Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμβαδόν σε βεβαίωση


CGB

Recommended Posts

Καλημέρα 

 
Σε βεβαίωση μηχανικού που εκδόθηκε λόγω μεταβίβασης ακινήτου, στα σχόλια του φύλλου καταγραφής αναφέρονται εκ παραδρομής λάθος τα συνολικά τετραγωνικά δηλαδή τα 80 τμ συν 15,52 ημιυπαίθριου αναγράφονται ως συνολικό εμβαδόν 95,82 αντί για το σωστό 95,52.  Το εν σχόλιο έχει συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο. 
Το ερώτημα είναι εάν χρειάζεται να προβούμε σε κάποια αλλαγή για αποφυγή τυχόν προβλημάτων. 
 
Ευχαριστώ 
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το διαμέρισμα έχει τακτοποιηθεί και εκδόθηκε η βεβαίωση; Αν ναι υπάρχουν σχέδια που συνοδεύουν την τακτοποιήση και φυσικά τεχνική έκθεση στη δήλωση υπαγωγής. Σε αυτή την τεχνική έκθεση αναγράφονται διαφορετικά στοιχεία από αυτά που αναγράφονται στα σχόλια της βεβαίωσης;

Με το μηχανικό σου το συζήτησες να του εκφράσεις αυτή την απορία;

Link to comment
Share on other sites

Ήταν ήδη τακτοποιημενο από το 2010 με εμβαδόν 80 τμ συν 15,52 ημιυπαίθριου. Απλώς ο μηχανικός έκανε λάθος στην πρόσθεση των δύο χωρών στα σχόλια της βεβαίωσης. Ο ίδιος μου ανέφερε πως λόγω της αμελητέας διαφοράς δεν απαιτείται κάποια ενέργεια. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν δεν έχουμε πλήρη γνώση της υπόθεσης. Με τον τότε Ν. 3843 υπήρχαν κάποιες διαφορές στις εμβαδομετρήσεις αυθαίρετων χώρων διότι οι τότε οδηγίες του Υπουργείου έλεγαν ότι μπορούσαν να μην μπαίνουν οι τοίχοι στην τακτοποίηση. Μήπως η διαφορά οφείλεται και σε αυτό και δεν είναι παράλειψη. Οπότε ο μόνος αρμόδιος να σου απαντήσει σε αυτό είναι ο μηχανικός σου. Εξάλλου η συμβολαιογράφος θα ζήτησε λογικά και την βεβαίωση περαίωσης της τότε ρύθμισης ν. 3843. Τώρα, αν πέρασε λανθασμένη εμβαδομέτρηση σε συμβόλαιο προφανώς δεν είναι σωστό κάτι τέτοιο. Συζητήστε με συμβολαιογράφο αν μπορεί να γίνει κάποια διόρθωση συμβολαίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.