Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε δημοτικό "Ανταποδοτικό Τέλος".


Recommended Posts

Για το 2021 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της υλοποίησης της αλλαγής του ΕΝΦΙΑ σε δημοτικό "Ανταποδοτικό Τέλος".

 εδω

https://www.b2green.gr/el/post/71529/olo-to-schedio-gia-tin-eispraxi-tou-enfia-apo-tous-dimous

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μετά τον ΦΑΠ που έγινε ΦΜΑΠ και κατέληξε σε ΤΑΠ , τώρα το ΕΤΗΔΕ , έγινε ΕΕΤΗΔΕ και ΕΝΦΙΑ και να δούμε τι νέα αρχικά θα δούμε . Ισως ΝΤΑΠ από τον ήχο που βαράει και ως Νέο ΤΑΠ κατά το Νέος Πανιώνιος μια και οι δήμοι και το κράτος έχουν χρεωκοπήσει ...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΚΙ' εμείς, περιμεναμε οτι καποια μερα θα καταργηθει ο ΕΝΦΙΑ....:-D

O "ενας" θα τον καταργούσε, αλλά " το ξέχασε"....:evil:

ο "αλλος" τον μείωσε, αλλά θα τον διατηρησει μόνιμα, σαν φορο υπερ των Δήμων...

[ισχυει οτι, " Πιο αναλυτικά, η εν λόγω παρέμβαση, η οποία προβλέπει τη μεταφορά της υποχρέωσης συλλογής του φόρου επί των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από την Εφορία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού, αποτελεί μέρους του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας,προκειμένου να υλοποιηθεί σε ορίζοντα 4ετίας. ]???

 

Σαματις το προβλημα για τους Πολίτες δεν ήταν  "να μην πληρωνουμε¨ αλλα "σε ποιον θα πληρωνουμε".

Ετσι οι Δήμοι, θα εισπραττουν πλεον και το ΤΑΠ  που ειχε  αντικαταστήσει  τον ΦΜΑΠ και τωρα θα παιρνουν και τον ΕΝΦΙΑ,

για αγνωστες και αοριστες  "ανταποδοτικες" υπηρεσιες.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Φ.Α.Π. ΑΠΟ ΤΟ 1975!

Ο Φ(Μ)ΑΠ κάθε φορά επιβαλλόταν αποκλειστικά ως πολιτικό επιχείρημα, ουδέποτε πέτυχε οποιοδήποτε δημο σιονομικό στόχο, ήταν αντικίνητρο για επενδύσεις σε ακίνητα και δημιουργούσε μόνον γραφειοκρατία, αναστάτωση και ανασφάλεια στους φορολογούμενους.

1975. Ο "Φόρος Ακίνητης Περιουσίας" (ΦΑΠ) γνωστός και ως "Φόρος των ...Κορόιδων", επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή ετήσιου φόρου επί της αστικής ιδιοκτησίας.

1980. Καταργήθηκε μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών αλλά και την αποτυχία του, ενώ κρίθηκε και αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Στη θέση του επιβλήθηκε πρόσθετος φόρος 2-4% στα μισθώματα & αύξηση του ΦΜΑ κατά 2%!

1982. Επιβλήθηκε για δεύτερη φορά με συντελεστή έως και 2% ετησίως(!) αλλά εξαιτίας των δύο μεγάλων διαδηλώσεων που οργάνωσε η υπό ίδρυση τότε ΠΟΜΙΔΑ και διαλύθηκαν από τα περίφημα "ΜΑΤ του Αρκουδέα", η κυβέρνηση οπισθοχώρησε και επέστρεψε τις αφορολόγητες δηλώσεις!

1993. Καταργήθηκε και τυπικά ο νόμος μετά από νέες κινητοποιήσεις της ΠΟΜΙΔΑ και στη θέση του επιβλήθηκε το ΤΑΠ και ο συμπληρωματικός φόρος μισθωμάτων 3%

1997. Επανήλθε για τρίτη φορά ως Φόρος "Μεγάλης" Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) με συντελεστή 0,3 - 0,8%.

2007. Καταργήθηκε για τρίτη φορά με το νόμο 3634/2008 και στη θέση του επιβλήθηκε το Ε.Τ.ΑΚ. με χαμηλό συντελεστή 1‰ και χωρίς ανάγκη υποβολής ετησίων δηλώσεων των φυσικών προσώπων. Ομως δυστυχώς, παρέμειναν και εξακολουθούν σήμερα να ισχύουν ΟΛΟΙ οι παραπάνω φόροι & τέλη που επιβλήθηκαν σε δήθεν αντικατάστασή του!

2010. Ο πλέον παράλογος και τραγικά αποτυχημένος φορολογικός νόμος όλων των εποχών επανήλθε με το νόμο 3482/2010, σχεδιασμένος έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να αδυνατούν να τον πληρώσουν!

2011. Μειώνεται το αφορολόγητο σε 200.000 ευρώ και διπλασιάζεται ο συντελεστής του πρώτου κλιμακίου!!

2013. Ερχονται για εξόφληση όλα μαζί τα εκκαθαριστικά των ετών 2011-2013!

2014- . Ηλθε ο ΕΝΦΙΑ, ο δήθεν Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, διπλός στην πραγματικότητα, πρώτα με αυτοτελή φορολόγηση κάθε ακινήτου, και μετά με διπλή φορολόγηση της αστικής περιουσίας μέσω του "συμπληρωματικού φόρου". Ο φόρος αυτός κάθε χρόνο τροποποιείται ώστε όσοι ήδη πληρώνουν πολλά να πληρώνουν συνεχώς περισσότερα...


περισσοτερα,  εδω:

https://www.pomida.gr/foros_akinitis_periousias.php

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτι που άρχισε ως έκτακτο & προσωρινό τέλος, προβλέπω να μονιμοποιείται με τη νέα ενσωμάτωση. Πιθανώς προσπαθούν να το διαφοροποιήσουν στα μάτια μας & τα αυτιά μας από παρόμοιο, μικρότερης αξίας, τέλος που θα δημιουργηθεί με την εφαρμογή του περιουσιολογίου. Έχεις σπίτι & κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου; Πλήρωνε.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις το σπίτι σου , γύρω στα 100 τμ και το σπίτι στο χωριό , τότε το χιλιάρικο στο τσιμπάνε άνετα .

Αν μένεις σε βίλλα 1000 τμ που είναι σε ιδιοκτησία εταιρείας και πληρώνεις ενοίκιο ή ακόμα καλύτερα έχεις εταιρεία που σου παρέχει σπίτι , έχεις 10 εκ μετρητά στις τράπεζες , και 50 εκατ σε πίνακες , ράβδους χρυσού , 5 αυτοκίνητα 1,6-1,9 που έχουν 200-250 ίππους το καθένα και κάνουν 300.000 , τότε για τους κοπρίτες του κράτους , πολιτικούς , μμε και υπηρεσιακούς παράγοντες , θεωρείσαι περιουσιακά φτωχός και δεν πληρώνεις τίποτα .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.