palex Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 @ παναγιωτης Πολυ καλο το link που μας έδωσες και το παραδειγμα του κτιρίου.Να σαι καλα! @Pappos ,Αρης Το Din για τις γερανογεφυρες κυκλοφορει μήπως και σε ελληνικά ή αγγλικά? Το βιβλιο Petersen μεταφρασμενό; Βρηκα επισης και αυτό http://civil.eng.buffalo.edu/CIE429/ASCE-7-02-Live%20loads%20-s04.pdf που πρεπει να ειναι η αμερικάνική εκδοση, απλουστατη. -Αλήθεια θα μας πληρωσει κανεις για να εφαρμόσουμε π.χ όλες τις διατάξεις του EC για τις γερανογεφυρες, χιονι, ανεμο, τυχηματικά φορτία συγκρουσης, θερμοκρασιες, ατελειες κτλ σε ενα απλό υπόστεγο με γερανογεφυρα? Από ότι ξερω στην ελαχιστη αμοιβή σεν παιζει ρόλο αν εχεις π.χ κτιριο 20μ ύψος με τρεις γερανογεφυρες ή ενα απλό υπόστεγο 3μ ύψος γιατι μετράει μονο η κατοψη σωστα; -Οταν καταργηθουν τα διαταγματα 1945 κτλ που μας καλύπτουν σε καποιες απλοποιητικές παραδοχές και εφαρμοστουν υποχρεωτικά οι ΕC θα αυξηθούν και οι αμοιβες των στατικών που είναι τωρα σχεδον ίδιες π.χ με τον χρονικο προγραμματισμο της άδειας; Συγγνωμη αν σας συγχυσα πρωϊ πρωϊ!
palex Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Καλημερα Pappos! Πρεπει να μαθω γερμανικά επειγόντως! Bρηκα τιμή για το Din4132: translation: en Download EUR 146,50
paktomenos Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 @ palex : ούτως ή άλλως, η σωστή μελέτη ενός μεταλλικού κτιρίου σε σχέση με ένα από σκυρόδεμα, ακριβώς ιδίου μεγέθους, σχήματος, κλπ απέχει όσο η μέρα με τη νύχτα. Αυτό θα έπρεπε κάπου να λαμβάνεται υπόψη. Οσο αφορά τις διαφορές σε ύψος κλπ., όταν κάποτε η αμοιβή στατικών, αρχιτεκτονικών, κλπ. θα υπολογίζεται ως ποσοσστό βάσει του πραγματικού προυπολογισμού του κτιρίου, όπως παντού στον κόσμο, τότε θα διορθωθούν πολλά πράγματα. Μέχρι τότε, μάλλον το καλύτερο είναι να χρεώνεις βάσει τον σελίδων του τεύχους Προσωπικά, επειδή έχουμε και οικογένεια να θρέψουμε, μέχρι τελευταίας ρανίδος θα υπερασπιστώ την τιμή του Ελληνικού κανονισμού φορτίσεων.
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Προσωπικά εμένα αν μου έλεγαν μελέτη κανονικότατη, σιδεράς κατασκευής με γερανογέφυρα θα τον έλεγα καλύτερα να πάει να αγοράσει ένα τζιπάκι. Ο κανονισμός του 1845...εεε 1945 ήθελα να πω δεν καλύπτει δράσεις για γερανογέφυρες... Είναι αστείο ως γελοίο εν έτη 2000 να έχουμε εκείνο το κιτρινισμένο φύλλο χαρτιού 5 σελίδων για κανονισμό φορτίσεων.
palex Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 @pappos για αυτόν μιλαω http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Bacon#Biography,τωρα τα μπλεξιματά του δεν τα ξερω καλα γιατι ήταν και πολύ δραστήριος! Aν μπορείς κανε ενα copy τα post σου και εδω http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=75154#post75154 να τα εχουμε λιγο τακτοποιημένα.. Παρεπιπτόντως όταν πατας στην αναζήτηση "γερανογέφυρες" το συγκεκριμενο thread δεν εμφανιζεται! Αποκρυφισμός στις γερανογέφυρες!! @paktomenos Βεβαιως και έχουν προνοήσει τα στατικά για βιομηχανικό κτίριο έχουν χαμηλότερο συντελεστη κατα πολυ απο κατοικίες! Νομίζω ότι η εφαρμογή του EC1 θα λύσει το προβλημα της ανεργίας των μηχανικών, οι μισοί δεν θα τον κατανοούν και οσοι τον εφαρμόζουν θα λιμοκτονήσουν οποτε θα μειωθεί ο ενεργός πληθυσμός! Για ολα εχουν προνοησει σε αυτή τη χώρα τελικά!
paktomenos Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 @ pappos: Οι γερανογέφυρες προέκυψαν off topic, ο άνεμος είναι το βασικό ζητούμενο. Πάντως από το κιτρινισμένο φύλλο να περάσουμε σε ...100 συνδυασμούς φορτίσεων μόνο για άνεμο+χιόνι, ο καθένας από τους οποίους θέλει μιας μέρας υπολογισμό, και αυτό το έργο να το αναλάβουν οι "ηρωικοί" μηχανικοί, χωρίς κανένα όφελος παρά μόνο τεράστια ζημιά, και να λοιδορούνται από τους μεταλλάδες που ξέρουν καλύτερα και θα βγάλουν και 10-20 τόννους λιγότερους την κατασκευή, πήρα το μερτικό μου, ευχαριστώ, νομίζω ότι χόρτασα.
palex Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Μονο 100 συνδυασμοι..; Το αρχειο του Scada PRo που μου στειλαν για τους συνδυασμους κατα ΕΑΚ για G, Q, Ε με δυναμική με εκκεντρότητες,ανεμο +-Χ, ανεμο +-Ζ, υποπίεση +-Χ, υποπίεση +-Ζ και θερμοκρασιακη μεταβολή ξερετε πως συνδυασμους βγαζει; 175! Και τι αλλο δεν συμπεριλαμβανε αυτό το αρχείο στους συνδυασμούς; Το χίονι που το περνουσε στα Q για να μπει στις μαζες του σεισμου (αν και γινοταν και πιο αναλυτικά αυτο με εξτρα συνδυασμους), τα φορτία ατελειων και τους συνδυασμούς λειτουργικότητας!!! Φανταστειτε τωρα να πρεπει να χωρίσεις ενα μεταλλικό κτίριο που δεν ειναι "κουτι" σε ζωνούλες, να βαλεις πιέσεις αιχμής, και να κατανεμεις σε καθε μηκίδα τεγίδα διαφορετική επιφαένια φορτισης και τιμή ανεμοπίεσης- χιονιου! Προσθεσε τωρα και το "εφαρμογή μονο όταν το φορτίο δρα δυσμενως" (δυσμενως για που ακριβώς; δηλαδή μιλάμε για γραμμες επιρροής ξεχωριστά για καθε μελος). Μετα βγαλε την κατασκευή διαστασιολογημένη για την δυσμενέστερη περίπτωση να σε πετύχει δηλαδή σεισμός όταν θα έχει χίονισει 0,30Η σε μερικά μόνο τμηματα της κατασκευής και η γερανογέφυρα θα παταει στην άκρη πανω σε στύλο ( και αν φρεναρει τότε κιολας ή όταν θα φυσάει από τη μια και θα χιονίζει μονο από την αλλη...και παρέδωσε στον πελάτη περιφανος και κατάκοπος το τοναζ σου.. Ευχαριστώ, λεω και εγώ να μην παρω!
dratsiox Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Pappos αν και συμφωνω με την πολυπλοκότητα που αναφέρεις για τον EC1-4 θα πω απλά ότι έχει γίνει προσπάθεια να "πιάσουν" το αεροδυναμικό φαινόμενο επάνω σε μια κατασκευή. Στην πράξη καταλήγουμε να παίρνουμε μια δυσμενή περιοχή και να λύνουμε με βάση αυτήν! Βέβαια οι κανονισμοί συμβαδίζουν και με την εξέλιξη στον τομέα τον Η/Υ-Software. Υπάρχουν προγράμματα π.χ. Sofistik που μπορείς να εισάγεις τις περιοχές που ορίζει ο ΕC1. Το αν είναι προσιτά ή όχι είναι άλλο ζήτημα Το παλιό DIN όριζε απλά στάθμες φορτίων ανάλογα με το ύψος και τη διαμόρφωση σε κάτοψη. Πλέον όμως συμβαδίζει με τον ευρωκώδικα! Και να θέσω και ένα ερώτημα. Αν έχουμε μια κάτοψη με εσοχές-προεξοχές πώς θα εφαρμόσουμε το φορτία ανέμου του ευρωκώδικα; palex μπορείς να το κάνεις λίγο ευκολότερο αν λύσεις τη γεράνογέφυρα ως αμφιέρειστη ή συνεχή δύο ανοιγμάτων και εφαρμόσεις τα μέγιστα κατακόρυφα και οριζόντια (εμφανίζονται ταυτόχρονα) της γερανογέφυρας στο στύλο που σου εμφανίζει μέγιστη ροπή+αξονικό για 1,35G+1,50S. Συνήθως το χιόνι/άνεμος είναι η δυσμενέστερη φόρτιση, οπότε φορτίζεις έναν στύλο με τα μέγιστα φορία που μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα (μόνιμα+χιόνι+γερανογέφυρα). Ο σεισμός, συνήθως, δεν αποτελεί την κρίσιμη φορτισση για τις μεταλλικές κατασκευές. Προσοχή στο γεγονός ότι τα φορτία της γεραγέφυρας μπορούν να είναι σε έναν από τους δύο στύλους του πλαισίου ανάλογα με τη θέση του φορείου.
palex Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Σε ευχαριστώ dratsiox, σωστή η προτάση σου! Αυτό ήθελα να τονίσω και εγω ότι ο σκοπός δεν ειναι να εφαρμόζομουμε κατα γραμμα τους κανονισμούς σαν μαθηματικοι αλλα απλοποιητικά με κριτική σκέψη, γιατι αλλιως δεν βγαινεις κιολας με τις δεδομενες συνθηκες. Δεν εχώ λυσει ξανα γερανογεφυρα τωρα χρειαζεται και ψαχνω στοιχεια για την προσομοίωση. Υποψιάζομαι ότι αν θεωρησεις ότι η μάζα τις γερανογέφυρας συμμετεχει στις ταλαντούμενες μάζες τότε μαλλον κρισιμος θα βγεί ο σεισμός. Και εδω σας ρωτω γιατι ακομη δεν εχω διαβασει ολο το υλικό που έχω μαζέψει, !)το ίδιο βαρος της γερανογέφυρας με τι συντελεστη μπαινει στους συνδυασμούς? 1,35, 1,5 ή 1 και λογω μικρών αποκλίσεων όταν ξερεις τον κατασκευαστή? Το κινητό της επισης απο ότι ξερω υπάρχουν μηχανισμοί που δεν επιτρεπουν πανω απο 10% υπερφόρτωση οποτε μπορείς να βάλεις και 1.10? 2) με τι συντελεστή μπαινει στις ταλαντουμενες μαζες το φορτίο και το μονιμο της γερανογέφυρας αλλα και στο σεισμικό συνδυασμό. Φανταζομαι ότι τα οριζόντια φορτία από την κίνηση της γερανογέφυρας μπορουν να παραβλεθουν για την περίπτωση σεισμού. Το βαζω και στο αντίστοιχο πόστ για γερανογεφυρες.. συγνωμη αλλα προκυπτει απο την ροη της συζήτησης... Συνεχεια για γερανογεφυρες εκει...
mek Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2009 Προσωπικά εμένα αν μου έλεγαν μελέτη κανονικότατη, σιδεράς κατασκευής με γερανογέφυρα θα τον έλεγα καλύτερα να πάει να αγοράσει ένα τζιπάκι. Ο κανονισμός του 1845...εεε 1945 ήθελα να πω δεν καλύπτει δράσεις για γερανογέφυρες... Είναι αστείο ως γελοίο εν έτη 2000 να έχουμε εκείνο το κιτρινισμένο φύλλο χαρτιού 5 σελίδων για κανονισμό φορτίσεων. γιατι pappos τόσο πολύ το κόστος? Το λες από άποψη πληθώρας φορτιστικών καταστάσεων και κατα συνέπεια συνδυασμών φόρτισεων σε μια μεταλλικά κατασκευή έναντι μιας από Ο/Σ ή λόγω ύπαρξης γερανογέφυρας που δε καλύπτεται από ελληνικούς κανονισμούς και άρα πρέπει να εφαρμόσεις άλλους(γερμανικούς ή ευρωκώδικα) πολύ πιθανό με το χέρι λόγω απουσίας software με αντίστοιχη δυνατότητα(η δε πάιζει ρόλο αυτό) ή γενικά γιατί πρόκειται για μια μεταλλική κατασκεύη κι ότι αυτό συνεπάγεται?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα