anchelos Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Παρέλειψα κάτι πολύ σημαντικό να ρωτησω. Ποιά η χρησιμότητα δεδομένων αναλογικής μορφής? Ας πούμε εντάξει εγω πάω και τα παίρνω, μετά τι? Πως μπορώ να τα αξιοποιήσω? Ας πούμε ενα ψηφιακό αρχείο άνετα το υπερθέτεις σε ένα διάγραμμα AutoCAD και ανακτάς τις πληροφορίες που θές. Ένας αναλογικός χάρτης όμως τι χρησιμότητα έχει? Απλά για να τον κοιτάω? Χαίρω πολύ, μπαίνω google και βλέπω την περιοχή που με ενδιαφέρει.
agios Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Προφανώς δεν έχεις κοιτάξει τον τιμοκατάλογο ε? Απλούστατα παίρνεις τον αναλογικό χάρτη τον σαρώνεις κάνεις γεωαναφορά και από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ό,τι.
anchelos Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Τον έχω κοιτάξει, αλλίως δεν θα σκεφτόμουν καν την αναλογική μορφή. Νομίζω 200 ευρώ έχει τις Raster. Πως σαρώνεις ολόκληρο τον χάρτη? Αυτό δεν σημαίνει περαιτέρω έξοδα. Άσε που δεν ξέρω και ποιά θα είναι η ακρίβεια τις σάρωσεις και τις γεωαναφοράς. Αν το κάνει κάποιος μόνος του, μπορεί να πετύχει τις ίδιες ακρίβειες με αυτές που έχουν και οι ίδιοι στα ψηφιακά τους αρχεία?
agios Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Πανεύκολα, υπάρχουν αρκετά φωτοτυπάδικα που δουλεύουν με μηχανικούς τα οποία έχουν σαρωτές για σχέδια. Η τιμή της σάρωσης είναι μικρή. Όσον αφορά τις ακρίβειες που λές εξαρτάται για το προιόν που θέλεις. Αν θέλεις ένα πεντάρι έτσι και αλλιώς η ακρίβεια παραγωγής του ΔΕΝ είναι καλύτερη από μέτρο, άρα πόσο νομίζεις ότι μπορείς να χάσεις με τη σάρωση και τη γεωαναφορά? Επομένως η αναλογική μορφή είναι η πιο συμφέρουσα.
anchelos Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Αν ακόμα και τα 5άρια δεν προσφέρουν αξιόλογη μετριτική αξία τότε ποιος ο λόγος να τα χρησιμοποιείς? Απλώς για να υπερθέσεις ένα τοπογραφικό για να δεις που πέφτει? Ξαναλέω και με το Google δεν το κάνεις άνετα αυτό? Απλώς ρωτάω για να γνωρίζω ποιά η ουσιαστική χρησιμότητας της απόκτησης τέτοιοων δεδομένων?
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Πολλές φορές είναι ακόμα και τυπική η χρήση τους συνάδελφε, όπως στα τοπογραφικά που κατατίθενται σε δασικές υπηρεσίες οπού σου ζητάται εντοπισμός στο 1:5000 ή για εγκρίσεις από αεροπορία ή και γω δεν ξέρω σε πόσες άλλες περιπτώσεις. Ο εντοπισμός στο πεντοχίλιαρο ζητείται συχνά πυκνά.
anchelos Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Ναι αλλά εντοπισμός γίνεται και μέσω google. Άμα υποβάλλεις το σχέδιο με υπόβαθρο google δεν το δέχονται? Παρέπιπτωντος οι χάρτες της Γ.Υ.Σ. τι είδους είναι? Ας πουμε για τα 5.000 ειναι γεωλογικοί,τοπογραφικοί,γεωγραφικοί?
gpgpgp Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 To goggle είναι σε άλλο προβολικό σύστημα (μπορεί κάποιος να το δει σε κάποιο άλλο σύστημα Επίσης, πολλές υπηρεσίες έχουν κάποια "δεδομένα" τους σε 5άρια πχ ζώνες, όρια οικισμών, δήμων κλπ και έτσι μπορεις με το δικό σου εντοπισμό στο 5αρι να δεις που "πέφτεις".
chrisven Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2009 όσον αφορά το g.e. όσο και να μην το "δέχονται" επίσημα υπάλληλος σε υπηρεσία (περιβάλλοντος) μου είχε ζητήσει κάποτε ανεπίσημα συντεταγμένες σε wgs 84 για να ελέγξει για natura προφανώς είχε τα kml αρχεία
agios Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8 , 2009 Προφανώς anchelos αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι τα απλά τοπογραφικά. Τα 5άρια της ΓΥΣ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες τοπογραφικές εργασίες. Για παράδειγμα μπορώ να σε ρωτήσω πού θα βρείς υψομετρική πληροφορία? Ή θα αγοράσεις τα ΨΜΕ του Υπουργείου Γεωργίας ή θα ψηφιοποιήσεις τις ισουψείς των 5αριών.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα