Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διορθωτική πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

(το μήνυμα μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33)

Θα παρακαλούσα τη βοήθειά σας, καθώς είμαι πολίτης χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προφανώς σε αυτές τις διαδικασίες. Πρόκειται για 3 όμορα οικόπεδα τα οποία αγόρασε ο παππούς μου το 1970 με συμβολαιογραφική πράξη από έναν ιδιοκτήτη. χρειάστηκε τώρα να κάνουμε διορθωτική γιατί δεν είχε περαστεί το συμβόλαιο κτλ και η υπάλληλος της πολεοδομίας απάντησε εγγράφως ότι πρέπει να γίνουν μία ενιαία ιδιοκτησία και όχι 3 όπως είναι τόσα χρόνια (έχουν περάσει κτηματολόγιο και όλα οκ αφού και στη συμβολαιογραφική πράξη αγοράς αναφέρονται ως 3 οικόπεδα). Ισχύει κάτι τέτοιο?σε αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα αποφάσεις που το θεωρούν αντισυνταγματικό και δεν το ορίζει πουθενά ρητά ο νομοθέτης και ούτε αυτή της πολεοδομίας ανέφερε κάποιον νόμο στην έγγραφη απάντηση της. Οποιαδήποτε πληροφορία ή αναφορά σε νομικό πλαίσιο ώστε να της απαντήσουμε θα μου ήταν πολύ χρήσιμη, καθώς επιθυμούμε να τα αξιοποιήσουμε χωριστά το κάθε ένα και αυτό θα μας δυσκολέψει ιδιαίτερα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

- ο παππους, το 1970, ειχε αγορασει "οικοπεδα" ή "χωραφια"?

- πότε εγινε η ΠΕ?

- τι απέδωσε η ΠΕ? 

- τι εμβαδον εχει η τελικη ιδιοκτησια?

 - Η διορθωτικη γινεται απο μηχανικο.... Τον ρωτησες?

- σε  ποια αναζητηση το λεει αυτο: " σε αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα αποφάσεις που το θεωρούν αντισυνταγματικό "

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον,το 1970 αγόρασε 3 αγροτεμάχια περίπου 280τ.μ το καθένα, έγινε πράξη εφαρμογής στην περιοχή με επιφύλαξη το 1999(δεν έχω μαζί  μου αυτη τη στιγμή συμβόλαια και λοιπά έγγραφα πάντως έχει 20ετία) και μέρος των οικοπέδων πέφτουν πάνω στο νέο δρόμο που θα γίνει, (δεν έχει γίνει ακόμα κανένα έργο στην περιοχή με την ΠΕ).Η εισφορά συνολικά ήταν περίπου στα 160τμ.. Η μηχανικός επίσης το ψάχνει το θέμα για το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι....Βρήκα μία σχετική γνωμοδότηση της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου υπ'αριθμόν 8/18-12-2012 http://www.ktimalakonia.gr/iso/EDUCATION/SYMBOLAIOGRAFOI_GIA_THN AYTOTELEIA_2012.pdf 

υ.γ έκανα κακή χρήση του "αντισυνταγματικού",απλά διάβασα την εν λόγω απόφαση και την ερμήνευσα λάθος...

Edited by Maria Dioneli
Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία από τους πίνακες ιδιοκτησίας της πράξης εφαρμογής ώστε να κατανοήσουμε το ερώτημα. Σχετικά με την διατήρηση της αυτοτέλειας συνεχόμενων όμορων γηπέδων ίδιου ιδιοκτήτη ισχύει αυτή η απόφαση Εισαγγελέα Α.Π.

Ποια περιοχή αφορά η πράξη εφαρμογής;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Τα έχω αλλά δυστυχώς όχι μαζί μου αυτή τη στιγμή για να τα παραθέσω....το πρόβλημα που προβάλλει η πολεοδομία είναι ότι πρέπει η διορθωτική μας να τροποποιηθεί και να γίνει ενιαία η ιδιοκτησία ενώ εμείς επιθυμούμε να παραμείνουν αυτοτελή τα οικόπεδα....Αγία Ελεούσα, θέση Κοπανά στη Χαλκίδα είναι η περιοχή! Δηλαδή μπορώ να χρησιμοποιήσω το εν λόγω έγγραφο να τους απαντήσουμε στην πολεοδομία;κάνω ένσταση επί της απάντησής της;πολλή η διαδικασία και τα έξοδα μέχρι τώρα βρε παιδιά και όλο θέματα προκύπτουν και δεν μπορούμε καν να τα αξιοποιήσουμε τόσα χρόνια,ανέλαβα εγώ γιατί ο παππούς όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να ακολουθήσει.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μήπως δεν καλύπτεται το κάθε ξεχωριστό οικόπεδο από την αρτιότητα και ως λύση προτάθηκε η τοις πράγμασι συνένωση οικοπέδων ίδιου ιδιοκτήτη προκειμένου να μην μείνει κανένα οικόπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο;

Θα ήταν καλό να υπάρξει συνεργασία με μηχανικό της περιοχής για να αναλάβει την υπόθεση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αρτια είναι και ήταν ουσιαστικά και πριν την ΠΕ αφού είναι και ήταν γωνιακά και με πρόσοψη...απλά κατά γενική ομολογία η υπάλληλος η συγκεκριμένη είναι περίεργη και στην απαντητική της δεν ανέφερε κανένα λόγο και κανένα νόμο που θα πρέπει να γίνει αυτή η συνένωση, δύο γραμμές έφραψε τύπου πρέπει να γίνει αυτό...δυστυχώς η πολιτικός μηχανικός που έχω απευθυνθεί δε φαίνεται να έχει εμπειρία επί του θέματος και γενικά με καθυστερεί ενώ έχω πάρει μόνη μου ότι χρειάζεται άμεσα( υποθηκοφυλάκειο, κτηματολόγια κτλ )... ¨οπως και να χει ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας θα της δώσω την εν λόγω γνωμοδότηση κι ελπίζω να βρεθεί μία λύση..

Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας, "πρωτα" ηταν χωραφια  και δεν ηταν αρτια και οικοδομησιμα.

Σημερα,  δξ το αρτιο και οικοδομησιμο της περιοχης.

Ανεξαρτητα δε, εάν, μετα απο ενστασεις και λοιπες διαδικασιες σου αποδοθουν τρια οικοπεδα,

το ουσιαστικο ειναι οτι

 

Ακομα και αν αποδιδεται ενα "μεγαλο" οικοπεδο και παλι μπορει να "χωριστει"  και σε τρια και σε 4 με συσταση καθετων.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε μου τη λάθος χρήση των όρων, η τοποθεσία τους και όταν ήταν αγροτεμάχια ήταν προσόψεως και γωνιακά επί των τότε δρόμων οι οποίοι θα διαπλατυνθούν όταν εφαρμοστεί το σχέδιο στην περιοχή(είπαμε 20 χρόνια τουλάχιστον κι ακόμα τίποτε), με αυτή τη λογική έγραψα ότι δεν είχαν θέμα γιατί και τα 3 είναι και ήταν επί του δρόμου με πρόσωπο στο δρόμο ...εάν γίνει ένα μου είπαν ότι θα είναι μεγαλύτερη η εισφορά γιατί είναι συνολικά πάνω από 500 τμ κι επίσης είναι ανούσιο και μπαίνουμε σε έξοδα και διαδικασίες γιατί το ένα θα πουληθεί και τα άλλα δύο θα περάσουν με διαθήκη που έχει κάνει ο παππούς σε 2 ιδιοκτήτες...δλδ να γίνουν ένα για να τα ξαναξεχωρίσουμε μετά, γιατί ο κόπος και τα έξοδα...

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι ετσι...

η εισφορα υπολογιζεται στο συνολο των τμ.που εχει ο ιδιοκτητης στην περιοχη, μια συγκεκριμενη ημερομηνια.

Αρα, εχεις την ιδια εισφορα σε γη και χρημα, ειτε ειναι τρια... ειτε ειναι ενα.

Αυτα τα τεχνικα θεματα θα συζητησεις με την μηχανικο σου

αυτα απο μενα

και τελος

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.