οροφου χωρις την συναινεση των συνιδιοκτητων.

Ο πωλητης του διαμερισματος στην συμβολαιογραφο δεν υπεγραψε κανενα σχεδιο και καμια υπευθυνη δηλωση της μηχανικου οπως αναγραφει η οριζοντια συσταση της συμβολαιογραφου.Υπαρχει περιπτωση να σκαναρισαν την υπογραφη του και να την εβαλαν πανω σε ολα αυτα τα εγγραφα -σχεδια;

Πως μπορω να τον σταματησω απο το να βγαλει αδεια για αποχετευση σε κοινοχρηστο ή στον ιδιωτικο μου επαγγελματικο χωρο;

Πως μπορω να παρω αντιγραφα τωρινα των ηλεκτρονικων δηλωσεων του λαμογιου μηχανικου απο το ΤΕΕ ;Πρεπει να μπει μηχανικος με προσβαση στο ΤΕΕ για να τα ανακτησει;

Μπορει με πλαστογραφηση του πωλητη να βγαλει αποχετευση σε κοινοχρηστο χωρο;

Μπορει να παρακαμψει και τον συνιδιοκτητη διαμερισματος που αγοραστηκε μετα απο αυτον για να περασει αποχετευση στο κοινοχρηστο;

Ο μηχανικος που εκανε ψευδη δηλωση αυθαιρεσιων μπορει να κυνηγηθει απο το ΤΕΕ νομικα;Πως μπορω να σταματησω ενεργειες του αγοραστη για την υλοποιηση της αποχετευσης αλλα και την αλλαγη των οψεων αφου ειναι αντιθετα με τους κανονισμους της οριζοντιας συστασης;

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, εσυ,  δεν λες  τι σχεση εχεις με την οικοδομη...ούτε καταλαβα "ακριβώς" ποιός  έκανε και τί και σε ποιόν.

Αν θες, επανερχεσαι, περιγραφοντας τι εγινε απο ποιον και πότε.

 

Και, εάν θες να συνεχισουμε,  να αφησεις κατα μερος τους χαρακτηρισμους::mrgreen:

  -ο μηχανικος ηταν "λαμογιο"

-ο συμβολαιογραφος "πλαστογραφησε" τις υπογραφες

-ο αγοραστης πλαστογραφησε την υπογραφη του πωλητη...

-το συνεργειο ηταν "παρανομο"...

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι φίλος του πωλητή και βρέθηκαν από την σελίδα του ΤΕΕ δήλωση τακτοποίησης αυθαιρεσιών για αυθαιρεσίες οι οποίες δεν υπήρχαν μέχρι την ημερομηνία της πώλησης του διαμερίσματος. Αλλαγή ανοιγμάτων όψεων και αλλαγή γραφείου από τα σχέδια πολεοδομίας σε κουζίνα χωρίς να υπάρχει αποχέτευση στον χώρο και στα σχέδια πολεοδομίας.Με αποτέλεσμα ο αγοραστής να θέλει να τρυπήσει πλάκα και να βγει σε κοινόχρηστο χώρο αφού πρώτα ζήτησε ο μηχανικός του να περάσει μέσα από ιδιωτικό χώρο στον απ' κάτω όροφο του διαμερίσματος χωρίς άδεια εργασιών.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

θα ελεγξει με μηχανικο τις διαφορες δηλωσεις τακτοποίησης, που  - λεει οτι - εγιναν εν αγνοία του

και

θα κινηθει αναλογα.

Link to comment
Share on other sites

Οι κινήσεις αφορούν καταγγελία στην ΤΕΕ του μηχανικού και του αγοραστή στην πολεοδομία ; Πώς αποδεικνύονται οι παράνομες δηλωμένες αυθαιρεσίες ; πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες και στοιχεία πριν αλλαχτούν; Τώρα στις όψεις φαίνονται ενώσεις παλαιών τούβλων με καινούργια από την αλλαγή των ανοιγμάτων ,καταργήθηκαν δύο μπαλκονόπορτες και έγιναν ένα επάλληλο και στη πίσω όψη έκλεισαν ένα παράθυρο και μια μπαλκονόπορτα και άλλαξαν θέσεις σε δύο άλλες μπαλκονόπορτες που δεν φαίνονται ούτε στην τελευταία τακτοποίηση που έκαναν.Δηλαδή δεν τήρησαν ούτε το σχέδιο που υπέβαλαν στο ΤΕΕ!

Ποιες κυρώσεις έχει για όλα αυτά ο μηχανικός και ο αγοραστής;

Edited by Pavlos33
τονισμός
Link to comment
Share on other sites

 Θέτεις μια περιγραφή που από την αρχή είναι αρκετά δυσνόητη. Οι ευθύνες που υπάρχουν για το μηχανικό που παραβιάζει διατάξεις του νόμου περί ψευδούς βεβαίωσης νομιμότητας ενός ακινήτου υπάρχουν στο άρθρο 83 του ν. 4495. Για το αν η δήλωση είναι σωστή ή όχι αυτό δεν μπορεί όπως καταλαβαίνεις να συζητηθεί σε ένα φόρουμ. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια.

Link to comment
Share on other sites

Ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν; Μόνο σε δικηγόρο; Δεν πρέπει να βρεθούν οι δηλώσεις στο ΤΕΕ μέχρι σήμερα της μηχανικού;

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου έπαν και οι προηγούμνενοι, σε μιατέτοια υπόθεση (που όπως τα περιγράφεις δεν πολυκαταλαβαίνουμε κιόλας) δεν μπορεούμε να σου πούμε πολλά εδώ.

απευθυνσου σε αρμόδιο μηχανικό για να κάνει έλεγχο αυτών που θα του υποδείξεις. Κατόπιν ανβρει ατασθαλίες ή παρανομίες μπορείς να απευθυνθείς σε δικηγόρο για τα περαιτέρω.

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, soulfreem said:

....

Πως μπορω να παρω αντιγραφα τωρινα των ηλεκτρονικων δηλωσεων του λαμογιου μηχανικου απο το .....

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε φόρουμ Μηχανικών να κατηγορείς κάποιον Μηχανικό ως Λαμόγιο χωρίς πραγματικά δεδομένα από την μία (μη έχοντας στα χέρια σου καν την υπαγωγή που έχει κάνει στο σύστημα του ΤΕΕ την κρίνεις ότι είναι ψευδή), όπως και η επιθετικότητα που ξεπερνά τα όρια της προσβολής προς τρίτους άγνωστους σε εμάς.

Ορίζεις μόνος σου τι είναι αυθαιρεσίες (που με βάση τις περιγραφές σου δεν είναι δεδομένο ότι είναι)

Οπότε οι απαντήσεις που δόθηκαν ώς τώρα ολοκλήρωσαν το ερώτημα σου και δεν μπορεί να επιτραπεί εδώ να γίνει Δικαστήριο σε απόντες.

Το θέμα κλειδώνει μέχρι να το δει ο αρμόδιος συντονιστής της ενότητας για τους μη μηχανικούς.

 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.